Zelfgemaakte champignonsoep in een broodje

Door Elske – Hallo daar! Laatst had ik zin in soep, maar soep alleen vind ik zo karig. Dus meestal als ik soep eet, eet ik er iets van een broodje bij. Zo ook in dit geval. Alleen at ik er geen broodje naast, maar serveerde ik de soep ín het broodje. Ooit maakte een vriendin dit voor me met mosterdsoep en ik vond het heerlijk. En dus besloot ik dat mijn champignonsoepje die op de planning stond ook wel in een broodje geserveerd kon worden. Let’s soep!

Voor 2 personen: 2 Italiaanse bollen* – 250 gram champignons – halve ui – 1 teen knoflook – 2 eetlepels crème fraîche – 1 eetlepel bloem – blokje (ongezouten) roomboter – halve liter water – 1 blokje kippenbouillon
*Ik gebruikte deze broodjes. Die zijn wat groter (dus meer soep) en wat steviger. Ik koos voor de variant die je zelf nog moest afbakken in de oven. Kies je voor afgebakken Italiaanse bollen? Maak ze dan nog even nat aan de buitenkant en doe ze voor 3 minuten op 200 graden in de oven, om ze extra stevig af te bakken.

Bak de Italiaanse bollen 7 minuten af op 220 graden in de oven. Je laat ze natuurlijk niet verbranden, maar zorg er wel voor dat ze lekker bruin en stevig aan de buitenkant zijn. Laat ze na het afbakken even afkoelen.

Ondertussen kun je de soep maken. Dit is vet simpel! Snijd van een blok roomboter een lange reep af van ongeveer een halve centimeter dik. Doe deze in een soeppan (of andere pan met dikke bodem) en laat zachtjes smelten. Snipper ondertussen je ui en teen knoflook en voeg aan de pan toe. Laat zachtjes aanbakken. Snijd de champignons in reepjes en voeg ook toe aan de pan. Laat 5 minuten op middelhoog vuur bakken. Voeg daarna de bloem en roer nog even goed door.

Vervolgens voeg je aan de pan het blokje bouillon en (warm) water toe. Laat het verwarmen en roer ondertussen totdat het kookt. Voeg dan de crème fraîche toe. Roer nog even 2 minuten in de pan en laat de soep op zacht vuur staan.

Snijd het topje van de Italiaanse bollen af. Gooi deze niet weg maar leg naast het broodje. Hol een deel van de binnenkant van het broodje uit. Doe het niet te ver, juist in het zachte deel van de Italiaanse bol kan straks de soep lekker trekken. Druk het brood aan de binnenkant wat aan en vul de broodjes met soep. Serveer met het kapje van het brood aan de zijkant. Mjam, eet smakelijk!

champignonsoep_brood_1

Dit was echt heer-lijk. Serieus. Ik hou van soep en ik hou van broodjes dippen in mijn soep. Dit was dat laatste, maar dan echt next level. Het enige ding is dat er niet veel soep in het broodje gaat, dus je moet even 3x opnieuw vullen. Check dan wel even of je broodje niet ‘te ver’ door jezelf uitlepelt is; straks lekt je soep er doorheen. Aanrader!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ze drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *