Leo’s leven #45: vrijmibo op het terras, 2x brunchen, Thuis met Daalder, een prachtig bos en ik voel me GOED

Goedemorgen fijne mensen van het internet! Het is dinsdag en dus tijd om je bij te praten over mijn afgelopen weekend. Wat echt een topppppweekend was. Ik heb gebruncht met vriendinnen, weer een goede echo gehad, heerlijk op het terras in de zon gezeten, een prachtige wandeling bij Elswoud gemaakt, super deluxe gegeten, een vakantie gepland, gebruncht op het terras en een lekkere eerste werkdag van de week gehad.

Ga er lekker voor zitten, dan praat ik je bij. Let’s do this!

Vrijdag: LEO IN DE ZON OP HET TERRAS
Mijn vrijdag begon top; ik sportte lekker in het park en het was én gezellig én lekker weer en ik bakte er echt geen SNARS van. Ik had donderdagavond vegetarische scaloppa a la gorgonzola gegeten en ik denk dat dat niet het beste voer ooit is als je de volgende ochtend gaat sporten, want er liep kaas door m’n aderen en ik bakte er echt NIETS van, hahaha. Maar goed; het was wel gezellig.

Verder voelde ik me echt behoorlijk uitstekend vandaag, omdat die hormonen die ik mezelf toedien met spuiten een soort high-on-life-hormonen zijn en het is fantastisch, hahahaha. Kijk mij mezelf even knap vinden:

Verder was ik lekker aan het werk vrijdag. Ik schreef m’n dagboek, checkte wat campagnes, betaalde facturen en na de lunch gingen Jan en ik wandelen bij Elswoud.

Dat is een super mooi bebost gebied hier in de buurt van Haarlem en nu met het voorjaar en alle knoppen aan de bomen was het fantastisch. Het zonlicht scheen echt prachtig door de bomen, het rook heerlijk, de vogels floten keihard en het was echt een algehele zenbeleving. Heerlijk!

“Hee schatje kan je anders ff een leuke foto van me maken voor deze hysteriche boom?” – maakt 1 foto en dan ook nog op het moment dat ik knipper.

Daarna kon ik nog twee uurtjes aan het werk en toen was het tijd voor… het terras! Samen met Paul en Kyra gingen we – aan twee aparte tafeltjes – naar Rapa Nui. Dik aangekleed, want het kon wel eens koud zijn, maar wel vól in de zon. En mensen, dit was gewellllldig. Gewoon weer ff een vrijmibo op het strand. ZO lekker. En ik dronk een 0.0 biertje van Jopen (mag ff geen alcohol nu ik aan de hormonen zit) en die was echt vet goed. Aanradert!

Daarna gingen we naar ons huis, omdat we ff een vakantie moesten plannen met elkaar. We gaan binnenkort op scootervakantie in Nederland en moesten daar nog ff een route met campings voor vastleggen.

Onder het genot van een super deluxe diner van Daalder uit Amsterdam – dat ‘s ochtends bij me bezorgd was i.v.m. een lancering waar ik je zo over vertel – hebben we nog lekker thuis door geborreld. We hadden eten gekregen voor twee personen, maar konden daar – met wat borrelhapjes erbij – prima van eten met zijn vieren en het was echt heeeeeel erg lekker. Wat een fantastisch begin van het weekend dit.

Heerlijke tartaar van meloen van de Big Green Egg
Verrukkelijke kabeljauw met allerlei bereidingen van wortel en een heerlijk sausje
Verrukkelijke cheesecake met fruit. Echt zo lekker fris!

We hadden dit diner gekregen, omtrent de viering van een samenwerking tussen Big Green Egg en Van Bommel schoenen. Zij hebben samen een sneaker ontworpen en ik werd als groot BGE én sneakerliefhebber daarvoor benaderd. Nou, tegen een diner van Daalder zeg ik sowieso geen nee, maar ik wil je ook best even het verhaal vertellen van deze sneaker. Het is namelijk echt vrij vet. Floris van Bommel en Big Green Egg zijn niet echt twee merken die je gauw aan elkaar koppelt, maar ze staan wel allebei voor ambacht, vakmanschap en kwaliteit. De schoen die ze hebben ontworpen heeft allerlei vette hints naar barbecuen; zo ziet o.a. de zool eruit als gloeiende kooltjes, vind je op de hak de kenmerkende Big Green Egg-look terug en er loopt een lijntje ‘rook’ over het design van de schoen. Echt vet!

Zaterdag: brunchen in Rotterdam
Op zaterdag moesten we alweer optijd tichting Rotterdam voor mijn tweede echo. Eens even kijken hoe het met m’n eitjes is :D. We waren alleen veel te laat in het ziekenhuis door vet veel wegwerkzaamheden en een file waar we helemaal niet in terecht hadden moeten komen. Oeps… Maar gelukkig konden we nog terecht in het ziekenhuis en stonden we echt binnen no time weer buiten met goed nieuws. Het gaat goed met de groei van m’n eitjes, woehoe!

Daarna ging Jan naar huis fietsen – van Rotterdam naar Haarlem in 3 uur in de stromende regen en dat noemt hij dan een hobby (?!!) – en ben ik door gegaan naar vriendin Hiemke voor een brunch <3. En dat was echt zoooooo gezellig. We hebben de hele middag bijgepraat in alle rust en dat was ZO fijn. Ik ben echt gék op mijn vriendinnen; ik heb echt zulke leuke mensen om me heen verzameld en ook al zie je elkaar niet vaak, het is echt ZO’N fijn groepje mensen <3.

Ben de alcoholvrij-game aan het uitspelen

Pas rond half 5 ging ik weer richting Haarlem, waar ik bij Jan – die helemaal kapot was – op de bank plofte met friet en een frik speciaal. Ook dat is een topleven :D.

Friet en poesje. Love it

Zondag: langzaam dagje <3
Op zondag konden we ein-de-lijk even uitslapen. Dat was al ff geleden en we hebben het er ook echt goed van genomen. Om 12 uur kwamen we uit bed en zijn we naar de stad gewandeld voor eindelijk weer een brunchen buiten de deur. Het was echt super heet zondag en dat was zo lekker, want ik had voor het eerst blote benen buitenshuis (LOVE IT) en het was echt heel erg lekker qua temperatuur op het terras! 😀 Ja oké het onweerde en regende keihard de helft van de tijd, maar dat mocht de pret niet drukken, haha.

We lunchten bij Meneer Frans, wat ik altijd een vet gezellige plek vind met leuke mensen en een goede kaart. Mjam!

Daarna shopten we nog heel even bij de kringloop in Haarlem en daarna gingen we naar huis om te chillen in de tuin. Ik zat lekker met Tedmans te genieten van de zon en Jan maakte z’n fiets schoon. Heerlijk, dit langzame leven.

Ik durfde de hoes niet van de bank te halen, omdat het de hele tijd regende.

Aan het einde van de middag sjeesten we nog even in de Ford Puma naar vrienden die in een nieuwbouwwijk in Weesp zijn gaan wonen en nadat we daar gezellig hebben geborreld en gegeten, was het tijd om weer naar huis te gaan. Ik moest op tijd thuis zijn i.v.m de hormoonprikken die ik iedere dag rond hetzelfde tijdstip in m’n buik en been moet prikken, dus dat lukte precies. We reden ook nog ff langs de wasstraat, want ons Pumaatje was echt heeeeeel erg vies (hallo strandzand), maar nu weer blinkend schoon.

Overigens voel ik me dus vet goed door de hormonen, maar af en toe komt er ook opeens een donderbui langs en dat moment legde Jan hier even perfect vast hahahaha.

En omdat ik ontzettende ijs-cravings had, reden we nog ff door de McDrive om m’n favoriete McFlurry (met M&M natuurlijk) te eten. HEERLIJK. En toen zijn we gewoon een beetje rondjes gaan rijden door de buurt. Dat doen we sinds Corona best vaak; ik vind het heerlijk om in de auto te zitten en we vinden het allebei vet leuk om een beetje te fantaseren over plekken waar we ook wel zouden willen wonen. Dit keer stond Sandpoort zuid op de route en als we ooit een miljoen gaan verdienen (hallo sponsor mij), dan zie ik ons daar wel een keer wonen, hahaha. Maar het was een lekker avondje zo. Love it!

Maandag: chillen met de buurpoes
Op maandag was ik al vroeg uit de veren. Het zou een kort werkweekje worden met Hemelvaartsdag en de vrijdag erna die ik vrij neem, dus moest ik ff van alle tijd die ik heb optimaal gebruik maken. Dat betekende dat ik om 9 uur al in de supermarkt m’n weekboodschappen stond te doen, zo georganiseerd. Daarna ging ik lekker aan het werk. Ik ben van plan om gewoon weer dagelijks recepten uit te schrijven, zodat het niet één grote hoop wordt van dingen die ik nog wil bloggen en dus begon ik daar lekker mee. Het recept voor kip tandoori vind je nu online!

Verder stond mijn ochtend in het teken van opruimen en schoonmaken, wasjes draaien en planten water geven. Op de een of andere manier was dat er dit weekend allemaal bij ingeschoten.

‘s Middags was ik super moe; iets wat de laatste dagen opeens zo is en ik heb ergens het vermoeden dat dat met het traject te maken heeft. Ik dook dus gewoon lékker even m’n bed in voor een powernapje. En daarna sleurde ik mezelf er weer uit, voor een wandeling. Ik wilde toch m’n 5000 stappen halen ;-).

‘s Avonds sportte ik in het park met trainer Robin en nog drie andere actievelingen en daarna was het tijd voor een avondje met mezelf op de bank. Jan ging overwerken en dat betekende dat ik weer verder kon met The Bold Type. En dat was heerlijk.

En ik had geen avondje alléén alleen op de bank; de buurpoes kwam gezellig langs. We horen ‘m af en toe al ‘s avonds bij ons naar binnen gaan en Teddy lijkt er helemaal oké mee te zijn, maar dit keer kwam hij ook echt gezellig buurten. Op tafel, in de gang met Ted. VET gezellig!

Inmiddels is het dinsdagochtend en sta ik op het punt om te vertrekken richting het ziekenhuis voor m’n derde (denk ik?) echo. ZIN IN! Ik denk dat ik je volgende week dinsdag pas weer spreek, want aanstaande vrijdag is óf een vrije dag, óf de dag dat ik m’n punctie heb en daar zal ook wel wat tijd in gaan zitten. Wens me succes en ik spreek je dinsdag weer! 😀

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *