Kip tandoori zonder zakje

Goedemorgen goed volk! Vandaag is het weer eens tijd voor een recept zonder pakjes en zakjes. Ik maakte vorige week kip tandoori from scratch en vond ‘t vet leuk om te doen. Nu moet ik zeggen dat er wat mij betreft echt niets mis is met de tandoori uit een pakje of zakje (of zelfs die ene uit pot van chicken tonight, omg zooooo lekker), maar het voelde wel eens leuk en culi om het helemaal zelf te maken. Overigens is dat heel makkelijk, je moet er alleen even een hele kruidenwinkel voor aanschaffen. Maar so be it.

Ik heb het recept voor de marinade gevonden bij Leukerecepten.nl. Je vindt de bereiding van dit recept dus daar. Maar hier de korte versie! Let’s tandoori!

Nodig voor 2 personen:
– 1 tl komijnzaad gemalen
– 1/2 tl cayennepeper
– 1 tl kaneel
– sap van 1 limoen
– 1 tl kurkuma
– 1 tl korianderpoeder
– 2 cm gember (geraspt)
– 170gr griekse yoghurt
– 1 klein blikje tomatenpuree
– peper, zout & olie
– ongeveer 300gr kipdijfilet
– basmatirijst
– verse peterselie
– twee flinke handen spinazie
– amandelschaafsel

Lekker erbij: Patak’s mango chutney en naanbrood uit de oven

Bereiding:
Lees de uitgebreide bereiding op leukerecepten.nl. In het kort: maak een marinade van de kruiden met een beetje olie en Griekse yoghurt. Meng dat door stukjes kip en laat rusten. Doe het in de pan en breng aan de kook en laat de kip gaar koken in de saus. Serveer rijst erbij.

Verder maakte ik er spinazie bij die ik even wokte in de pan met olie en daar doorheen roerde ik wat geroosterd amandelschaafsel. Een vet lekkere combi! Serveer platte peterselie on top en doe wat mango chutney bij het gerecht en klaar is je maal!

kip tandoori

Ik vond het een lekkere kip tandoori, maar de kwaliteit van de kip die ik had (bio kipdij van appie) vond ik toch echt tegenvallen. De kip was wat taai en misschien komt het doordat ik het zelf te lang in de saus heb laten garen? Maar ik heb de saus echt maar 15, misschien 20 minuutjes op het vuur gehad, dus ik kan het me bijna niet voorstellen. Maar goed; dat vond ik het enige nadeel. Verder was het een lekker maaltje!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

kip tandoori

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

8 reacties op “Kip tandoori zonder zakje

  • Ter aanvulling; ik gebruik 300g kip met
    • Knoflookpasta 1 eetlepel
    • Yoghurt 2 eetlepels
    • Citroensap 2 eetlepels
    • Olie 2 eetlepels

    Naast de kruiden voor de marinade (hier niet vermeld i.v.m. dat het voor een ander recept is). Persoonlijk vind ik het lekker om de kip van te voren even te kruiden en te laten intrekken voordat ik het marineer. bovenste is enkel voor de marinade btw, niet voor de saus.

  • Als ik zelf butter chicken maak, dan is de volgorde/manier van bereiden ook anders. zei de eigenwijze voormalig kokkin. marinade hoeft niet met Griekse yoghurt, gewone bio magere yoghurt voldoet ook. marinade met zonnebloemolie en yoghurt maken (hier zit bij mij ook citroensap bij naast de kruiden en dergelijke) laten marineren voor 30 minuten in de koelkast. kip 10 minuten apart en zachtjes bakken in olie. daarna apart bewaren en later bij de saus doen. zelf gebruik ik scharrelkip. en heb geen ”last” van droogheid.

  • Hi Leonie, er loopt een advertentie op je site die mijn hele scherm blokkeert continu. Ik zie de helft van je recept niet, op de mobiele versie. Wilde het je even melden 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *