Hotspot: Shanghai Bistro in Amsterdam voor hip Chinees eten

Goedemiddag favoriete mensen! Ongeveer anderhalve maand geleden kreeg ik een uitnodiging binnen van een nieuwe restaurant in Amsterdam: de Shanghai Bistro. Omdat boyfriend Jan een tijdje in Shanghai heeft gewoond leek het me wel leuk om hier met hem een hapje te eten, om een beetje China-herinneringen op te halen. Maar toen wilde vriendin Layla ook heel graag en maakten we er gisteravond een dubbel date van. Vet gezellig!

Je moet weten dat ik echt behoorlijk heb uitgekeken naar dit bezoekje aan de Shanghai Bistro. Er was namelijk in die anderhalve maand super veel over geschreven en ik las alleen maar lovende woorden. NICE. Dit moet wel heel lekker worden.

Gisteravond namen we de proef op de som… We streken om 7 uur neer in het kleine restaurantje op de Van Woustraat. De Shanghai Bistro is véél kleiner dan ik had gedacht, maar wel echt gezellig. Met toffe muurschilderingen en hysterische posters vond ik het wel de China-vibe hebben. Chinees biertje erbij en gaan.

shanghai1
We trapten af met dumplings met garnalen. De dumpling is eerst even gestoomd en daarna heel even gefrituurd. Er overheen zit een beetje milde chili en limoen. Lekker!

Bij de Shanghai Bistro geldt het concept ‘sharing dinner’, wat betekent dat je allemaal kleine hapjes bestelt en daar met z’n allen van geniet.

Je bestelt ongeveer 6 hapjes met 4 personen, maar bij ons werd dat iets meer, omdat we het zo lekker vonden 🙂

shangahi2
Een echte topper was deze Crispy chicken. Op het menu staat dat dit met sesam en gember is, maar dat heb ik niet per se geproefd. Wat we wel proefden? Dat het echt freaaaaking heerlijk is. Sappig, knapperig, smaakvol. Mjam! Vechten om het laatste stukje.
shangahi7
Ook verrukkelijk: de softshell crab met ‘glazed black pepper’, die behoorlijk naar hoisinsaus smaakte. Lekker!
shanghai3
Deze mosselen staan op de kaart als ‘Crazy good spicy black been mussels’ en dat vind ik niet helemaal waar. Was wel lekker, maar niet super speciaal. Crazy good? Nope! Wel prima ;-).

Overigens nog even tussendoor: ik vond het echt knap lastig om het eten lekker op de foto te zetten. Het wordt geserveerd op papier en je krijgt geen bordje en eigenlijk vind ik dat wel tof. Gewoon lekker toegankelijk vreten, gotta love it! Maar goed, vandaar die crappy foto’s. Ook wel eens wat voor te zeggen; dat het eten beter smaakt dan het eruit ziet.

shanghai4
Dit knapperige buikspek daarentegen.. Dit was echt heerlijk!
shanghai5
Maar nog lekkerder dan het knapperige buikspek vond ik ‘char sieuw roasted bbq pork’, een zoetig gerecht van varkensnek en dit was echt goddelijk! De saus is enorm smaakvol, zoetig en licht pittig.
shanghai6
Ook lekker: steamed buns met chicken. Wel moet ik toegeven dat alles een klein beetje hetzelfde begint te smaken doordat overal die limoenschil overheen geraspt wordt. Echt teringlekker, maar wel veel van hetzelfde. Overigens vond ik cool aan deze bao buns dat ook het broodje zelf wordt gemaakt bij de Shanghai Bistro. Nice en heel lekker. Ben wel benieuwd naar het recept eerlijk gezegd…
shanghai8
We sloten af met steamed dumplings. Dit zijn de ‘homemade pork potstickers’ en ik vond dit misschien wel het lekkerst van allemaal. Dít is wat ik in China heb gegeten.

Al met al hebben we echt wel lekker gegeten. Het is niet ‘Chinees’ op z’n Nederland (babi pangang enzo), maar ook niet Chinees zoals ik het in Shanghai at. Het is gewoon een soort van hip Chinees-inspired voedsel. En dat is lekker.

Ik vond het zeker een aanrader, maar weet niet zo goed of ik er zelf nog eens naartoe ga. Daarvoor vond ik de keuze een klein beetje beperkt. Wat niet heel gek is, want het is echt maar een klein restaurantje met een kleine keuken. Wat ze maken is echt goed, dus mocht je eens in de buurt zijn van de Van Woustraat, dan is dit echt een lekker adresje om neer te strijken. Toch vind ik het zelf chiller dat je bijvoorbeeld bij Happyhappyjoyjoy ook zo lekker kunt eten en dat het menu echt een stuk uitgebreider is.

Overigens waren de meningen hier wel over verdeeld aan tafel; Layla en Jasper vonden de Shanghai Bistro allebei een stuk beter dan HHJJ.

Anyway: lekkere plek om te eten, leuke nieuwe hotspot in Amsterdam. En ook belangrijk: vreselijk lekkere biertjes en ontzettend aardig personeel. En het laatste hoogtepunt – en dit is echt een belachelijke-, maar allejezus: WAT EEN HEERLIJKE PLAYLIST OP HET TOILET!

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

2 reacties op “Hotspot: Shanghai Bistro in Amsterdam voor hip Chinees eten

 • Superleuk dat jullie er waren Leonie!
  Weet dat de kaart zeker uitbreiding krijgt, maar gezien het feit dat we iid maar klein zijn maar vooral echt ALLES goed willen hebben gebeurt dat in fases. Strikte filosofie van de chefs, valt niet aan te tornen, dus nou daar doen we het dan maar mee ????
  En ook goed te weten dat er continue nieuwe gerechtjes binnen het seizoen zullen zijn.
  Dus terugkomen hoor! ????
  Warme groet,
  Crew Shanghai Bistro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *