Lunch: Rode bietensoep met appel-kaneelspiesjes en bladerdeegstengels

HALLO:D Ik wilde ook nog erg graag bloggen over m’n lunch van vanmiddag, want ik at ZO lekker. Ik zag laatst rode bietjes in de pot in de koelkast staan en wilde daar wel iets mee eten, maar met bietjes kom ik vaak uit op een stukje vis erbij, of vissticks ofzo. Ik wilde eens iets anders.. Laatst maakte ik al eens een heerlijke stamppot met de bietjes, maar vandaag probeerde ik rode bietensoep. Super easy, vet lekker.

In de pan fruit je een rode ui en 2 tenen knoflook in olijfolie. Dan voeg je er 1 potje rode bieten aan toe en dit laat je even bakken in het eigen sap. Voeg er vervolgens wat water aan toe zodat de bietjes net onderwater staan. En doe er 1 tablet groentenbouillon bij. Laat de soep lekker pruttelen, maar let op dat het niet gaat koken. Als laatste pureer je dan de soep. Je kunt nog een beetje met de smaak en/of dikte spelen door er extra bouillon aan toe te voegen. Bij het opdienen van de soep schep je er 1 lepel kookroom door.

Bij de soep maakte ik soepstengels van bladerdeeg. Heel simpel: ontdooi bladerdeeg, snij het in reepjes, draai de reepjes en doe ze 15 minuten in de oven. Je kunt ze ook bestrooien met kaas, insmeren met ei of er sesamzaad over strooien.

Verder maakte ik er nog appel-kaneelspiesjes bij. Dit omdat ik vond dat er iets bij de soep moest en ik wist niet of de soepstengels erg lekker erbij waren. Toen dacht ik ‘Tja, rode bieten gaan best vaak samen met appel’ en dus probeerde ik iets uit. Snij een appel in stukjes en rijg de stukjes aan een prikker. Bestrooi de spiesjes met suiker en kaneel en doe deze appelspiesjes 25 minuten op 180C in de oven.

Jongens jongens jongens, wat was dit lekker!! De soep is heerlijk en de combinatie met die appelspiesjes, die zoals je ziet een beetje in de soep liggen, is echt super goed. Whauw! VET LEKKER. Probeer dit absoluut eens uit!

Misschien vind je dit ook lekker:


5 reacties op “Lunch: Rode bietensoep met appel-kaneelspiesjes en bladerdeegstengels

  • Ik ga dit vanavond maken, hoop dat ik het net zo lekker vind! 🙂 is het, behalve die appelspiesjes, ook een beetje zoetig?

  • Hee Leonie! Zou je dit ook kunnen opdienen als voorgerecht bij een 3-gangendiner? Of juist meer als verrassend nagerecht, door de appeltjes? Ben op zoek naar iets bijzonders! Dit lijkt me wel bijzonder! haha

    • Nee heel prima als voorgerecht!! Het is inderdaad wel bijzonder. Ik denk dat je het zelfs koud goed zou kunnen opdienen. En om het extra bijzonder te maken, en als je 't toch als voorgerecht eet kun je het in martini-glazen serveren! Of iets anders creatiefs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *