Zo’n ik-kies-mijn-wijn-altijd-op-het-etiket-uit-meisje

Gesponsord – Je hebt wijnkenners en wijnliefhebbers. Wijnliefhebbende wijnkenners ook en zeker ook wijnliefhebbers zonder enig verstand van wijn. Ik beschouw mezelf als meisje uit de laatste categorie. Ik heb er geen snars verstand van, maar ik ben een Grootgebruiker en Intense Liefhebber. En ik hou van goede wijn. Dat wil zeggen: lekkere wijn. Een chardonnay die lekker vettig is en houtgerijpt, niet zo’n zure uit Zuid-Afrika.

PAPA’S KINDJE
Dit klinkt misschien alsof ik er al iets verstand van heb, maar niets is minder waar. Ik praat vooral gewoon mijn vader (categorie wijnliefhebbende wijnkenner) na. Hij weet wat ik lekker vind en stopt me vaak een flesje toe, als ik eens in de twee maanden de wereldreis naar mijn ouderlijk huis in Assen heb gemaakt. Maar regelmatig (lees: al die andere dagen dat ik wijn drink)(lees: en dat is best vaak), moet ik zelf voor mijn wijntje zorgen. En dan loop ik tegen Een Ding aan.

Sta je dan; in de supermarkt, met -hoeveel zouden het er zijn- een stuk of 600(?) verschillende wijnen voor je neus. Makkelijk ingedeeld in ‘vol van smaak’, ‘fris’, ‘zoet’. Op zich begrijpelijke termen. Ik loop dat ook vaak naar het schap ‘vol’, omdat ik denk dat ik daar mijn houtgerijpte chardonnay ga scoren. Maar dan. Dan stáán me daar toch een hoop flessen houtgerijpte chardonnay me aan te staren. En dan heb ik last van keuzestress.

KEUZESTRESS
Keuzestress is zeker niet iets waar ik in mijn leven last van heb; over het algemeen kan ik heel makkelijk en snel een beslissing maken. Er zijn maar twee momenten waarbij ik er echt even niet meer uit kom en dat was vroeger in de bibliotheek (toen koos ik altijd een boek uit met een roze rug, dat moest wel een goed boek zijn) en als ik voor het wijnschap in de Albert Heijn sta. Zoveel keuze. En dan ga ik toch weer af op dat al oude instinct: gaan voor het leuke label, de roze kaft onder de wijnen.

wijnen
Kijk nou hoe vrolijk!

Zo kwam ik in aanraking met de wijnen van Blossom Hill. Oké, óók omdat ze me vroegen om een stukje te schrijven over het feit dat deze wijn nieuw is in Nederland, maar ook als ze me dat niet hadden gevraagd, had ik deze wijn met vrolijk etiket zeker eens uit de schappen van Appie gepakt.

HET IK-KIES-MIJN-WIJN-ALTIJD-OP-HET-ETIKET-UIT-MEISJE
Het toffe aan de wijnen van Blossom Hill, is dat dat etiket nou juist precies ervoor zorgt dat de wijn bij de juiste categorie wijndrinker terecht komt; het ik-kies-mijn-wijn-altijd-op-het-etiket-uit-meisje. En ik ben er één. En jij ook, denk ik. En met ons vele anderen, want in de UK is Blossom Hill de best verkopende wijn. Jaja! Goed nieuws dus, dat ze nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Bovendien blijkt uit een Nederlands testpanel dat ‘de frisse en fruitige smaak en het design van de flessen erg aantrekkelijk zijn voor vrouwelijke millennials’. Nu noem ik mezelf niet vaak zo, maar ik weet dat ik er één ben. Conclusie? It’s a match!

img_0041
Ik neem nog een slokje.

En niet alleen met mij, ook met de vriendinnen om mij heen is het een match. Ik heb er misschien twee in mijn omgeving met verstand van wijn; de rest gaat net als ik op het etiket af. Zitten we hoor: op een gezellige avond bij elkaar aan de eettafel met allemaal verschillende flessen wijn. Eén ding hebben de wijnen met elkaar overeen: ze zijn niet te duur en hebben een awesome label. Tja, het kan zo simpel zijn. Maar simpel of niet, we houden wel van lékkere wijn.

In het geval van Blossom Hill smaakt de wijn precies zo goed als ‘ie eruit ziet. Nu kan ik hier nog een heel epistel houden over hoe die wijn dan smaakt, uit welk jaar het komt, welke druif er is gebruikt en uit welke streek die komt, etc. Maar dat ga ik niet doen. Want ik heb geen idee. En jij waarschijnlijk ook niet. Há! Wat kan het leven toch simpel zijn.

Ben je nu razend benieuwd hoe die Blossom Hill smaakt? Probeer ‘m uit! De wijn is exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.

WIN!
Even niet in de mood om in de supermarkt geconfronteerd te worden met 600 wijnen (en dus keuzestress, hoewel je nu al weet welke je moet pakken)? Je bent ook van harte welkom op de Blossom Hill wijnproeverij tijdens het Allerhande Kerstfestival op 9, 10 en 11 december in Utrecht. EN! Ik geef twee kaartjes weg voor dit toffe foodfestival. Wat moet je doen? Reageer met je favoriete wijnquote op deze foto op Instagram of dit bericht op Facebook. De leukste reactie (geheel niet subjectief gekozen door mij) wint!

img_0050

Zo, dan trek ik nu nog even een flesje open. Cheers 🙂

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

5 reacties op “Zo’n ik-kies-mijn-wijn-altijd-op-het-etiket-uit-meisje

  • Suzanne met een Z zegt:

    Als je eens wist hoeveel suiker in die rosé zit – dan haak je meteen af. Appie heeft inmiddels deze toppers uit het assortiment verwijderd.

  • Hahaha als ik dit lees is het alsof ik mezelf hoor! Hoop wel dat de witte wijn dan ook lekker is naar mijn smaak. Zal het snel eens proberen!

  • Ik loop tegen hetzelfde probleem aan als ik eens een keer wijn koop. Ik selecteer alleen niet op etiket, maar op prijs. Want uiteindelijk proef ik het verschil toch niet echt (tenzij is ze naast elkaar proef, hoop ik). Ik houd wel van wijn, maar het feit dat ik een ‘goede’ wijn niet van een minder goede wijn kan onderscheiden, maakt denk ik dat ik geen echte wijnliefhebber ben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *