Lasagne met zalm, spinazie, ricotta en tomaat

Hello again:) Maandagavond had ik onwijs veel zin in zalm, maar dat mocht niet echt vanwege Meat Free Monday. Nu weet ik nooit echt of je op vleesvrije maandag ook geen vis ‘mag’, maar ik doe het tegenworodig voor de zekerheid maar niet. Maar… Gisteravond dus wel:) Ik maakte een lasagne omdat ik nog verse lasagnebladen in huis had. Lasagne van zalm, ricotta en spinazie.

Verhit olie in de wok en fruit hierin een rode ui. Voeg er twee tenen knoflook en verse spinazie aan toe. Laat de spinazie slinken, totdat je denkt genoeg te hebben voor 1 persoon. Dan doe je er flink wat peper&zout door en een half bekertje ricotta. Snij een stuk zalmfilet doormidden, zodat je twee dunne plakjes krijgt. Begin in een ingevette overnschaal met de zalm, daarop de ricotta-spinazie en daarop een lasagneblad. Dan je andere plak zalm, een laag ricotta-spinazie en weer een lasagneblad. Smeer wat restjes spinazie/ricotta op het bovenste lasagneblad, leg er twee plakken tomaat op en strooi er wat oude kaas overheen. Dit gaat 30 minuten op 180C in de oven.

Ik vond het super super verrukkelijk lekker goddelijk hemels. Echt heerlijk:) En helemaal niet moeilijk!

Ik denk dat ik vanavond soep ga maken met dingetjes die ik nog in huis heb: courgette, spekjes en eventueel ricotta en wat restanten spinazie? Ik moet in ieder geval snel eten, want daarna ga ik naar de voorpremière van Life of Pi (die al om 18:45 begint:O). Fijne Sinterklaasavond iedereen:) En als je nog iets lekkers Sinterklazigs zoekt voor vanavond, kijk dan even op Facebook!

Misschien vind je dit ook lekker:7 reacties op “Lasagne met zalm, spinazie, ricotta en tomaat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *