Tortilla’s met biefstuk, kruidenolie en aubergine (ook vega optie)

Goedemorgen mooie mensen! Afgelopen vrijdag had ik weer eens zin om uit een kookboek te koken. Ik pakte het boek Modern Caribbean Flavors van Helmi Smeulders erbij en maakte de tortilla’s met biefstuk. Ik heb dit al eens eerder gemaakt en paste het recept nu wat naar smaak aan. En mensennnnnnn dit werd ZO lekker. Ooooh, dit ga ik echt veel vaker eten. En jij ook. MJAM!

Nodig voor 2 personen (kleine portie): 350gr biologische biefstuk  – 6 kleine tortilla’s – klein kuipje zure room – gemalen zwarte peper – 1 eetlepels jalapeños – 2 tenen knoflook – 50ml rode wijn azijn – 50ml olijfolie extra vierge – grof zeezout – een handje verse peterselie – 1 aubergine

Lekker erbij: zelfgemaakte polenta friet

De vegetarische optie
Mocht je geïnteresseerd zijn in een vegetarische variant: dan zou ik de biefstuk vervangen door tempeh! Breng de tempeh op smaak met misschien wat ketjap of sojasaus of een peper-achtig sausje…

Haal de biefstukken uit de koelkast en peper ze in met wat gemalen zwarte peper. Niet te veel, maar een dun laagje kan wel. Dek de biefstukken af met wat vershoudfolie en laat ze rusten buiten de koelkast.

Begin dan met de aubergine; die vergt het meeste werk namelijk.

Snijd de aubergine in dunne plakjes, van ongeveer 0.5 cm dik. Strooi vervolgens wat grof zeezout over die plakjes aubergine en laat dit een halfuurtje rusten. Dep de aubergines dan schoon met keukenrol; dep al het zout en het vocht eraf.

Verhit dan een lekker laagje olijfolie in een koekenpan en laat het heet worden.

Bak de aubergine plakjes in olie totdat ze echt mooi bruin zijn. Echt  langer bakken dan je misschien gewend bent. Dit duurt al met al ook best een tijdje, want in mijn koekenpan pasten maar een stuk of 8 plakjes aubergine in één keer. En je wil niet dat de plakjes over elkaar heen liggen, dus neem er even je tijd voor. En gebruik genoeg olie, anders gebeurt er helemaal niets in die pan.

Zodra alle aubergines mooi goudbruin zijn leg je ze even apart. Ze mogen best wat afkoelen, dat is niet erg.

Maak nu of in de tussentijd je kruidenolie. Snijd knoflook, peterselie en jalapeños fijn. Meng in een vijzel met olijfolie en rode wijn azijn. Doe er wat zout en peper door en klaar is je kruidenolie.

Smeer vervolgens de biefstuk aan beide kanten in met een beetje olijfolie en bak ‘m in een koekenpan of grillpan. Bak ‘m zo zodat de binnenkant nog een beetje rood is. Ik bakte ‘m 2,5 minuten aan beide kanten, ongeveer (maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van de dikte van je biefstuk).

Bak ondertussen ook de tortilla’s in een droge pan; zorg dat beide kanten een beetje bruin kleuren.

Smeer de tortilla’s dan in met zure room, serveer er plakjes aubergine op (ongeveer 4 per wrap) en leg daar in plakjes gesneden biefstuk op. Drapeer er kruidenolie over en top eventueel af met een beetje extra peterselie of als je het lekker vindt: koriander!

Eet smakelijk!

IMG_7950

Het klinkt misschien veel werk, maar eigenlijk valt dat best mee. Het is in ieder geval niet moeilijk, maar je moet er wel ff een uurtje voor uittrekken. Vooral omdat die aubergines zoveel tijd in beslag nemen.

Voor de vegetarische variant kun je de biefstuk vervangen door tempeh. Laat die dan lekker ff marineren in iets en bak daarna knapperig in een pan met lekker wat olie. Ik denk dat dat ook best chill is, maar heb het nog niet uitgeprobeerd :).

Bewaar dit overzicht op Pinterest!
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

tortillas_wraps_biefstuk_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

4 reacties op “Tortilla’s met biefstuk, kruidenolie en aubergine (ook vega optie)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *