Hoi allemaal! Ik ben de hele dag al bezig met boodschappen doen. Ik schreef ‘t al eerder: Kerst is voor een foodie DE tijd van het jaar. En omdat ik ein-de-lijk weet wat ik wil maken met Kerst, heb ik vandaag door heel Amsterdam gefietst voor boodschappen. Zo ging ik langs de visboer, kaasboer, Grape District, AH, Blokker en Slijterij Sterk. En ik heb alles binnen hoor, zie de foto hierboven. JA, dat gaat allemaal op de komende twee dagen! 😀
Vanavond is het Kerstavond en die ga ik lekker met m’n lieve vriendje doorbrengen. We beginnen kerst simpel met heel veel AH kant & klaar, haha. Als voorgerecht gaan we voor Carpaccio, omdat ik dat het beste voorgerecht ooit blijf vinden. Daarna eten we kipfilets met pesto uit de oven met daarbij rozemarijnaardappeltjes uit de oven en broccoli. Het toetje is Hertog kersenijs. Lekker makkelijk begin van Kerst.
Morgenochtend beginnen we met een kerstontbijt en daarna komen mijn ouders bij mij thuis en ga ik voor ons vieren koken. We beginnen met een voorgerechtje van drie amuses: een mini garnalencocktail waarbij ik de whisky cocktailsaus zelf maak (volgens dit recept), een coquille in Parmaham gewikkeld en gebakken tot de ham lekker knapperig is en een mini meloensoep met basilicum. Daarna eten we het hoofdgerecht: biefstuk van de haas, met champignons, zelfgemaakte Pomme Duchesse, salade en stoofpeertjes met feta en walnoten. Als toetje maak ik dan Eton Mess van slagroom, meringue, rood fruit en amandelen. En daarna eten we nog een kaasplankje, met allemaal lekkere kaasjes van kaasboer Kef, waar ik een halfuur in de rij heb gestaan. Terwijl ik zelf niet eens kaas lust. Brrr!
Tweede Kerstdag vier ik bij de ouders van Bas. Wat daar op het menu staat, weet ik eigenlijk nog niet. Volgens mij een gevulde kalkoen. Klinkt goed, toch?!
En, wat ga jij eten met Kerst?
Ik wil jullie allemaal het liefst persoonlijk een hele fijne Kerst wensen, maar dat gaat een beetje moeilijk. Maar echt, voor mijn blog was dit een ge-wel-dig jaar en in juni zijn er zooooooveel nieuwe mensen bij gekomen die m’n blog lezen en oh ik vind het zo leuk! En daarom wil ik jullie allemaal enorm bedanken voor het volgen, lezen, liken etc. Bloggen is zo leuk met zo’n leuk en groot publiek! Ik wens jullie allemaal héle fijne feestdagen. Geniet er volop van, dan ga ik dat ook doen. (En daarom zullen er vermoedelijk even geen blogjes online staan ;)).
Tot na Kerst!
VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK
Misschien vind je dit ook lekker:
Sanne zegt:
Ohhh hmmmm! Wat klinkt dat allemaal goed zeg! Wat gezellig, kerstavond met je vriendje en de volgende dag je ouders die langs komen :). Ik hoop dat je er van genoten hebt!
leonie zegt:
Ja het was heel lekker en heel leuk 🙂 Heb jij ook een fijne Kerst gehad?
Anoniem zegt:
Ik heb je portabella's met mozzarella gemaakt als voorgerecht! Wat een goed idee is dat, het was heerlijk 🙂
leonie zegt:
Ah top!! Daar heb ik zelf ook nog even aan gedacht, maar wist niet of m'n ouders het lekker zouden vinden. Tof dat 't bij jullie wel in de smaak viel!
Ellen van Lent zegt:
Lekker! Wij hebben vanavond beenham gegeten met aardappelbolletjes en champignonsaus, ook waren er dingen zoals komkommersalade, broccoli en witlof 🙂
leonie zegt:
Was het lekker? Beenham heb ik nog nooit gegeten…. haha!
Janine zegt:
Mijn menu: vooraf een coquille ceviche, daarna witlofsoep met roquefort, daarna risotto met garnalen en groene asperges, dessert is een chocolade pepermunt delice.
Fijne kerstdagen!
leonie zegt:
whauw klinkt goed! Is alles gelukt? Culi hoor!! 😀
Sylvia zegt:
Klinkt als goede Kerst-eet-plannen! Geniet ervan 🙂
leonie zegt:
Ik heb erg genoten 🙂 Hoe was jouw Kerst?
Anoniem zegt:
Fijne Kerst! Ik ga een salade van makreel, appel, griekse yoghurt en bleekselderij maken. En ook carpacciobonbonnetjes.. Ben benieuwd!
leonie zegt:
Klinkt goed! Hoe smaakte het?
Susanne zegt:
Lekker veel boodschappen! Pfoe wel een écht kerstdiner ga je koken, zou ik niet kunnen hoor! Zie me al als een kip zonder kop de keuken door rennen haha. Ik lees je blog al heel lang maar had tot voor kort nooit een reactie achter gelaten. Maar nu ik zelf blog merk ik hoe leuk reacties zijn en probeer ik zelf ook meer reacties achter te laten. Als ik het dan toch lees kan ik net zo goed even een minuutje uittrekken voor een reactie toch?!
In ieder geval: Een hele fijne kerst!
leonie zegt:
Ah leuk dat je nu reageert Susanne! Reacties maken het bloggen leuk :D. Het hele kerstdiner bereiden viel me echt alles mee. Ik had echt hele simpele dingen die ik klaar ging maken en daardoor was het heel goed te doen!
liefsannebelle zegt:
Leuk om zo alles op de foto te zetten, dan zie je hoeveel er op gaat in een paar dagen!
leonie zegt:
Haha, vreselijk eigenlijk he?
STYLONYM zegt:
Jij ook een hele fijne kerst Leonie 🙂 Hier is het twee dagen gourmetten, geweldig creatief weer – maar vanavond heb ik m'n familie je kip in bladerdeeg recept voorgezet .. was een succes!
X STYLONYM http://www.stylonym,blogspot.com
leonie zegt:
Gourmetten is heerlijk toch? 😉 Wat tof dat de kip in bladerdeeg een succes was! Hoor ik graag 😀 Dank voor de fijne kerstwensen, ik heb het leuk gehad, en jij?