Kant & klaar #62: Maaltijdsalade met garnalen en noedels van Aldi

Door Elske – Hoi! Het was zomers weer in Nederland en dus ging ik voor lichte, frisse maaltijden. Ook in de serie kant & klaar! Wanneer ik dit schrijf tikken de thermometers deze week de 30 graden aan dus des te meer reden om voor een kant-en-klare maaltijdsalade te gaan. Niks geen gedoe in de keuken, maar direct aan tafel.

Deze keer koos ik voor een maaltijdsalade van de Aldi. Mijn laatste recensie van een kant-en-klare Aldi maaltijd was namelijk al weer even geleden. Dat werd weer tijd dus. Ik liep door de supermarkt (dit was een nieuwe Aldi en die zijn tegenwoordig vet chill in vergelijking met de wat oudere Aldi’s) en de 30% korting sticker op deze maaltijdsalade trok mijn aandacht. Dat ‘ie dan ook nog eens met garnaal en noedels was maakte het alleen maar beter. Hier hoefde ik niet over te twijfelen: deze ging mee naar huis.

Het assortiment
Ook de Aldi breidt zijn assortiment kant-en-klare maaltijden uit. Ik zag er namelijk ook pastasalades liggen met een sticker ‘Nieuw’ erop. Zagen er net zo ranzig uit als deze van Lidl, dus uiteraard liet ik die links liggen. Verder kan er nog wel wat gewerkt worden aan de variatie en keuzemogelijkheden. Hé Aldi, kijk even naar Albert Heijn of Jumbo en zie hoe het ook kan. Dat gezegd hebbende is er nog steeds keuze uit een aantal maaltijdsalades, normale salades, quiches en dus pastasalades. Voor deze maaltijdsalade met garnalen leg je €3,99 neer. Dat is zonder de 30% korting.

De smaak
In deze salade zitten, naast noedels en garnalen, ook nog sojaboontjes, radijs, komkommer, sla en een vinaigrette-dressing. Het lijkt daarom wel wat op deze salade met grote garnalen van de AH die ik ooit testte. Heel veel zelfs. Zoveel dat ik me afvraag of Aldi niet iets té goed naar Albert Heijn heeft gekeken…

Kant&klaar62_maaltijdsalade_garnalen_aldi_1

Maar goed daar zijn we hier niet voor, het gaat om de smaak. Ik vond de hoeveelheid garnalen en rest van de ingrediënten heel goed in verhouding. Zeker niet te weinig garnaal en goed wat sojaboontjes. Wat ik wel jammer vond was de dressing. Ik vond het wel oke-ig, maar voor mijn gevoel had hier beter een chilisaus of ketjap- of teriyaki-achtige dressing bij gepast. Maar dat is puur mijn smaak. Hou je daar niet van en ben je maar van de basic dan is deze dressing prima te doen. Helemaal voor de prijs van €3,99 kun je er niets van zeggen. Zeker niet als je weet dat bijna exact dezelfde salade bij de appie ligt voor €5,39.

Ik zou het wel weten waar de volgende keer naar toe ga als ik zin heb in een maaltijdsalade met garnalen. En dan maak ik er zelf wel een lekkere dressing bij!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

2 reacties op “Kant & klaar #62: Maaltijdsalade met garnalen en noedels van Aldi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *