Leonie’s week 47: Restaurant openen, signeersessies, kraamverzorger spelen, een nieuwe hotspot ontdekt en op staycation met Boyfriend

Hallo leuke mensen! Het is alweer maandag en ik heb een hele fijne, liefdevolle, mooie week achter de rug. Ik ging deze week een paar dagen naar Groningen om voor mijn zus , haar vriend en mijn twee weken jonge neefje te zorgen, opende aldaar een restaurant, ontmoette lezers tijdens signeersessies voor mijn boek en sliep met m’n Boyfriend in een hotel in Amsterdam. Echt, deze week had voor mij alles waar ik van hou in m’n leven: liefde, familie, vrienden, lekker eten, prachtige muziek. Zet even je roze bril op en geniet mee van mijn afgelopen week!

Maandag: Het tofste concert ooit in het Concertgebouw
Maandag overdag was ik lekker aan het werk. Ik moest een paar advertorials schrijven en wat blogposts van de afgelopen week voor de komende week inplannen, omdat ik niet thuis zou zijn de komende dagen.

’s Avonds ging ik met vriendin Hiemke naar een ode aan Freddy Mercury in het Concertgebouw. Ik kon m’n geluk niet op toen Hiemke een paar weken geleden dit concert ontdekte en kaartjes scoorde. Ik hou INTENS van de muziek van Queen en had dus ook echt veel zin in dit concert; de muziek van Queen, maar dan gespeeld door het Noord Nederlands Orkest. Bombastische muziek is precies het soort muziek waar ik van hou en dit zou bombastisch x3 worden! Op naar het Concertgebouw…

cocnert
Het Noord Nederlands Orkest op het podium en een vet enthousiaste zaal die inmiddels is gaan staan, omdat de sfeer zo goed was!

Het concert was bijna uitverkocht en dat mocht ook wel, want mijn hemel wat was dit VET. Ik heb zoooooo zitten genieten. Wat zeg ik?! Ik heb gestáán! In het Concertgebouw! Bij een “klassiek” concert! Echt; het ging helemaal los. Hit, na hit, gezongen door Jennie Lena (geniaaaaaal) en een of andere man uit Amerika. Ik heb gehuild tijdens Under Pressure (mijn favoriete nummer van Queen), in m’n handen geklapt tijdens We Will Rock You en keihard meegezongen tijdens We Are The Champions. En het aller aller allerhardste applaus van m’n leven (niet waar, maar om de hysterie van de situatie even aan te dikken) gegeven toen Jennie Lena op de allermooiste manier ooit (niet overdreven) Somebody to Love zong. Ik hoop écht dat ze dat nummer ooit eens op single uit gaat brengen. Het was zó mooi. Hiem en ik waren in de wolken toen we na 2,5 uur weer naar huis fietsten. WE WANT MORE!

Compleet hysterisch kwam ik bij Jan aan. Ik wilde helemaaaaal nog niet slapen en ging nog compleet goed op alle liedjes die in m’n hoofd bleven. Man, wat was dit tof.

Dinsdag: Naar Groningen!
Dinsdagochtend vertrok ik naar Groningen om een paar dagen bij m’n zus en pasgeboren neefje Oscar te zijn. Ik wilde dit graag, omdat ik het belangrijk vind dat ik een goede band krijg met mijn neefje, die toch best ver weg woont. En je moet weten: ik hou dus helemaal niet van kinderen. Of hield niet van kinderen. Dat mijn zus een littly tiny baby kreeg vond ik meteen toen ze het vertelde GEWELDIG, maar ik had altijd gedacht dat ik dat helemaal niet tof zou vinden. En dus bedacht; als er ooit een kindje is, dan moet ik daarmee bonden. Zodat ik het wel tof ga vinden.

Nou, dat was helemaaaal niet nodig; toen ik Oscar voor het eerst in m’n armen had, drie weken geleden, was ik meteen verliefd. Ik wílde Os en m’n zus gewoon heel graag zien en vond het vet fijn dat ik nu een paar dagen mezelf had ‘uitgeroosterd’ om kraamhulp te spelen. Yorick ging deze week voor het eerst weer aan het werk, dus ik kon Sas overdag mooi helpen met alles en ze ’s avonds verwennen met lekker eten en duizend knuffels voor Oscar. En dat was zó fijn. Ik kan niet in woorden omschrijven hoe liefdevol dit voelde. Ik ben zo trots op m’n zus en haar vriend en zo veriefd op m’n neefje. Ik heb deze week echt genoten van iedere minuut dat ik bij ze was en wilde vrijdagmiddag helemaal nog niet weg. Zelfs boodschappen doen en de vaatwasser uitruimen voelde liefdevol deze week. En wat heerlijk om even de rust te hebben om lekker te koken voor twee dankbare eters. Echt; het was een topweek.

img_0158
Met mijn awesome Neefje Oscar, die hier keihard zit te broeden op een poepluier

Woensdag: Restaurant openen in Groningen
Woensdag was ik dus ook gewoon nog in Groningen. Overdag was ik er voor Sas, Os en Yorick en ’s avonds ging ik heel even het centrum van Groningen in om een restaurant te openen: de Happietaria. Dit pop-up restaurant is een initiatief van studenten om geld op te halen voor het goede doel. Alle opbrengst van het restaurant, dat t/m 22 dec open is, gaat naar stichting ZOA. Heel tof! En er staat o.a. kip in bladerdeeg op de kaart, dus ik zou er even een hapje gaan eten de komende weken! 😀

Ik mocht het in ieder geval openen en dat vond ik leuk, want ik knipte voor het eerst in mijn leven een lintje door. Hoe tof is dat *zonnebrilemoji*. Leonie ter Veld, nu ook te boeken voor al uw openingen en andere lintjesknipevenementen! 😀

Donderdag: Signeersessie Groningen
Ook donderdag was ik nog in Groningen bij sis, Os en Yor. ’s Ochtends had ik een telefonisch interview met Amsterdam FM en ’s avonds had ik voor mezelf weer een randprogrammering; ik ging voor het eerst boeken signeren in een boekhandel in Groningen! VET spannend. En bizar.

img_0166
Hallo Groningen!

Op Facebook en Instagram had ik geprobeerd om het aan te kondigen, maar soms scoren berichten niet echt op social media en dat was helaas nu het geval. Ik kreeg het gewoon níet voor elkaar om een groot bereik te hebben met het bericht over de signeersessies. Je snapt dat ik er dus van uit ging dat er niemand zou komen…

Maar! Om 7 uur ’s avonds zat ik in Van der Velde boekhandel in Groningen en waren er zowaar mensen! 😀 In Groningen zijn er denk ik een man of 20 langs geweest om een boek te laten signeren. VET LEUK! Het is voor mij zó leuk om jullie zo enthousiast te zien. Echt, dit is zo waardevol! En kijk, 20 mensen is misschien niet veel als je 94.000 likes hebt op Facebook (vertel mij wat), maar ik was bang dat er misschien om half 8 één iemand zou komen en ik de rest van de tijd awkward uit m’n neus zou zitten te vreten (allebei niet waar) en dat was niet het geval, dus yay! Bovendien had ik zo uitgebreid te tijd voor iedereen die langskwam en dat was gezellig. Woehoe!

En toen had ik zin in een wijntje. Mijn hemel, dit soort toestanden zijn best spannend.

Vrijdag: Signeren in Assen en borrelen met ex-collega’s
Vrijdagmiddag vertrok ik weer uit Groningen. En dat vond ik niet leuk. Ik mis m’n neefje nu al. Het was zó’n fijne week geweest. Zo veel liefde!

Op de terugweg naar Amsterdam pakte ik nog even een signeersessie in Assen mee (haha, het wordt nu al de normaalste zaak van de wereld)(not). Hier had ik al helemaal niets van verwacht, want ik zou midden op de middag in niet-echt-wereldstad-maar-wel-mijn-geboorteplaats-Assen signeren en ook de promotie voor deze sessie had niet echt gescoord op social media. Op hoop van zegen dan maar…

signeer
Deze foto is zo bijgesneden dat het lijkt alsof er een hele lange rij staat, maar eigenlijk houdt die na het 4e meisje op. 😀
leuk
Kijk nou hoe gezellig!

Maar ook dit was leuk. Er kwamen een stuk of 10 mensen en het was ook hier tof om eindelijk eens met lezers te praten. Er kwam zelfs een vrouw van in de 60 die altijd mijn recepten leest. ZO LEUK!

signeer1
Lief stel <3

’s Middags reisde ik verder met de trein terug naar Amsterdam. Die overigens overvol was, gedver. Ik heb een auto nodig.

assen
Best mooi, die nieuwe spoorbrug in Assen met uitzicht over het spoor dat oneindig lijkt.

Om half 7 kwam ik aan op Amstedam Centraal en om 7 uur moest ik bij een restaurant in Amsterdam Noord zijn. Maar ik had een outfit aan waar ik letterlijk al de hele week in liep, had twee tassen bij me én een enorme banner op m’n rug, dus ik móest even langs huis. Maar ik woon 20 minuten van CS af , dus dit werd een uitdaging. EN HOEZO IS DE TAXISTANDPLAATS OPEENS ACHTER CENTRAAL IN PLAATS VAN AAN DE VOORKANT?

Anyhow: ik sjeesde met een taxi (teringduur: €18) naar huis en kleedde me daar om in de tijd dat er een Uber naar me onderweg was om me weer naar CS te rijden. Hij was er binnen 5 minuten (shit; vet snel), dus ook dit was een uitdaging. Maar: I can do this. Make-up, haar, jurkje: binnen 5 minuten was ik fatsoenlijk. Lippenstiften in de Uber (laatste uitdaging) en gáán. Op naar de Tolhuistuin!

img_0194
De Tolhuistuin, direct als je van het pontje afstapt in Amsterdam Noord.

Mijn veel te aardige Uber-chauffer (serieus, ik ben hier zo fan van) zette me af bij de pont (€10, het is dus echt goedkoper dan een stomme taxirit) en slechts een halfuur te laat kwam ik aan bij m’n vrijdagavondplannen.

In de Tolhuistuin ging ik lekker eten en bijkletsen met ex-collega’s van DeLaMar. En dat was echt super gezellig. Zo leuk om weer even met het oude marketingteam bij elkaar te zijn; dat was echt lang geleden. En! We aten verrukkelijk! Ik was helemaal verbaasd over hoe goed de kaart van de Tolhuistuin is en vond alles wat we bestelden (mozzarella, markeelsalade, bulgur met worstjes, taco met kibbeling, bapao met eend en hoisin, gefrituurde risottoballetjes) lekker. Aanrader!

Wat een topavond. Compleet aangeschoten danste ik nog even op mijn favoriete partysongs in m’n woonkamer en ging ik om een uur of 2 (?) slapen. Best wel lekker om weer terug te zijn in Amsterdam.

Zaterdag: op vakantie in eigen stad
Voor zaterdag had ik het voornemen om vet hard te chillen. Op zich had ik dat de hele week al gedaan, maar ik had ff zin om gewoon lekker met mezelf aan te kloten. ’s Ochtends liep ik een rondje hard, ik haalde lunch bij Stach en stortte daarna compleet in.

herfst
Een rondje hardlopen in het zonnige, herfstige Erasmuspark.
tony
Pakketje van Tony’s Chocolonely! En er is nieuws! Vanaf nu produceert Tony’s óók witte chocolade, iets wat ze voorheen nog niet deden omdat het niet aan de eerlijkheids-wensen van TC voldeed. Maar nu wel! Jeej! En in die roze verpakking zit daadwerkelijk een roze reep. Awesome!

Ik weet niet hoor, maar die mensen die ‘echt zo’n energyrush hebben na het sporten’, die geloof ik gewoon niet meer. Ik stort compleet in. Ik krijg géén energie van sporten. Ik voel me een door een trein overreden vaatdoek. Zoiets. Niet te doen. En ik appte wat vriendinnen over deze kwestie en die snapten me volledig. Wie verzon de leugen dat je energie krijgt van sporten? Man, o man.

Aan het einde van de middag raapte ik mezelf bijeen om m’n tas te pakken voor m’n #staycation in Amsterdam die avond, met De Leukste Man Die Er Is. CitizenM had me uitgenodigd voor een ‘vakantie in eigen stad’ en dat wilden Jan en ik best eens beleven.

hotel
Let’s go!

En dat was leuk man! De kamer was niet groot, maar had wel een discodouche en dan heb je bij mij sowieso punten gescoord. En via een iPad kon je van alles regelen in de kamer; je kon je luxaflex besturen, de temperatuur in de kamer regelen, maar ook een bepaalde ‘mood’ creeëren. Zin in romantiek (JA): de kamer kleurt rood. Beetje hoerig, maar best geinig. Zin in party (JA): de kamer wordt donker en de verlichting in de douche en toilet gaan hysterisch knipperen in verschillende kleurtjes. Love it! Het hele hotel was overigens zo modern; de kamers, de hotellobby beneden was modern ingericht, het in- en uitchecksysteem is helemaal geautomatiseerd (dus geen wachtrij). Echt; het was allemaal best wel top geregeld bij CitizenM Amsterdam Zuid.

bed
Hier demonstreer ik even hoe groot het bed is. Als ik er met mijn 1.83m giraffenlichaam makkelijk op pas, is het groot.

Jan bracht een fles champagne uit Frankrijk mee (ik hóu hier van) en van het hotel kregen we een bucket met ijs en twee glazen. Chill, dat kan dus gewoon.

champagne
Hello I like this

Zonder verder in details te treden kan ik wel zeggen dat wij een heer-lijke avond hadden in het CitizenM. En ik snap nu helemaal het principe van een staycation. Op vakantie gaan in eigen stad is echt best tof. In plaats van dat je samen op de bank zit thuis, kun je ook gewoon echt de tijd voor elkaar nemen door je op te sluiten in een hotelkamer en doen alsof je op vakantie bent. En het vóelt ook als vakantie, want je bevindt je tussen allemaal toeristen. Aka: niemand spreekt Nederlands. Chill!

steak
Even een hapje eten buiten de deur; dit was een prima steak tartaar van Brooks Amsterdam.
brooks
Hoofdgerechten bij Brooks: ravioli met biet, knoldelderij en boontjes en steak bavette met zoete aardappel en pruitjes. Prima maal, maar niet echt voor herhaling vatbaar.

Zondag: liefde voor hotelontbijten & pizzanight!
Zondagochtend werden we heerlijk wakker in ons kingsize bed (het enige wat wel echt groot was aan de kamer) en sprongen we onder onze regendouche. Love it!

img_0210
Goedemorgen vanuit CitizenM

Om 11 uur moesten we uitchecken, maar niet voordat we nog even een ontbijtje nuttigden in de hotelbar. De keuze was niet extreem uitgebreid, maar wat ze hadden was echt goed. Ik ging voor een dikke snee brood met roerei en bacon en een danoontje (liefde), Jan ging voor drie keer zoveel en we ontbeten top!

ontbijt
De ontbijtbar in het CitizenM hotel in Amsterdam Zuid.
breakfast
Breakfast for champions!

En toen scheidden onze wegen. Dat vind ik het stomst van samen op vakantie gaan; dat je op een gegeven moment ook gewoon allebei weer je eigen weg gaat. Zelfs als je op vakantie bent in eigen stad.

Ik ging mijn zondagmiddag verder chillen. Ik haalde bloemetjes bij een bloemekraam in de buurt, ruimde m’n huis een beetje op en maakte de boel klaar voor een pizza party bij mij thuis.

img_0213
Een gek bossie, maar hij staat heerlijk thuis!
lunch
Zondagmiddaglunch: sinds kort hebben ze bij AH ook gesneden zoete aardappel en daar wordt een lui mens als ik blij van. 30 minuutjes in de oven, truffelmayo erbij en je hebt een heerlijke lunch!
img_0225
ff de boel thuis opgeruimd…

’s Avonds kwamen er drie vrienden bij mij pizza eten voor een advertorial die ik moet schrijven (#kutbaan). Man, wat heerlijk. Later lees je er meer over! 😀

img_0251

choco
Oja, ook behoorlijk awesome: ik kreeg een pakketje van Chocomelk. 15 pakken chocolademelk, mijn hemel! Met een awesome gedicht en een kist met lampjes. Zo leuk! (En mijn omgeving wordt zo blij hier van, hahaha).

En dat was alweer het einde van een TOP week. Wat veel liefde en wat een mooie week. Op naar een nieuwe!

Deze week heb ik niet zo heel veel op de planning, maar ik heb ‘m expres rustig gehouden, omdat volgende week al mijn restaurant open gaat. AAH!

Ik heb vandaag –maandag- letterlijk geen plannen in m’n agenda staan en dat vind ik even HEERLIJK. Ik denk dat ik vanmiddag zelfs weer even een studio ga huren om piano te spelen, want dat is echt lang geleden. Verder ga ik morgen met mezelf naar het concert van Rag’n’Bone Man, ga ik woensdag filmen met een Grote YouTuber, donderdag naar de opening van een heel tof restaurant in Amsterdam Noord, zaterdag inkopen doen voor mijn pop-up restaurant én komt er zaterdag een HEEL GROOT interview met mij in een hele grote krant (zo spannend vind ik dit, het is echt heel erg open en anders dan andere interviews, aaaah) en zondag ga ik alleen maar chillen. Zodat ik klaar ben voor een veel te spannende week vanaf 5 december. AAAAAH! Hysterie alom. Maar dat mag. Zin in!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

5 reacties op “Leonie’s week 47: Restaurant openen, signeersessies, kraamverzorger spelen, een nieuwe hotspot ontdekt en op staycation met Boyfriend

  • DeJarigeVriendinVanNienke zegt:

    Mijn verjaardagscadeautje (jouw boek) was extra geweldig doordat mijn vriendinnen nog mega last minute naar Assen zijn getreind om het boek te kunnen laten signeren! Super blij mee! Helaas was ik er zelf niet bij, maar heb ik ondertussen al menigmaal van je recepten en teksten genoten 😀 Echt perfect voor kook-noobs en (op kookgebied) inspiratieloze mensen zoals ik. Fans zijn we!

  • Aaaaah het was vet leuk om jou te ontmoeten in Assen! Zo tof dat wij nu echte gesigneerde Leonie-kookboeken hebben en onze jarige vriendin was ook super blij. Wohooo, wij zijn fans!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *