Kant & klaar #75: Verse pizza Spinata Romana van Lidl

Door Elske – Joeh! Een tijdje terug schreef ik deze pizza-recensie in kant & klaar #66 en besefte mij toen dat ik nog nooit (??) een pizza had getest voor deze serie. Misschien isĀ een diepvries pizza wel Ć©Ć©n van deĀ oudsteĀ kant-en-klare maaltijden. Of zou de kant-en-klare lasagne eerder zijn geweest? Geen idee, zou ik eens moeten onderzoeken. In ieder geval: vandaag test ik weer eens een pizza voor jullie. Dit keer geen diepvries, maar een verse pizza van Lidl!

HetĀ assortiment
Wat keuze betreft vind ik het aanbod van Lidl best divers. OkĆ© het kan altijd uitgebreider (Appie spant toch altijd de kroon naar mijn mening), maar met een stuk of 5 varianten vind ik de keuze ruim. Precies voldoende om een twijfelaar als ik alsnogĀ  een paar minuten stil te laten staan bij het koelschap met keuzestress. Zal ik voor de pizza met ham gaan? Nee, ik zoek iets origineels. Vier kazen dan? Meh.. Ook niet. Hawai? NEE. HĆ©, een pizza met spinata romana (de italiaanse ham), zongedroogde tomaatjes Ć©n walnoten. Hmm, klinkt origineel Ć©n lekker. Dit moet hem zijn!

De bereiding
Een diepvriespizza bereiden duurt relatief lang. Met zo’n 15 minuten in de oven (die je ook nog voor moet verwarmen) ben je toch aanzienlijk wat meer tijd kwijt, dan de gemiddeld kant-en-klaar maaltijd die je bereid in de magnetron. Gelukkig bieden verse pizza’s de uitkomst. Los van dat ze er een stuk aantrekkelijker uit zien, zijn ze dus ‘vers’ en niet ingevroren. Daardoor hoeft deze pizza ‘maar’ 6 tot 8 minuten in de oven. Wel op 240 graden, dus check even of je oven zo warm kan. Zo niet, verleng de baktijd dan.

kant&klaar75_pizza_lidl_spinataromana_3

De smaak
Het onderdeel waar het om draait: was het te pruimen? Nou, ik kan je vertellen: sĆŗper lekker! Spinata Romana is een soort van salami en hoewel ik normaal niet mega fan ben van salami op mijn pizza, is deze ham (of worst) echt anders. Het smaakt meer zoutig en wat pittiger. Ik hou er van op een borrelplankje, maar dus blijkbaar ook op een pizza! De walnoten zorgen voor wat extra crunch, de spinazie proef je niet (die 5 blaadjes mochten er toch wel minimaal 10 zijn), maar zitten er denk ik eerder op voor de sier, en de zongedroogde tomaten passen er perfect bij. Echt een lekkere pizza, die in mijn ogen een goed alternatief is voor pizza met ham (prosciutto of parmaham) die ik vaker kies. Een keer wat anders! En zeker voor deze prijs (ā‚¬3,99) echt een aanrader!

Je kunt Gewoon wat een studentje ā€˜s avonds eet ook volgen via andere kanalen!
Zullen we contact houden viaĀ INSTAGRAM,Ā YOUTUBEĀ ofĀ FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *