Bladerdeegflapjes met biet, pompoen, geitenkaas en tijm

Hoi allemaal! Dit weekend maakten Jan en ik op de barbecue bietjes klaar en daar hadden we behoorlijk wat van over. Dat gooiden we natuurlijk niet weg, maar heb ik bewaard om er de afgelopen dagen nog 2x iets lekkers mee te maken. Onder andere deze bladerdeegflapjes, met geitenkaas, tijm en pompoen. Best wel een hit. Zin in? Let’s do this!

Nodig voor 8 flapjes: 4 gare bieten* – 1/2 flespompoen – zachte geitenkaas – 10 takjes verse tijm – 8 plakjes bladerdeeg – 1 ei

*ik gebruikte bietjes die we gebarbecued hadden, maar je kunt ook gewoon gekookte bieten gebruiken.

Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Verdeel die over een bakplaat, schenk er wat olie overheen en bak de pompoenstukjes in 25 minuten op 180C gaar.

Snijd de bieten in stukjes. Meng in een grote kom met zoveel geitenkaas als je lekker vindt (veel = lekker, als je het mij vraagt), lekker veel verse tijm en uiteindelijk ook de pompoenstukjes. Doe er wat zout en peper bij.

Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Vul ze vervolgens met ongeveer 2 eetlepels van de vulling en vouw ze dicht. Smeer de buitenkant dan in met een opgeklopt eitje.

Leg de bladerdeegflapjes op het rooster in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten op 180C mooi goudbruin. Klaar!

Ik vond het echt super lekker. Het is wel heel bietig, dus je mag echt veel geitenkaas gebruiken, maar verder is het echt een top maal. Ik denk dat ik dit wel vaker ga maken eerlijk gezegd.

Hoewel… ik maakte de volgende dag nóg een recept klaar met dit mengsel (ik had echt vet veel gemaakt) en dat was misschien wel een nog groter succes. 😀 Daarover komt straks een blogpost online! 😀

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *