Kant & klaar #53: Verse maaltijd Roti met kip massala van Jumbo

Door Elske – Dag leuke mensen! Hoe houden jullie quarantaine tijd vol? Ik ben nog ‘gewoon’ aan het werk en het is even druk als anders, alleen werk ik wel vanuit huis i.p.v. kantoor. Ook de verbouwing gaat (gelukkig) nog steeds volgens plan, ook al ben ik bang dat er straks wat vertraging van materialen komt. Afwachten en positief blijven!

Omdat mijn leven er vrijwel hetzelfde uit ziet als voor de maatregelen en ik dus nog steeds weinig tijd heb om dagelijks uitgebreid te koken, gaan de kant & klaar blogs gewoon lekker door! Mocht je je nou vervelen: je vindt HIER alle recensies van kant-en-klare maaltijden terug. Gewoon, ter inspiratie 😉

Vandaag heb ik weer een ‘verse maaltijd’ van de Jumbo voor je. Zoals ik in de vorige recensie schreef nam ik toen twee maaltijden mee, omdat daar een aanbieding op was (2 voor €8). Vorige keer was het stamppot boerenkool, dit keer Roti met Kip massala. Lekker divers. Let’s go!

Het assortiment
In de vorige recensie vertel ik je alles over het assortiment ‘verse maaltijden’ van Jumbo. De maaltijden zijn internationaal georiënteerd en variëren van stamppot, tot curry’s en Indonesische rijsttafels. Genoeg keuze dus! Ik betaalde voor twee maaltijden €8 omdat dit een seizoens-aanbieding is, maar normaal kosten de maaltijden €5,19. Niet goedkoop voor een kant-en-klare maaltijd.

De bereiding
Deze Roti gaat voor 6 minuten op 700 watt in de magnetron. Je prikt eerst gaatjes in de folie en dan huppake: opwarmen maar!

kant&klaar53_roti_2

De smaak
Ik testte al een keer eerder een Roti in een kant&klaar blog en dat was niet heel geweldig. Jammer, want ik vind Roti echt lekker. Deze Roti van de jumbo smaakt me al beter. Er zitten duidelijk grote kipstukken in en de saus is goed op smaak. Mag allemaal wel iets pittiger, maar voor de ‘gemiddelde Hollander’ zal het pittig genoeg zijn.

Maar laat ik wel eerlijk zijn: ik ben nog geen écht goede kant-en-klare Roti tegenkomen in de supermarkt en ik betwijfel of ik dat überhaupt ga vinden. Ik denk dat dat gewoon niet mogelijk is en als ik goede Roti wil, moet ik gewoon bij de Surinamer hier om die hoek zijn. Maar toch; deze Roti is niet slecht. De roti-plaat is vrij luchtig en lang niet zo klef en hard als die van de Lidl. Ook promoten ze hier geen kouseband; ze geven duidelijk op de verpakking aan dat het haricot verts zijn. Lekker open en eerlijk; hou ik van.

De maaltijd vulde me best lang, hoewel op het moment van eten ik graag meer roti had gewild. Voor de prijs misschien niet alles wat je ervan verwacht, maar het is ook zeker geen miskoop. Ik at lekker, was voldaan en voor een kant-en-klare maaltijd is dit weer eens wat anders. Prima!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

2 reacties op “Kant & klaar #53: Verse maaltijd Roti met kip massala van Jumbo

 • Shirley zegt:

  Leuke review. Ik bedoel dit heel positief, maar als Hindoestaan voel ik me genoodzaakt om uit te leggen dat de roti gewoon de plaat is wat je bedoelt, en de bijgerechten zoals kip in massala/kerrie gewoon ook dat is en dus geen roti…
  Ik hoop dat je t niet erg vindt. Maar roti is gewoon roti en de rest is massala kip en groente (meestal kousenband met aardappelen).
  Overigens is roti met flespompoen als groente overheerlijk, uiteraard met een stuk kip erbij ( kan dan in massala of in ketjap).
  Hoop dat je snapt dat ik t echt positief bedoel!

  • Hoi Shirley! Nee juist leuk dat je het me uitlegt. Ik wist inderdaad dat de ‘pannekoek’ een roti (or roti-plaat?) wordt genoemd, maar dacht ook dat het hele gerecht Roti heet. Dat is dus niet zo; weet ik dat weer. Thanks 🙂 En goede tip van de pompoen. Klinkt vet lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *