Oostenrijk in de zomer; een paar dagen naar Kitzbühel

Hoi allemaal! Deze lucky basterd kreeg een paar weken geleden weer een uitnodiging voor een mooi persreisje; dit keer was het hoog tijd om Oostenrijk te ontdekken. In de zomer!

Maar… met achttien reisjes in één jaar wil het gek genoeg nog wel eens voorkomen dat ik zelf niet kan (zat in het buitenland) en dat ik dan m’n schrijvende vriendinnen uit mijn naam kan sturen. Zo ook dit keer. Laura – vriendin waarmee ik iedere week een gekke sport uitprobeer in Amsterdam en die jullie misschien nog kennen  als restaurantmanager van het Gewoon wat een studentje ‘s avonds Eetcafé – vertrok uit mijn naam naar Kitzbühel in Oostenrijk. En ze gaat je eens even piekfijn uitleggen waarom jij er ook naartoe moet. Klaar voor? Over op Laura in 3…2…1… (tipje van de sluier; dit is echt een hilarisch heerlijk artikel geworden, haha).

Blog 1 foto 1

Jodelahiti! Ik ben Laura, culinair journalist. Ongeveer 3 jaar geleden interviewde ik Leonie voor Jamie magazine. Sindsdien zijn we vriendinnen en zitten we in dezelfde de eetclub. Nu schrijf ik een Amsterdam kookboek dat 1 november verschijnt (schaamteloze zelfpromotie dit).

Ongeveer 4 weken geleden vroeg Leonie of ik voor haar blog naar Kitzbühel (Tirol, Oostenrijk) wilde gaan. Aangezien het mijn droom is om de hele wereld rond te reizen en te schrijven over lokaal eten en drinken hoefde ik welgeteld twee nanoseconden na te denken.

Om heel eerlijk te zijn dacht ik in eerste instantie wel – what the fuck ga ik in Oostenrijk doen? Schnitzel eten en jodelen? Nou dat dus. En nog VEEL MEER. In deze blog vertel ik wat je hier nog meer kunt doen behalve jodelen…

Kitzbühel is een vet cute stadje in Tirol in Oostenrijk. De huizen hier hebben alle kleuren van de regenboog. Ideaal, want altijd een mooie gekleurde achtergrond voor een food foto. Een ding moet je hier vooral NIET doen: shoppen (of je moet een rijke tata aan de haak slaan) want – alleen maar Gucci en Prada.

Blog 1 foto 2
Ideale food foto huizen, met Kitzbüheler worst.

De afgelopen vier jaar is dit gebied uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Maar ook in de zomer is het awesome hier. Als de sneeuw voor de zon is verdwenen is het hier een soort Teletubbie landschap. Naast eten kun je hier in de zomer namelijk fantastisch… WANDELEN!

OK, als je niet van wandelen houdt, dan kun je beter kappen met lezen of in Kitzbühel naar de genussmarkt op zaterdag gaan en je daar volvreten met lokale specialiteiten. Maar – als ik je zeg dat wandelen echt best wel awesome is, zeker als je een bizar mooi uitzicht hebt EN je hier een CULINAIRE WANDELING kunt doen, dan is het net alsof je met een hengel een worstje voorgehouden wordt. Lopen doe je dan wel, toch?

Blog 1 foto 3
Dit uitzicht <3
Blog 1 foto 4
Giga plank met Oostenrijkse specialiteiten

Een van de wandelingen hier is de ‘3-Gänge-tour’. Je gaat 20 minuten met een skilift naar boven bij Bichlalm, waar je – naast een adembenemend uitzicht – een giga plank met lokale ham, kaas en huisgemaakt brood te wachten staat. Vervolgens loop je 3 uur naar het restaurant bij Wildpark, waar je een worst krijgt van hert met kaas (VET lekker). Het laatste uur tippelen is ook de moeite waard: je komt een prachtige waterval tegen (de Sintersbacher wasserfal) EN bij het restaurant in Hallerwirt krijg je apfelradl – een gefrituurde appelbol met vanille-ijs. LOVE IT.

Blog 1 foto 5
Worst van hert met kaas
Blog 1 foto 6
Apfelradl met vanille-ijs

Honger gekregen? Klik HIER voor meer informatie over deze zomerse drie gangen tocht.

Een tip voor beginnende wandelaars: ik kwam op dag 1 aanstiefelen op mijn Nikes, maar moest bergschoenen kopen omdat ik anders niet naar boven mocht. Even van tevoren wandelpatta’s lenen van iemand met dezelfde schoenmaat dus.

Blog 1 foto 7
Nieuwe patta’s (op links) plus fantastisch uitzicht

Dit was dus echt een awesome wandeling, maar eigenlijk kun je overal wandelen en VET lekker, lokaal en goedkoop eten bij lokale hutten rondom Kitzbühel. Het uitzicht is overal even fantastisch en leent zich perfect voor yoga foto’s (zoals Leo altijd doet). Omdat ik zo lenig ben als de houten wandelstok van een bejaarde hierbij mijn pose.

Blog 1 foto 8
De straussvögel (maar het gaat natuurlijk om het uitzicht achter mijn billen)

Ik sliep 3 dagen in de Kaiserhof. Stervensduur wel – gemiddeld zo’n 160 euro per nacht, maar dan heb je ook wat: een sauna, zwembad, het allerbeste ontbijtbuffet ever en een privé chef die ’s ochtends eieren voor je bakt. Hier geen trams die voor je raam langs denderen, maar gondels met erop namen van skiërs die de Hanenkahmrennen (de beroemdste skiwedstrijd van de wereld) hebben gewonnen. Met het ontbijtbuffet kun je trouwens je geld eruit drinken – ze hebben namelijk champagne.

Blog 1 foto 9
Window view: gondels i.p.v. trams – best wel awesome.
Blog 1 foto 10
Een iets goedkoper alternatief is dit huisje.

Ik blijf hier denk ik wonen. Wat is Kitzbühel mooi!

Ook naar Kitzbühel? Bekijk hier de mogelijkheden voor huis huren Oostenrijk.

***

Leonie weer hier! Klinkt vet toch? Check vooral over een paar dagen ook de blog over eten in Kitzbühel op mijn blog. Ik heb zelf vét veel zin om nu ook naar Oostenrijk te gaan in de zomer. Jongens, jongens; zoveel mooie plekken, zo weinig tijd. Maar goed; ik heb ook nog geen aarslelijke wandelschoenen, dus ik blijf nog wel ff chillen in Amsterdam. En Montpellier (dit weekend) en Lissabon (eind oktober) en Brugge (begin november). 😀

Laat je in een reactie weten wat je van de gastblog van Laura vond? <3 + Ben je wel eens in Kitzbühel geweest? Dan zijn al jouw tips hieronder ook zeer welkom!

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

10 reacties op “Oostenrijk in de zomer; een paar dagen naar Kitzbühel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *