Vega kip met shoarma op Turks brood

Goeeedemiddag! Gistermiddag voelde ik me strijdbaar. Het nieuws was naarbuiten gebracht dat de NVWA de Vegetarische Slager gebiedt de namen van hun producten aan te passen, omdat de productnamen misleidend zouden zijn. Twitter barstte los en so did I.

WAT BELACHELIJK. Hoeveel misleidende producten liggen er wel niet in de supermarkt en waarom nou uitgerekend een product uit het toch al kleine plantaardige schap uit de supermarkt aanpakken? Maak je liever druk om plofkip, slechte eieren en light producten. Of tijgernootjes, vleestomaten en gestampte muisjes. Om maar iets te noemen. Goed; ik vond dat de Vegetarische Slager wel ff een beetje positieve aandacht verdiende en riep daarom iedereen op om mee te doen aan #deslagvanvegetarië. Allemaal iets eten van de Vegetarische Slager. Omdat het tering lekker is en de azijnpissers even de bek te snoeren. En daarom at ik gisteravond Vegetarische kipstuckjes.

Nodig voor één persoon: 1 bakje Vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische Slager (voor wie hier geen zak van snapt; dit is dus een vegetarisch product, jaja, wie had het gedacht) – 1 eetlepel shoarmakruiden – een handje ijsbergsla – een plukje peen julienne – knoflooksaus – 1/4 Turks brood (verkrijgbaar op de afdeling afbakbroden)

Bak het brood af in de oven volgens de beschrijving op de verpakking. Bak de neppe kipstukjes in een scheutje olijfolie knapperig in een minuut of 10. Voeg er ook de shoarmakruiden aan toe en bak die lekker mee.

Snijd 1/4 van het Turkse brood af en spuit hier lekker veel knoflooksaus in. Doe er wat sla en wortel in en eindig met een hele lading Vegetarische Kipstuckjes. Fucking heerlijk.

Ik heb echt zo lekker gegeten! En zou het echt tof vinden als jij dit (of een ander recept van de Vegetarische Slager) ook een dezer dagen klaarmaakt met #deslagvanvegetarië. Gewoon om de Vegetarische Slager een ‘hart onder de riem’ te steken. Michiel Veenstra deed al mee! 😀

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

3 reacties op “Vega kip met shoarma op Turks brood

  • Maureen zegt:

    Dat commentaar van vleeseters ook altijd! ‘Als jullie zo nodig geen vlees willen eten, waarom dat wel iets dat er heel erg op lijkt?’
    Omdat het gewoon heel lekker is! Zonder dode dieren erin 🙂 De shoarma is trouwens ook heel goed hoor, lekker knapperig bakken! Thank you!!

  • Haha, I love it!! Ik was ook zooooo stomverbaasd toen ik dit gisteren las… Echt hoe krijgen ze het voor elkaar om al die slechte misleidende producten niet aan te pakken dit misleidend te noemen. If anything, vind ik het juist het omgekeerde van misleidend. Want zo begrijp je als vega (of misschien nog wel meer als niet-vega die voor vega’s gaat koken) wat je voor wat kan vervangen. Verbazing alom.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *