Leo’s dagboek 6 apr: administratie, sporten met poezen en de depri bloemenkraam

Hoi hoi! Goedemorgen! Het is wéér 8 uur ‘s ochtends als ik aan dit dagboek begin. Yay; al 2 dagen op rij sta ik vroeger op dan ik gewend ben, zodat ik ‘s middags lekker op tijd klaar ben en in de zon kan gaan zitten.

Gisteren ging dat overigens niet helemaal goed. Ja, wel dat vroege opstaan, maar uiteindelijk was ik nog tot vrij laat aan het werk, voor mijn doen. Er lag veel werk én de kutklus die mijn administratie heet, dus het moest wel ff allemaal gebeuren. Maaar… vandaag wordt een topdag!

Eerst praat ik je bij over m’n maandag; eentje die in het teken stond van werk, lekker lunchen, de q1 administratie doen, sportende poezen, een chagrijnige bloemenverkoper en… The Walking Dead. Ja, nog steeds.

Maandagochtend
Goedemorgen! Zoals gezegd sta ik deze week iedere ochtend op tijd op en dat werkt tot nu toe fantastisch voor me. Zo had ik voor 9 uur mijn dagboek al geschreven en dat zorgt echt voor tijdswinst in m’n dag.

Schermafbeelding 2020-04-07 om 08.33.50
Goedemorgen zonnige dag!

Verder was ik ‘s ochtends bezig met de campagne voor PLUS en schreef ik een blogpost in samenwerking met Santa Maria uit. Wat echt een vét leuke blog wordt. Deze week komt ‘ie online :D.

Teddy was behoorlijk AAN vandaag en wilde in de ochtend veel aandacht. Dan hangt ie de hele tijd een beetje om me heen, maar maakt ‘ie ook niet echt duidelijk wat hij nou precies wil. Spelen? Buiten zitten? Aaien? Eten? Geen idee. Maar ik was het behoorlijk mee in de weer. Hij volgt me dan op de voet, dus we hebben -samen- alle hoeken en gaten van het huis bestudeerd. Zélfs even achter de wasmachine gekeken en dan keihard miauwen. Dat je denkt… WAT WIL JE?! Haha.

Lunchen in de zon
Rond lunchtijd ging ik genieten van het zonnetje. Ik maakte een gerechtje klaar met restjes van dit weekend en zo lunchten Jan en ik vét lekker. En daarna bleef ik lekker in de tuin hangen om Boer Zoekt Vrouw terug te kijken. Echt een prima lunch-activiteit-in-de-zon.

Schermafbeelding 2020-04-07 om 08.33.57

Na de aflevering ben ik heel even de straat op gegaan om wat kleine boodschappen te halen; ik MOEST echt een nieuw speeltje halen voor Teddy, want die was niet meer te houden. En ik ging nog even langs de bloemist hier om de hoek om te vragen of ze een gezellig kleurrijk plantje hadden die goed in de zon kan staan.

Bloemenellende
Nou, dat had ik niet moeten vragen. Ik weet dat de bloemenwereld helemaal op z’n kop staat door de crisis, maar op zich hoef ik dat verhaal niet iedere keer aan te horen als ik gewoon even bloemen kom kopen. Of is dat ontzettend onsympathiek van me?

Laatst had ik al bij een bloemist gevraagd om een veldboeket of iets gezelligs en was hij in een soort mental breakdown bloemen voor me gaan verzamelen met allerlei zucht en steun geluiden en wanhopige kreten als “ik weet helemaal niet wat ik aan het doen ben”, waardoor ik me een soort van vet schuldig voelde dat ik überhaupt nog bloemen kwam kopen (terwijl dat bloemen kopen voor mij juist even m’n geluksmomentje van de dag moest zijn en voor hem een soort van #supportyourlocal?). En dit keer ging ik naar een andere bloemist (wilde die andere man niet meer storen met m’n kennelijk ingewikkelde verzoeken) en daar kreeg ik precies hetzelfde verhaal.

Ik vroeg gewoon of ze een gezellig plantje met bloemen die in de zon kan staan heeft en kreeg als antwoord iets over ellende bij de kweker en  in totale verdediging: “ik weet niet wat ik binnen krijg” alsof ik daar zelf stampvoetend van die mevrouw stond de eisen dat ze zon-bestendige bloemen voor me moest verzamelen. Ik vroeg gewoon of je iets had, een simpel ‘nee’ had ook volstaan. Ik kom hier toch ook niet vertellen welke adverteerders campagnes on hold hebben gezet en dat nieuwe campagnes binnenhalen nu heel moeilijk is, als je me zou vragen of het – ik noem maar iets – zo mee gaat of ik een tasje wil?

Ik snap dat die mensen het moeilijk hebben, maar val mij er niet mee lastig. Weet iemand nog een leuke bloemist in Haarlem?

Admini-fru-stratie
‘s Middags ging ik aan de slag met m’n administratie. De inkomsten en uitgaven van het eerste kwartaal maak ik altijd rond de 5e van de maand op en dus moest ik flink aan de slag met bonnen en facturen. En ik weet niet waarom, maar ik word hier gewoon altijd chagrijnig van. Dit keer misschien wel extra omdat ik echt dik veel belasting moest betalen, terwijl ik laatst óók al veel had betaald. Maar goed; hoort erbij als ondernemer.

Schermafbeelding 2020-04-07 om 08.34.11
Tijd voor m’n chill-outfit.

Rond half 7 was ik eindelijk helemaal klaar. Alle facturen zijn betaald, alle belasting is betaald, al m’n inkomsten en uitgaven liggen bij de boekhouder en nu kan ik weer 3 maanden vooruit zonder deze ellende. Tijd voor een borrel. Met pomme duchesse (bij gebrek aan bitterballen) en worstjes uit de Airfryer.

Schermafbeelding 2020-04-07 om 08.34.04

Schermafbeelding 2020-04-07 om 08.34.23

The Walking Dead
‘s Avonds deed ik nog vrij weinig. Ik flanste tortizza’s in elkaar met gegrilde groentes, kaas en oregano (van ingrediënten die we dit weekend over hadden) en heb daarna lekker The Walking Dead gekeken. Vet veel afleveringen van seizoen 3. Jan haakte zelfs aan, omdat hij het volgens mij ook wel tof vond.

Schermafbeelding 2020-04-07 om 08.34.29

En dat was mijn maandag! Op naar dinsdag. Het is nog geen 9 uur, dus ik ga helemaal lekker. Vandaag op de planning: receptenblogs, m’n mailbox én aan de slag met het uitwerken van het project van Jan en mij :D. Zin in!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

10 reacties op “Leo’s dagboek 6 apr: administratie, sporten met poezen en de depri bloemenkraam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *