Polenta friet uit de Airfryer

Hey you! Vorige week ben ik de keuken in gedoken om voor het eerst in mijn leven zelf polenta friet te maken. Het was een rollercoaster van emoties (haha) maar het lukte uiteindelijk mega goed. Ik maakte polenta friet uit de Airfryer, omdat ik niet hou van stinkolie in huis en omdat ik wel benieuwd was of dat zou lukken. En óf het lukte; ze werden knapperig en smakelijk en het is hoog tijd dat jij dit ook eens maakt. Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Nodig voor 4 personen: 150gr polenta (maismeel) – 850ml water – 75gr geraspte oude kaas – grof zeezout – truffelmayonaise voor erbij – beetje zwarte peper

Ik heb dit recept gevolgd en alleen de rozemarijn achterwege gelaten. Je vindt de bereidingswijze in haar blog (dat is wel zo eerlijk; anders kan iedereen maar elkaars recepten kopiëren en zelf opnieuw publiceren).

In het kort: mix polenta met water, roer goed, laat het koken (10 min), roer er kaas door, haal het van het vuur en stort het op een met bakpapier beklede bakplaat.

Ik moet zeggen dat ik op dit punt weinig vertrouwen in m’n experiment had, omdat ik verwachtte dat de polenta nooit meer van het bakpapier los zou laten en het een grote bende zou worden. Maar dit kwam allemaal goed.

Laat de polenta afkoelen op de bakplaat en 30 min in de koelkast. Snijd er dan friet van en bak af in de Airfryer voor 15 minuten op 200C. Serveer met zeezout en wat truffelmayonaise.

IMG_7933

En dit beste mensen… is VERRUKKELIJK. Terwijl ik deze blog uittyp is het maandagochtend en ik heb nu al weer zin in dit. De frietjes werden lekker knapperig, waren smaakvol en lekker zout en qua formaat gewoon echt helemaal chill. Bovendien was de portie echt goed! Man, wat was dit lekker. Dit gaan we hier in huis zéker vaker maken.

Het kan trouwens zijn dat in de airfryer de frietjes wat aan elkaar gaan plakken, maar als je af en toe de bak wat schudt komt dat helemaal goed.

Ik vond het in ieder geval een recept voor herhaling vatbaar en kan nu al niet wachten om het weer te eten. Ik hoop dat het jou ook smaakt! 😀

Bewaar dit overzicht op Pinterest!
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

polente_friet_airfryer_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

2 reacties op “Polenta friet uit de Airfryer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *