Leo’s leven #44: geen schoonmaakgen, naar het ziekenhuis, chillen in de bouwmarkt en werken met poezen

Hallo leuke mensen en welkom op vrijdag! Ik ga je even snel bijpraten over mijn afgelopen week, want op de een of andere manier vliegt de tijd aan me voorbij en is het én al vrijdag én heb ik nog maar 2 uurtjes om te werken en ik moet nog ZO VEEL DOEN. Haha. Maar ik neem je graag mee in m’n leven, dus let’s do this. Vandaag praat ik je bij over afgelopen dinsdag, woensdag en donderdag, die in het teken stonden van werken, maar ook heel veel toffe ontspannignsdingen :D. Let’s go!

Dinsdag:
Op dinsdagochtend begonnen we de dag met yoga. We hebben er momenteel allebei echt weinig zin in, maar het is wel goed voor m’n lijf dus ik vind dat ik me er ff toe moet zetten. Maar het gaat wel echt met grote moeite. Maar goed… did it!

#netwakker

Daarna ging ik lekker aan het werk. Mijn werk bestond vanochtend uit: m’n dagboek schrijven en een planning checken voor de campagne van PLUS en om 11 uur hadden we alweer een afspraak in het ziekenhuis voor een echo. Ik ben vorig weekend begonnen met hormonen prikken voor het icsi traject en sta nu heel regelmatig onder controle in het ziekenhuis. Deze eerste echo was om te kijken hoe de start van de nieuwe cyclus is. En die was goed! Er waren wel 21 eitjes aan het groeien, dus dat gaat de goede kant op. Hopelijk blijven er veel zitten :D.

Na een halfuurtje ziekenhuis in Rotterdam, reden we weer terug naar Haarlem. Ruim 2 uur rijden voor een halfuurtje ziekenhuis; je moet er wat voor over hebben ;-).

‘s Middags ging ik weer aan het werk. Ik had het druk met recepten uitschrijven; een taak die al een tijdje niet in m’n agenda paste en inmiddels zo groot was geworden, dat ik het maar voor me uit bleef schuiven. Maar nu even niet. Ik MOEST dingen gaan uitschrijven. En dus keamen er dinsdag/woensdag 13 nieuwe recepten op m’n blog. Ze komende allemaal deze en komende week online :D.

Aan het einde van de werkdag had ik een telefoonafspraak met Elske. Daarover later meer, maar je kunt vast wel raden waar dat over ging… #vacaturealert!

Na de afspraak met Els was het tijd voor een wandeling. Dit weekend had ik het strand vet gemist, dus het was tijd om daar weer ff naartoe te rijden. En dat was HEERLIJK! Het waaide echt knetterhard en er waren super vele kite surfers; wat ik altijd vet vind om naar te kijken. De zee was woest, de wind hard en we waaiden echt even lekker uit.

Veel goorheid op het strand, bah

‘s Avonds waren Jan en ik allebei van plan om verder te werken; we hadden allebei veel werk liggen dat echt ff in een avondje heel ver weggewerkt kan worden. Maar toen we na het wandelen pizza bestelden om daar lekker op te gaan werken, was de bank te comfortabel en lukte het me niet meer om mezelf aan het werk te krijgen. In plaats daarvan leek het me nuttiger om m’n brein ff te laten focussen op een hobby (piano spelen!!) in plaats van uitgeput verder te gaan werken, haha.

Overigens was deze pizza vrij matig.

Woensdag:
Op woensdagochtend werden we wakker in een extreem stoffig huis. We zijn allebei niet echt schoonmaakfanaten én rommelig én wonen in een stoffig oud huis én hebben poes Teddy, dus het is de helft van de tijd echt een grote stofzooi hier thuis. En helemaal nu ‘s ochtends het zonlicht in de slaapkamer staat, zie je hoe dramatisch het is. Gelukkig kwam ‘s ochtends onze schoonmaker de boel opruimen, maar helaas gaf hij ook aan te stoppen met werken als schoonmaker. SAD! Gelukkig heb ik inmiddels een nieuwe schoonmaker die over 2 weken komt. Hopelijk doet zij het heel secuur 😀 En ik heb een nieuwe stofzuiger besteld. En ik moet nog ff naar de winkel voor een swiffer.

GOOR

Verder was ik woensdag wederom aan het werk; weer aan de slag met die 13 recepten die uitgeschreven moesten worden, ik regelde wat voor een samenwerking met een interieurmerk en beantwoorde een paar cruciale mails. Maar ik moet nog steeds héél veel mail beantwoorden en ik weet gewoon niet wanneer ik er tijd voor heb, zo erg. Het was de bedoeling dat het vanmiddag eindelijk zou lukken, maar ik ben bang dat dat ‘m ook echtttt niet gaat worden. We gaan het meemaken, haha.

Na het uitschrijven van 13 enthousiaste blogs, was ik wel ff leeg en was het tijd voor ontspanning. Op naar de…. BOUWMARKT!

Ik geniet er dus zo van dat die weer normaal open zijn, hahahha. Echt erg, maar het is heerlijk. Ik shopte ff allemaal beits voor het dakterras. Niemand had me verteld dat je eens in de zoveel tijd moet beitsen en de laatste keer is alweer twee jaar geleden en het dak staat er daadwerkelijk wat grauwig bij, dus tijd om dat terras weer ff aan te pakken binnenkort.

Daarna sjeesde ik nog ff langs het tuincentrum, nu ik toch met de auto op pad was. We willen een nieuwe plant bij de voordeur en ik scoorde een hele leuke hysterische :D. Moet ‘m alleen nog ff verpotten en neerzetten, maar op de een of andere manier heb ik daar ook niet echt tijd voor? Ik heb duidelijk de controle ff niet over m’n eigen agenda en dat moet ik weer even fixen voor mezelf. Gewoon weer even wat structuur terug. Maar het gaat niet echt vanzelf ff.

Wat ontspanning betreft gaat het overigens wel echt goed hoor; alles loopt alleen heel erg door elkaar. Maar prima. Ik had nu in ieder geval om 6 uur een afspraak bij de massagesalon, want daar ga ik óók te weinig naartoe en is goed voor me, dus let’s go.

Ik lag een uur op de massagetafel en daar werd ik letterlijk ff goed onder handen genomen. M’n rug en nek zaten op allerlei plekken vast en werden ff flink los gemasseerd. In de tussentijd draaide mijn hoofd overuren, want ik had eindelijk even een écht moment van rust om na te denken over van alles. Over werk, podcasts, hobby’s, vacatures, een nieuwe Haarlem-project en meer. Normaal zou ik zeggen; dat is niet goed Leo, juist op de massagetafel moet je echt even in het nu zijn en volledig genieten van de ontspanning, maar op de een of andere manier voelde dit juist wel goed. Alsof ik heb geïnvesteerd in een enorme brainstormsessie met mezelf, terwijl toevallig iemand m’n lichaam aan het kneden was. Noem mij een idioot, maar ik vond het vrij nuttig :D.

Donderdag:
Op donderdag was dan m’n vrije dag. Wat niet helemaal eerlijk is, omdat ik woensdagmiddag ook al half vrij had genomen (en m’n to do list niet bepaald kort is), maar so be it. Het was tijd voor vrijwilligerswerk! Ik ging naar DOA en stond daar op 2 kattenkennels. En dat was ZO LEUK. In de ene kennel zaten twee suuuuuper lieve, aanhankelijke en speelse poezen (waarvan één Bengaal, zo knap!) en in de andere kennel zat de liefste blinde poes ooit. Oh hou me tegen, ik wil ze allemaal adopteren. ZOOOOO lief. Het was echt heel erg leuk om met ze te werken <3.

Daarna reed ik lekker naar huis met een man-man-man-podcastje en daarna was het tijd om te wandelen! Jan en ik hebben als doel dat we – naast die 5000 stappen gemiddeld per dag – 2 keer per week een wandeling gaan maken buiten de deur. Ergens naartoe rijden om daar een lekker rondje te kuieren. Dit keer reden we naar Berg & Dal, waar we de wandeling die we normaal doen, eens andersom liepen. En dat was echtttt geweldig. Zo’n mooie route!

Daarna ging Jan naar kantoor en had ik het huis lekker voor mezelf. Helemaal chill. Ik betaalde ff wat rekeningen, verrekende wat administratie en dook daarna met Netflix op de bank. Ik was ZO moe. Ik denk van het weekend, misschien wel van de hormonen die sinds zaterdag door m’n lijf gieren, ook ongetwijfeld van de drukte, van de wandeling. Nou goed; tijd om te chillen dus. Ik dook op de bank met Tedmans en The Bold Type en het was alles waar ik zin in had en meer.

Teddy was ook moe. Ook geen idee waarvan, haha.

‘s Avonds keken Jan en ik de laatste afleveringen van de vreeeeeeselijk slecht gemaakte serie The Serpent (echt niet kijken mensen, het is een waste of time) en halverwege viel ik in slaap. Tijd om naar bed te gaan <3.

Inmiddels is het vrijdagmiddag en heb ik al gesport, gewandeld in een geweldig gebied, geluncht én een stukje tuin gebeitst. En nu moet ik als de wiedeweerga ff aan het werk en eindelijk mails gaan beantwoorden en dan om 4 uur het terras op om een trip te boeken met vrienden met wie we binnenkort op scootervakantie gaan :D. ZO leuk. En daarna is het weekend, waarin we morgen weer naar het ziekenhuis mogen. ZIN IN!

Overigens nog even een disclaimer op het einde; ik probeer je vooral gewoon mee te nemen in hoe mijn leven is en dat het momenteel totaal structuurloos is weet ik zelf ook heel goed en ik heb ook door dat de balans ietwat zoek is en dat het lijkt alsof ik alleen maar aan het chillen ben en druk ben met dingen als ‘naar het terras gaan’, haha maar dat is natuurlijk niet zo. Ik ben gewoon druk met 88 taken in m’n hoofd en weet heel goed hoe ik daar weer structuur in kan krijgen, maar daar moet ik me ff toe zetten en dat is nog niet gelukt. Oók door onregelmatigheden door vrije dagen in mei en óók doordat ik steeds denk ‘joh wees ff chill met jezelf het is pandemie en pluk de dag’. Dat gezegd hebbende; leuk dat je weer meelas en ik hoop dat je m’n chaos ook interessant vond om te lezen :D.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

12 reacties op “Leo’s leven #44: geen schoonmaakgen, naar het ziekenhuis, chillen in de bouwmarkt en werken met poezen

 • Wat jammer dat jullie The Seprent niets vonden, ik vond het echt een briljant verhaal! Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, de acteurs lijken op de ‘echte’ personages en ik vond de ontknoping juist erg bevredigend. Voor mensen die van ‘misdaad drama’ houden een echte go to serie.

  Succes met de drukte & chaos, hopelijk lukt het je om weer wat structuur te vinden. Ennnn geniet van de zon vandaag!

 • The Serpent slecht? Ik vond het juist supergoed en echt een interessant verhaal. Alleen jammer dat een Brit de rol van een Nederlander speelde; zijn Nederlands was niet om aan te horen. Los daarvan, heel tof!

  Maargoed, smaken verschillen schijnbaar haha!

  • Haha ja ik vind het juist ook heel charmant. Maar ik ken ook de andere kant van heel gestructureerd werken en dan krijg je daadwerkelijk veel meer gedaan én ervaar je veel meer rust. Alleen lukt dat gewoon niet altijd. En dat heeft idd ook z’n charme haha.

 • Ah johh maak je er niet druk om dat het lijkt alsof je druk bent met dingen als ‘naar het terras gaan’ (wat legit nu heel begrijpelijk is dat je dat wel doet want dat is fantastisch): ik vind het al knap dat je überhaupt je ertoe kan zetten werk te doen! Ik heb gewoon een fulltime baan en wordt daardoor wel in het ritme gehouden, maar kan me goed voorstellen dat als je zelf voor die structuur moet zorgen, het nu even zoeken is. Je moet jezelf al zo motiveren met alles. Ik heb dat ook met sporten nu: ik wil gewoon naar een sportles zodat ik even dat lesje kan volgen en verstand op 0, ipv mezelf wéér motiveren te sporten (met mezelf, thuis, bleh).

 • Aaaah cut yourself some slack. Hoef je toch niet uit te leggen dat jij precies jouw behoeftes probeert te volgen! Vind ik juist inspirerend, ik werk zelf ook het beste in sprints in plaats van door te blijven gaan als het niet meer kan.

  En jammer dat jullie the Serpent niets vonden, hier viel het wel in de smaak, al stoorde ik me wel aan het gebrekkige Nederlands wat de ogenschijnlijk Nederlandse personages spraken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *