Gnocchi met pesto, paksoi, tomaatjes, dadels en spinazie

Hoi allemaal! Gisteravond had ik vet veel zin in pasta pesto. Ik stond op het punt om naar de supermarkt te gaan en ruimde voor die tijd nog even m’n koelkast op, want ik was een week niet thuis geweest. En wat bleek? Ik had alles – verstopt tussen wat bedorven groentes en lasagnebladen (serieus, hoe kunnen die dingen bederven?!) – voor een lekker gevulde pasta pesto gewoon in huis! Maar dan wel een gnocchi pesto. Alsof pasta pesto nog niet machtig genoeg is. En weetje? Ik vond dit maaltje, dat dus echt bij elkaar geraapt was van allemaal random dingen, echt heel erg geslaagd. Aan de slag dus!

Nodig voor één persoon: 1 bakje gnocchi – 2 stengels paksoi – 2 handjes verse spinazie – stuk of 10 cherrytomaatjes – 5 dadels (of meer) – 1/2 avocado – 2 eetlepels pijnboompitten – 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas – een scheut olijfolie – stuk of 10 verse blaadjes basilicum (met steeltje mag gewoon) – 1 bosui

Maak pesto door de basilicum, pijnboompitten, olijfolie en parmezaanse kaas met elkaar fijn te hakken of staafmixeren. Snijd de paksoi in stukjes (gebruik de steel en een deel van het blad). Snijd de avocado in plakjes. Bak de paksoi met wat spinazie in een pan met olijfolie een paar minuten. Voeg ook de avocado toe. Kook ondertussen in 3 minuten de gnocchi gaar. Giet de gnocchi af en roer door de pesto. Voeg ook de groentes hier aan toe en roer alles door elkaar. Flats de groene massa op je bord en verdeel er wat cherrytomaatjes en dadels overheen. Top af met wat pijnboompitjes, een gesneden bosuitje en strooi er nog wat peper en zout over. Klaar!

Een hele simpele maaltijd, maar je hebt er wel best veel ingrediënten voor nodig. Als je zuinig aan wil doen zou ik de avocado en tomaatjes achterwege laten; die vond ik niet veel toevoegen. En alleen gnocchi met pesto en dadels zou ook al heel lekker zijn, maar dan mis je groentes… Vandaar dat er nog wel spinazie en paksoi door zitten. Goed, kijk maar hoe jij het klaarmaakt, maar maak het in ieder geval een keertje want ik vond het heer-lijk. En verrassend genoeg helemaal niet zo bizar machtig! NICE.

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

 

Eén reactie op “Gnocchi met pesto, paksoi, tomaatjes, dadels en spinazie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *