Kant & klaar #35: Kip sweet chili maaltijdsalade van Jumbo

Door Elske – Dag leuk publiek! Wanneer je dit leest is het misschien (en hoogst waarschijnlijk) lang niet meer zo heet in Nederland, maar deze kant-en-klare maaltijd testte ik in een another hittegolf in Nederland. Man, wat hadden we er veel deze zomer. Je hoort mij niet klagen; ik ben meer een zomer dan een winter mens, maar dan weet je meteen de reden waarom er veel maaltijdsalades zijn getest de laatste tijd. Stiekem kijk ik ook wel weer uit naar het moment waarop ik zin krijg in het testen van stoofpotjes, stamppoten en andere winterse maaltijden (als het maar niet zoiets is!). Maar voor nu blijven we dus even bij de maaltijdsalades.

In kant en klaar #27 en kant en klaar #28 testte ik ook  noedelsalades voor je uit.  Deze hadden een dressing op basis van ketjap en sojasaus en omdat ik naast een fan van dat soort dressings ook heel erg van chilisaus hou, was ik benieuwd naar deze variant. Van Jumbo dit keer. Ik betaalde er €3,99 voor, wat ik gezien de andere twee geteste kant-en-klare salades geen gekke prijs vond. Goedkoper dan die van Appie, gelijk aan die van Lidl. Dat laatste had ik overigens niet verwacht, dus dat maakt mij extra nieuwsgierig naar de smaak so let’s test!

Het assortiment
Wanneer je hiernaast in de zoekbalk even ‘Jumbo’ typt en op zoeken klikt zie je de kant-en-klare maaltijden die ik van deze supermarktketen getest heb. Gevarieerd aanbod dus, maar ze hebben nog veel meer! Op mijn lijstje staan sowieso nog de maaltijden uit de Asian Food Market om te testen. Iemand daar ervaring mee?

De bereiding
Nou, dat weten we ondertussen wel. Folie eraf, alles bij elkaar pleuren, mengen en eten 🙂

En natuurlijk in een grotere kom mengen ;)
En natuurlijk in een grotere kom mengen 😉

De smaak
Omdat op de verpakking chilipepertjes worden afgebeeld en ik dat nergens zie op de rest van de maaltijdsalades ging ik er eigenlijk een beetje vanuit dat de kip pittig gekruid zou zijn. Daarom proefde ik deze eerst even los voordat ik het bij de rest deed, maar daar is niets van pit te merken. Wel een zoetje overigens.

kant&klaar34_kipsweetchili_3

De dressing is lekker, maar wel een hele simpele sweet chili ‘dressing’. Tussen aanhalingstekens, want in mijn beleving is er niet eens de moeite gedaan om er een dressing van te maken. Qua smaak en substantie heeft het gewoon alles weg van zoete chilisaus. Op zich niets mis mee, want i love chilisaus maar toch jammer dat ze het dan dressing noemen. Verder zaten er ook niet heel veel andere ingrediënten in de salade waardoor ik dacht: ‘Nou nou phoe phoe, dit had echt €3,99 mogen kosten’. Je zou deze maaltijd simpel voor 4 man kunnen maken, hoeft geen speciale dressing te maken want je gebruikt toch chilisaus uit een fles en je bent veel goedkoper uit. Maar ja, dat is geloof ik niet de gedachte achter het kopen (en eten) van kant-en-klare maaltijden…

Verder vind ik de salade qua smaak goed en lekker, want zoals gezegd, love chilisaus en daar zit goed wat van in. De sla is knapperig en dat is een plus want ik heb al een aantal maaltijdsalades getest met verlepte sla blaadjes en daar word ik op zijn Rob Geus gezegd niet vrolijk van.

Qua basis is deze maaltijdsalade dus prima en heb ik lekker gegeten, maar ik prefereer toch een ketjap/sojasaus-achtige dressing in noedelsalades én wat betreft prijs-kwaliteit zou ik eerder deze kip-ketjap salade van de Lidl aanraden. Maar Jumbo; even goeie vrienden van deze salade was echt niet vies 😀

HEY! De vierde druk van TOFFE TOSTI’S is uit! Check het hier!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *