Leo’s week 3: geweldige Ramen, kitten Bonnie, taxatie van ons huis, cultuurbarbaar en chipsverslaafd

Hallo beste mensen en welkom op woensdag! Vandaag praat ik je bij over mijn belevenissen van de afgelopen week en ik kan alvast verklappen dat alle hoogtepunten op donderdag plaatsvonden. Wat een topdag was dat, met een bezoekje aan een kunstinstallatie, fantastische ramen eten, een tof event en een VET fijn bezoek aan de fysio. Maar ik beleefde meer deze week; zo werd mijn podcast live op de radio gerecenseerd door Lize Korpershoek, ging ik naar een mooie bios én film in Haarlem, was ik wederom hooked aan een toffe Netflix-serie, lieten we ons huis taxeren, ontmoette ik kitten Bonnie en meer! Zin in? Ik praat je bij!

Maandag: nieuwe planten
Maandag was een leuke dag; ik werkte ‘s ochtends lekker thuis en werkte echt hard door; ik schreef recepten, ging aan de slag met een auteursrecht-zaak (je moest eens weten hoeveel bedrijven mijn foto’s jatten), deed wat dingen voor Ford en om 12 uur stapte ik in de auto voor een meeting in Nieuwegein. Ik mocht samen met Ohmyfoodness en Francescakookt langskomen op het hoofdkantoor van Santa Maria voor de kickoff van de campagne die we dit jaar met elkaar doen. LEUK!

IMG_6211

Daarna vond ik dat ik de middag lekker vrij mocht nemen en besloot ik naar m’n favoriete guilty pleasure plek te gaan: de Intratuin in Cruquius. Ik heb het talent om alle planten in huis dood te laten gaan (en ik heb niet per se de aspiratie om heel veel over planten te leren) dus ik moet zo nu en dan alle planten in huis vervangen. Vandaag was een mooi moment voor wat fris groen in huis, omdat mórgen ons huis getaxeerd werd. En nee, je inrichting heeft geen invloed op de taxatie, maar voor mij voelde het goed om het huis er zo lekker mogelijk bij te laten staan. En daarvoor waren wat nieuwe planten nodig.

intratuin
Ik ben verliefd.

Uiteindelijk kwam ik thuis met een toffe hangplant, een stekelige sta-plant, een soort palm-plant, kattengras voor Teddy en drie mini plantjes en ik was helemaal gelukkig. VET leuk.

IMG_6221
Leuk detail; Ted komt nooit op tafel zitten, behalve als ik bezig ben met bloemen of planten. En ik vind het ook echt knap hoe hij tussen al dit groen precies de juiste plant (zijn kattengras) weet te vinden. Aan alle andere planten komt ‘ie ook echt niet. Vet chill!

Dinsdag: Kringloop & taxatie
Op dinsdag werkte ik ‘s ochtends wederom thuis. Verder bracht ik ff een bezoekje aan de twee Rataplan Kringloopwinkels in Haarlem om te kijken naar een klein kastje voor op de gang. Niet gevonden helaas. Wél scoorde ik wat oude koffieblikken voor een nieuw project dat ik eind deze week uitvoerde.

FullSizeRender
I lovvvv dit soort straatjes in Haarlem

‘s Middags kwam de taxateur langs en die gaf allemaal leuke complimenten over het huis. De waarde is behoorlijk gestegen t.o.v. waar we het vorig jaar voor gekocht hebben, dus dat is mega fijn. En goed voor de hypotheek, die we maar voor 1 jaar vast hadden gezet. YES!

Woensdag: sport, werk & etentje
Op woensdag begon m’n dag met een lesje pilates, wat ik echt vet lekker vind als ik wat last heb van m’n rug.

IMG_6276
Ik ben altijd een soort pipo als ik op weg ben naar de sportschool

‘s Middags werkten Ted en ik thuis op m’n nieuwe kantoor aan huis. Ted vindt het gezellig om dan in dezelfde ruimte te zijn, dus die gaat steeds lekker tukken in de klerenkast. Inmiddels hebben we ‘t omgetoverd tot “Teddy’s bedstee”, haha.

werkenmetteddy

‘s Avonds kwamen de ouders van Jan eten en dat was heel gezellig. Ik maakte twee vegetarische gerechten, namelijk aubergine met couscous en een plaattaart met pompoen, burrata en pesto en het viel erggg in de smaak. YES!

Donderdag: een geweldige vrije dag
Op donderdag had ik een vrije dag en man, wat heb ik veel leuke dingen gedaan. Maar écht veel.

‘s Ochtends sliep ik uit, deed ik m’n favoriete outfit van het moment aan en stapte ik op de trein naar Amsterdam.

IMG_6328
Ik woon momenteel in deze outfit
Snapseed
En ik heb bijna dagelijks een bad hair day en daarom dus fulltime deze muts op, haha

In Amsterdam was m’n eerste bestemming Annemiek van Fysio.com, voor een behandeling van m’n rug. Ik heb m’n rug sinds de terugvlucht uit Sri Lanka (11 uur opgevouwen in een vliegtuig zitten) al vast zitten en ik kreeg het maar niet goed met sporten/rust/pilates/massages. Tijd voor een sessie bij Annemiek. En dat was mega fijn; ze heeft de spieren gemasseerd, er waar nodig wat dry needling op toegepast en daarna nog vét gekraakt. En toen zat alles weer op z’n plek. BETER.

Daarna fietste ik op m’n OV-fietsje van Amsterdam Zuid naar het Waterlooplein. Het was super mooi weer, dus ik genoot intens van deze fietstocht.

Op het Waterlooplein scoorde ik een spuitbus verf bij Henxs Amsterdam. Dit is m’n vaste adresje voor goedkope graffiti (€4 per fles) en het is wel echt goede kwaliteit verf. Heel chill. Nu had ik een toffe kleur voor de koffieblikken die ik eerder deze week bij de kringloop scoorde.

IMG_6339

Na een loempia op het Waterlooplein stapte ik weer op m’n fiets met dit keer als bestemming de Jordaan. Daar woont vriendin Amber en ik moest op kraamvisite. Ze heeft namelijk net een kitten geadopteerd en ik kon niet wachten om dr te ontmoeten.

IMG_6352
Meet Bonnie! De wederhelft van Britse korthaar Clint en het is echt een schatje! Bonnie is een rode Britse korthaar met wat zwarte vlekjes en dat is echt prachtig. Ook heeft ze wat teveel eyeliner gebruikt, maar zelfs dat is top. KIJK NOU WAT EEN LIEFDE.

Daarna stapte ik weer op m’n fiets en dit keer richting Westerpark. Ik had op twitter gelezen over Skalar; een audiovisuele kunstinstallatie in de Gashouder en ik was wel benieuwd.

Wie mij goed kent weet dat ik een echte cultuurbarbaar ben (in 10 jaar woontijd in Amsterdam heb ik nooit een stap in het Rijksmuseum, of any other museum, gezet), maar naar dit ding was ik wel benieuwd.

Voor €15 kon je de compleet donkere gashouder binnenlopen en genieten van het kunstwerk. Je hoorde harde, intense muziek en in het midden van de gashouder bewogen allerlei dingen en lampen. HEEL VET.

Er lagen kleedjes op de vloer waar je gewoon op kon gaan zitten of liggen en zo heb ik er uiteindelijk wel een uur gelegen. Het was een soort meditatie en ik vond het heerlijk. (Ook toegegeven: misschien heb ik de helft van de tijd gebruikt om m’n mail bij te werken, maar dat is óók oké).

IMG_6366

Het is nog te beleven t/m 5 februari geloof ik en ik vond het een aanrader. Gaan dus!

Daarna was m’n toffe dag nóg niet ten einde; dit keer stapte ik weer op m’n fiets richting het Centrum. Ik ging ramen eten met Laura bij Vatten Ramen en dat was GEWELDIG.

We hadden een tof plekje aan het raam met uitzicht op de Amsterdamse wallen en we aten echt verrukkelijk. Ik wil hier echt echt echt heel snel weer eens eten. Mjam!

IMG_6373
Ik koos voor de tonkotsu ramen met varkensvlees, ei, avocado en extra nori en kwam er letterlijk vandaag achter dat de boullion van tonkotsu getrokken wordt van varkenspoten. BAH. Haha. Maar het was ZO lekker!

Daarna gingen we naar het Tobacco Theater in Amsterdam voor een event van Ben & Jerry’s, waarbij Soundos ging optreden. En ook dat was vét leuk. Ik wil graag eens naar een show van haar toe.

En toen ging ik terug naar huis. Wat een gewelllldige dag was dit <3.

Vrijdag: thuiswerkdag
Op vrijdagochtend ging ik met een vriendin koffie drinken bij Cleeff. Dit is echt een mega leuk koffiezaakje in Haarlem Noord. Ik hoop dat er meer van dit soort zaakjes in Haarlem Noord komen de komende jaren.

IMG_6385

En daarna was het tijd voor thuiswerken. Ik schreef m’n blog over de Malediven eindelijk uit, werkte voor de campagne voor PLUS en hield me bezig met m’n mailbox. Die jammergenoeg nu alweer vol zit.

2775A408-5A5B-4621-901E-3F7A7D3BF34D
Meteen ‘s ochtends luisterde ik samen met Ted naar de Podcast van MissPodcast waarin Lize Korpershoek, live op radio 1 in de nacht van donderdag op vrijdag, mijn De Poezen Podcast recenseerde. En ze vond ‘m leuk!! Ik kreeg hele toffe feedback en ben echt mega blij dat ze de podcast eens heeft gehoord. Hopelijk is ze binnenkort een keer te gast. Yay!

Zaterdag: Knutselen & goede film
Dit weekend had ik helemaal geen plannen en dat was HEERLIJK. Jan was op zaterdag de hele dag van huis, dus ik kon lekker zelf m’n gang gaan.

‘s Ochtends maakte ik m’n knutselproject af; de blikken die ik bij de Kringloop had gekocht spoot ik blauw, de speelgoeddieren van de Action goud en ik schroefde alles op elkaar. Hoe ik het precies deed lees je in deze stap voor stap uitleg. En dit was het eindresultaat:

FullSizeRender 2
Vet blij mee!

‘s Middags ging ik lekker met mezelf naar de bioscoop. Ik had het laatste kaartje gekocht voor de film Bombshell in de Toneelschuur in Haarlem en was helemaal content ermee. Ik was nog nooit naar de toneelschuur geweest en vind de Pathé bioscoop vaak wat ongezellig, dus was HEEL BLIJ met de filmschuur/toneelschuur. Wat een toffe plek <3.

1692418F-B696-4100-9AB0-762CF3823934

En! Wat is Bombshell een toffe film. Ik heb echt van de eerste tot de laatste minuut super geboeid zitten kijken en dat zegt echt wel wat. Aanrader!

En daarna was het tijd voor nog een hoogtepunt waar ik al weken naar uitkeek én waar ik vorige week ook al ff over schreef. Het was zaterdagavond, ik was alleen thuis en ik ging eindelijk weer eens een zak paprikachips leeg vreten met mezelf.

Jan was niet thuis (die wilde ik er niet bij hebben) en ik heb een hele zak in m’n eentje opgegeten. Misschien niet zo gek voor veel mensen, maar ik heb echt jarenlang een chipsverslaving gehad (5 dagen in de week een hele zak chips leeg eten) en ben daar ooit cold turkey mee gestopt. Nu eet ik het nooit meer, ondanks dat ik het HET ALLERLEKKERSTE ETEN OP DE WERELD vind. Je kunt mij daadwerkelijk de hele dag chips geven en ik ben zielsgelukkig. Maar het is niet goed voor m’n lijf, dus ik ben er compleet mee gekapt.

En nu mocht ik eindelijk ff een keertje weer. Ik voel me eensoort drugsverslaafde die voor één keer weer ff een shot mag en het was heer-lijk. Je moet weten; ik denk daadwerkelijk iedere avond aan hoe veel zin in chips ik heb, maar ik eet het dus nooit. Dus deze zaterdagavond was h e m e l.

CB33D51F-1761-404A-BC7D-DFFEE394BE5D
Bíjna helemaal leeg en intens genoten van iedere hap.

Zondag: een nieuwe bril!
Op zondag had ik als enige plan dat ik ff met Jan de stad in wilde om langs Ace & Tate te gaan voor een bril. Ik had een mooi model en wilde even Jans mening erover weten. En die was top, dus ik heb meteen de bril besteld!

FullSizeRender 3

Daarna hebben we ff een koffietje gedronken bij Anne & Max (wat echt vet lang duurde) en daarna zijn we naar huis gegaan. Jan ging thuis nog ff aan het werk en ik jaste er in één ruk heel seizoen 2 van Sex Education doorheen. Wat is dat een geweldig goede serie en was was seizoen 2 fijn. Nog maals: dikke aanrader!!

FullSizeRender 4

En dat beste mensen, was mijn derde week van 2020. Een drukke week, maar zo’n leuke week!

Inmiddels zitten we halverwege week 4 en die staat toe nu toe vooral in het teken van werken. Maar ik ben met leuke dingen bezig; ik heb gister twee toffe meetings gehad, maandag mega veel blogs uitgewerkt, morgen een toffe fotoshoot en dit weekend gaan Jan en ik naar Bergen op Zoom voor een uitnodiging in een geweldig hotel. VET veel zin in. Let’s go!

Dank je wel voor het lezen en ik zie je volgende week weer. Tschuss!

Word jij nummer 35.000?
Ik heb bijna 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

2 reacties op “Leo’s week 3: geweldige Ramen, kitten Bonnie, taxatie van ons huis, cultuurbarbaar en chipsverslaafd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *