Kip met roomkaas en zongedroogde tomaat met spinaziestamppot

Hoi! Ik vertoef een paar daagjes in Groningen bij mijn zus, die net bevallen is van het tofste neefje op aarde en dus wel wat verzorging kan gebruiken. Ik kan werken all over the world, dus óók in Groningen -je gelooft het niet- en speel dus een paar dagen zuster. Hoewel; ‘s nachts hebben Sas en Yorick nog niet zo veel aan me; ik slaap gewoon door het gehuil van Os the Boss (lees: Oscar) heen, maar overdag help ik waar ik kan. Zo duik ik iedere avond de keuken in om lekkere maaltjes op tafel te toveren voor de meest dankbare eters ooit. LEUK!

Gisteravond dook ik de keuken in voor een stamppot spinazie met kip gevuld met roomkaas, zongedroogde tomaat en basilicum. Een groot succes, woehoe!

Nodig voor drie personen: 4 kipfilets – 1 kuipje kruidenroomkaas – 8 blaadjes basilicum – 8 zongedroogde tomaatjes – 9 aardappelen – 300gr spinazie – beetje nootmuskaat of witte peper voor door de stamppot – scheutje melk – 3 eetlepels pijnboompitten

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Vouw de rauwe kipfilets open en smeer ze flink in met kruidenroomkaas. En als ik zeg flink, dan bedoel ik écht flink. Leg daar twee zongedroogde tomaatjes op en wat blaadjes basilicum. Vouw de kipfilet dicht, leg in de ovenschaal en bak in 20-25 minuten gaar op 180C.

Als de aardappelen gekookt zijn doe je de spinazie erbij in de pan totdat dit geslonken is. Giet de aardappelen en spinazie vervolgens af en stamp het geheel door elkaar. Scheutje melk erbij om het mooi smeuïg te maken en een beetje witte peper of nootmuskaat om het op smaak te brengen. Grill nog even wat pijnboompitten en serveer die op de stamppot spinazie. Kippetje ernaast en eten maar!

kip_roomkaas_zongedroogde_tomaat_spinazie_stamppot

Oh en het vocht dat in de ovenschaal ligt, wat uit de kip is gelekt, is ook heel lekker als een soort jus over je kip of stamppot. Gratis tip!

EET SMAKELIJK!

Wij vonden het alledrie echt gruwelijk geslaagd. Echt lekker, woehoe! Dus: aanraderrrrrt!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *