Kant & klaar #84: Pizza prosciutto van Lidl!

Pizza prosciutto van Lidl getest

Door Elske – Welkom bij kant & klaar! Vandaag testen we weer een verse pizza. Ik moet zeggen: in die categorie heb ik er toch al wel een aantal getest, zoals deze pizza met tonijn van de Albert Heijn of een pizza met spianata Romana. Die laatste was toevallig ook van Lidl en die vond ik erg lekker.

Laatst deed ik toevallig boodschappen bij Lidl en zag dat de pizza’s in de aanbieding waren. Van €3,99 (wat ik overigens al een schappelijk prijs vind), naar €2,99. Ja sorry, maar daar kon deze pizza niet voor blijven liggen! Dit keer ging ik wel voor een andere variant; eentje waar ik ook wel vaak voor kies als ik een pizza in een restaurant bestel, namelijk prosciutto. Benieuwd of deze ham in de buurt komt van een ham op pizza bij de Italiaan. Ik zeg: let’s test!

Het assortiment
Ik heb het dus al eens eerder over de verse pizza’s van Lidl gehad, maar ik herhaal het nog maar eens: ik vind echt dat ze veel keuze hebben. Ik had de keuze uit acht varianten en dat vind ik vrij veel. Op de website van Lidl spot ik er zelfs tien. Lekker bezig!

De bereiding
Nou, hier is niets spannend aan. Behalve dan dat hoe hoger je oven kan, hoe beter het resultaat en sneller het gaat. Ik weet nog dat toen ik nog in een appartementje woonde, mijn combimagnetron niet hoger kon dan 220 graden. Not to mention het gammele ding in ons studentenhuis. In ieder geval: de verpakking raad aan om op 240 graden af te bakken. Waarschijnlijk lukt het ook wel met een lagere tempratuur, maar dan moet je langer wachten en ik gok, maar dat weet ik niet zeker, dat de bodem dan minder knapperig wordt. Ik hou wel echt van een knapperige bodem bij pizza’s én heb nu een fatsoenlijke oven die op standje ‘intens heet’ kan dus ik ging voor 240 graden. In zo’n 7 minuten was de pizza klaar.

De smaak
Die knapperige bodem is gelukt. Ik had de pizza er niet langer in moeten doen, anders was de kaas verbrand. Maar zoals ik zei: ik hou van knapperig. Jij niet? Bak de pizza dan wat minder lang of op lagere tempratuur af.

De bodem vind ik dus erg lekker, net als de smaak van de tomatensaus, samen met de ham. Mjam! Er wordt rucola los bijgeleverd, dus die kun je er optioneel op doen. Dat vind ik top, want i love rucola op pizza’s met prosciutto.

Ook zitten er spekjes op deze pizza. Waarom vraag ik mij af? Die horen er naar mijn mening helemaal niet op. De ham is namelijk al zout genoeg en samen met het spek geeft het een intense, zoute smaak. Te intens. Het is dat er op deze pizza relatief weinig kaas zit voor een pizza, anders zou ik liters water nodig hebben na het eten. Dat vind ik echt een minpunt. De ham alleen was voldoende geweest, dan was de pizza perfect. Nu vind ik hem nog steeds lekker, maar wel minder lekker dan de spianata Romana variant. De zoute smaak heeft de beoordeling voor deze pizza genekt.

Dat was ‘m weer voor vandaag leuke mensen!

Verse pizza Lidl getest in kant & klaar 84

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *