Recept: Verrukkelijke kip kerrie van kippendijen, met prei en paprika

Dag leuke lezers! Vrijdagavond is normaal een dag voor mij om totaal slecht te eten, i.v.m. vrijdagmiddagborrels, maar deze vrijdag was dat niet het geval! Ik zou gaan stappen ‘s avonds (en dat is hoogst uitzonderlijk:P) en dus wilde ik niet van te voren borrelen, want ik kak totaaaaal in van alcohol. Dus, op tijd naar huis en lekker voor mezelf koken om een goede bodem te leggen voor een avondje 80s & 90s in Sugarfactory!

Ik maakte kip kerrie, omdat ik vet veel zin had ik van die heerlijk malse kippendijen. Heb je wel eens kippendijen gehad? Man, dat is zo lekker hè! Ik at ‘t pas een halfjaar geleden ofzo voor het eerst, omdat ik gewoon altijd standaard voor kipfilet ga, maar jeeeeemig dit is veel lekkerder. Helemaal in een saus-maaltijd, Mmmmm! Dus. Kippendijen:) Met kerriesaus, uiteraard uit een pakje, en prei, paprika en bali kroepoek.

Nodig voor één persoon: 1 kopje rijst – 2 kippendijen – 1/2 rode paprika – 10 cm prei, beetje kookroom/alpro soya cuisine/creme fraiche – bali kroepoek voor erbij – beetje komkommer voor erbij – pakje Honig (?) kip kerrie

Snij de kippendijen in stukjes. Dit kun je overigens beter met een schaar doen, dus knippen, want dat ik veel makkelijk én je snijdt niet per ongeluk je halve duim er af (au..:( ). Snij de prei in ringen was even onder de kraan. Snij de rode paprika in kleine stukjes. Bak de kip in olijfolie zo’n 2-3 minuutjes. Voeg dan de prei en paprika toe. Kook ondertussen de rijst. Voeg de sausmix van Honig toe, ongeveer de helft van het pakje, en wat water en kookroom(achtigs). Laat de saus lekker pruttelen en dik worden (en de kip garen!). Snij ondertussen nog een stuk komkommer klein. Doe de rijst in een kommetje, de saus er op, kokommer erbij en bali kroepeok ernaast en eet smakelijk!

Ik vod het echt gruuuuuuwelijk lekker. Echt, ik heb verrukkelijk gegeten. En het was een vet goeie bodem voor het stappen. Bijna een beetje té goed, omdat ik echt om 11 uur nog zó vol zat dat ik echt nog niet in m’n high skin paste, hahaha. #meisjesproblemen.

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

6 reacties op “Recept: Verrukkelijke kip kerrie van kippendijen, met prei en paprika

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *