Goedemorgen goed volk! Vandaag heb ik echt een gewelllllllldig recept voor je voor wraps met aubergine, mango een kruidenolie en halloumi. Dit WIL je maken. Het is zomers, fris, echt iets anders dan je gewend bent en tegelijkertijd gewoon wel vrij makkelijk te maken. Oké, toegegeven; je staat wel al met al ongeveer een uur te koken denk ik. Ruim genomen, maar wel ff realistisch. Met al het snijwerk en dat bakken van aubergines (dat duurt gewoon best lang als je ze lekker wil hebben). Maar het is het helemaal waard en ik verplicht je eigenlijk, als je dit leest, dat je dit moet klaarmaken. Echt.
Let’s aubergine!
Nodig voor 2 personen:
– 6 kleine wrapjes
– 1 kuipje zure room
– 2 aubergines
– 1 eetrijpe mango
– 1 eetlepel jalapeños
– 2 tenen knoflook
– 50 ml rode wijn azijn
– 50 ml olijfolie (voor de kruidenolie, maar je hebt meer nodig!!)
– een handje verse peterselie
– 1 blokje halloumi
Leuk om te weten: dit recept is een vegetarische variant op dit recept. Heb je juist zin in een stukje vlees, dan kun je dus ook deze variant met biefstuk maken!
Bereiding
Snijd de aubergines in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Leg alle plakjes op een schaal of een snijplank en bestrooi ze met grof zeezout. Laat de aubergines 15-30 minuutjes zweten; er komt allemaal vocht naar boven door het zout en dat ga je er straks (met het zout) zo goed mogelijk af deppen.
Snijd ondertussen de mango in blokjes, de halloumi in plakjes en maak alvast de kruidenolie.
De kruidenolie maak je als volgt: hak de peterselie en jalapeños fijn, pers de knoflook uit en meng alles met 50ml olijfolie en rode wijn azijn tot een kruidenolie. Breng op smaak met grove peper en grof zeezout. Zet deze olie ff apart.
Bak vervolgens de aubergines. Laat de pan heet worden en zet het vuur op middel-hoog. Doe lekker veel olijfolie in de pan en bak de aubergines aan beide kanten mooi goudbruin. Hiervoor heb je echt wel wat olie nodig, anders lukt het niet.
Bak ondertussen ook de halloumi. Ik doe dit altijd tussen een grillijzer, maar het kan ook in de pan. Maar zo’n grillijzer is wel handig als je ook al op het vuur bezig bent met de aubergines. De halloumi is klaar zodra het mooi goudbruin is.
Verwarm als laatste de kleine wrapjes. Dit kan in de magnetron, maar ik vind het lekkerder uit de pan. Bak ze heel even in een droge koekenpan aan beide kanten in totaal ongeveer 1 minuut op hoog vuur. Eén voor één natuurlijk.
Beleg de wrapjes dan met zure room, aubergines, gegrilde halloumi, mango en top af met de kruidenolie. Eet smakelijk!
Oooooh mensen deze wraps met aubergine zijn zo lekkerrrrrrrr. Het is veel werk, maar het is het helemaal waard. De aubergines zijn super lekker op deze manier en smaken bijna vleesachtig. De combinatie met het kruidige van de olie en het zoete van de mango is verrukkelijk. Zet daar die stevige, zoute halloumi bij en je hebt een droommaal. Echt; dit MOET je eten. Enjoy!
PS: voor de oplettende lezer; op de foto zie je ook nog gebakken Beyond Mince, maar dit vond ik geen toevoeging aan het recept. Wel lekker, maar niet nodig, dus die heb ik in het uiteindelijke recept hier weggelaten.
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Lieke zegt:
Wauw, ik heb em gemaakt met een andere kruidenolie (olijfolie, Italiaanse kruiden, knoflook) maar vond t echt een heel lekker recept!
leonie zegt:
Klinkt goed!