Kip Tikka Masala met aubergine, frisse salade, mango chutney en naanbrood

Morning partypeople! Ik kookte de afgelopen dagen in Groningen voor mijn zus en zwager (dankbare eters) en maakte dinsdag kip tikka masala. Sas en Yorick hadden dit nog nooit gegeten en ik kende een goed recept (lees; potje), dus aan de slag! Oh en goed om te weten van te voren: er werd gulllllzig gegeten. Zeer geslaagd dus!

Nodig voor drie personen: 4 kippendijen – 1 pot tikka masala – 3 eetlepels mango chutney – 1/2 komkommer – 20 cherrytomaatjes – 3 kopjes witte rijst – 1 aubergine – 4 mini naanbroodjes – beetje yoghurt – eventueel kokosmelk

Snijd de kippendijen in stukjes en bak in een pan gaar (minuut of 10. Voeg dan in stukjes gesneden aubergine toe en bak even mee. Doe daar de pot tikka masala bij (niet meteen alles in één keer; even aftasten hoeveel je nodig hebt). Je kunt de saus iets minder heftig maken door er een beetje yoghurt door te doen.

Kook in de tussentijd de rijst gaar in water of in kokosmelk. Bij die tweede optie krijgt ‘t lekker de smaak van kokos mee en dat is heeeeeel lekker bij dit recept.

Snijd komkommer en tomaatjes in stukjes en meng met een scheutje yoghurt en wat peper & zout.

Doe rijst in een kommetje, giet de kip met saus en aubergine er overheen, serveer er wat komkommertjes met tomaat in yoghurt bij en bak kleine naanbroodjes af in de oven, om er naast te serveren. En doe in ieder kommetje een dot mango chutney; lekker om er doorheen te roeren, of je brood in te dippen. Eet smakelijk!

We vonden het alledrie echt heel erg lekker. Tikka masala is echt zo’n topgerecht! En ideaal om in een grote hoeveelheid klaar te maken. Mjam!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

6 reacties op “Kip Tikka Masala met aubergine, frisse salade, mango chutney en naanbrood

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *