Romige pasta met citroen en courgette

Goodmorning partypeople! Welkom bij weer een nieuw receptje voor pasta met citroen! Ik heb de laatste tijd vet vaar zure cravings; zin in citroenen, augurken, kappertjes. Echt wonderlijk! Maar goed, we gaan er gewoon voor en daarom dook ik laatst de keuken in om een romige pasta te maken met citroenen. Ik heb echt een miljard citroenen staan bakken in een koekenpan en het was het einde. Nu alweer zin in. Toch zat er ook iets in dit recept wat absoluut intens goor was; de kikkererwtenpasta van appie moet je echtttt niet kopen. Zo smerig. Maar verder; topreceptje. Zin in? Aan de slag dan! PS: het is zo klaar, yay!

Nodig voor 2 personen:
– 1 courgette
– 3 citroenen
– 1 pakje kookroom
– een handje tuinbonen uit de vriezer
– wat verse basilicum
– 1 eetlepel pijnboompitten
– beetje roomboter
– pasta voor 2 personen

Bereiding
Je begint met het bakken van de citroenen. Snijd de citroenen in plakjes, verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de citroenen voor 10 minuten in de koekenpan op middelmatig vuur. Schud de pan niet te vaak; je wil dat de citroenen een beetje goudbruin kleuren (zie de achterste citroen op de foto hieronder).

Snijd ondertussen courgette klein en kook alvast wat pasta gaar in 8 minuten.

Zodra de citroenen klaar zijn haal je ze uit de pan. Je hoeft de pan niet schoon te maken in de tussentijd. Bak dan de courgette en tuinbonen in de pan met een beetje olie of boter. Schenk daar na een paar minuten de kookroom bij en doe de citroenen erbij. Roer de gekookte pasta erdoor en klaar is je pasta. Top ‘m af met wat verse basilicum, pijnboompitten en breng op smaak met peper en zout.

pasta met citroen

Ik vond het echt een lekkere pasta met citroen, behalve dat ik dus die kikkererwten pasta had gebruikt en die was echt gorttttttdroog. Echt al het vocht uit m’n gerecht (en uit m’n mond) werd opgezogen door die kikkererwtenpasta. Echt goor. En ik vond de tuinbonen in het recept ook niet echt een bijzondere toevoeging, maar misschien dat dat ook kwam door de combi met die gore pasta. Ik denk dat het recept wel echt veel lekkerder is als je normale pasta gebruikt en dan kun je prima de tuinbonen ook toevoegen. Maar het hoeft niet.

Al met al heb ik lekker gegeten en voldeed dit recept helemaal aan m’n citroenen-craving. Eind goed, al goed :D.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

pasta met citroen

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

8 reacties op “Romige pasta met citroen en courgette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *