Niet zo meatfreemonday: Kip, patat en appelmoes

Hoi allemaal! Vandaag heb ik alwéér niet meat free gegeten op monday. Super slecht en ik wil echt doorgaan met Meat Free Monday, maar ik had zó veel zin in kip en vond dat ik best een lekker kippetje had verdiend, dus dat maakte ik klaar. Morgen maak ik het goed met een vega maaltje. Goed?

Dus, kip patat en appelmoes. Het was héérlijk. Hoewel de frites halfgaar waren maar ik had geen zin om nog langer te wachten haha.

Nodig voor één persoon: een hand frites (ovenfrites in mijn geval, van AH huismerk) – 1 kippenpoot – beetje gedroogde rozemarijn – appelmoes

Weetje? Die kippenbouten van AH zouden ze per stuk moeten gaan verkopen. Ik zit altijd met een kippenbout over en mijn vriezer puilt inmiddels over van de losse kippenbouten die ik altijd allang weer vergeten ben zodra ik er weer eens zin in heb (en bovendien zijn ze dan keihardstijfbevroren dus heb je er nog geen ruk aan). Dus. AH, alsjeblieft?

De kip smeer je in met olijfolie, strooi er wat rozemarijn over en doe ‘m 45 minuten in de oven. En dat is langggggg. Maar het moet, boeeehoee! De frites leg je er na 20 minuutjes bij. En dat moet je niet in een ovenschaal doen, maar gewoon met bakpapier op het rooster, want anders worden ze dus niet gaar. Nog een keer: boehoeee.

En dan serveren met appelmoes 😀 En dan eet je lekker. Mmmmm! Helemaal geen maandagavondmaal dit maar wel heul lekker. Dus, morgen vega-dinsdag. HA! Dat zeg ik wel mooi, maar morgenavond ga ik Sinterklaas vieren met vriendinnen dus ik vrees dat er alleen pepernoten en hier en daar een diepvriespizza op het menu staan. Ach, dan vegawoensdag. Goed?

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *