Pompoenburger met geitenkaas en zoete aardappelfriet

Hey you! Gisteren wist ik zeker wat ik wilde eten. Al vanaf ‘s ochtends vroeg had ik een craving naar champignonburgers met pijnboompitten, kaas en truffelmayo. En dan is het de Teleurstelling Van De Eeuw als je bij de supermarkt aankomt en nét de champignonburgers uitverkocht zijn. Potverdorie. Het moest niet zo zijn.

Wel ontdekte ik toen iets nieuws in het schap – athans, voor mij was het nieuw-, namelijk de biologische pompoenburgers met tijm. Dat klonk me als muziek in de oren en dus gooide ik ‘t in m’n winkelmandje. Verder verzamelde ik er nog wat geitenkaas met honing, sla, een broodje en zoete aardappelfries bij en rekende af. Aan de slag!

Nodig voor één persoon: 1 pompoen-tijm burger (AH) – 1 zak verse zoete aardappelfriet (eigenlijk 2 porties, maar delen is voor sukkels dus eet het lekker zelf op) – een handje gemengde sla – 1 bolletje – beetje curry – 3 schijfjes geitenkaas met honing – eventueel wat chilipeper en paprikapoeder voor de zoete aardappelfriet – truffelmayo

AH verkoopt sinds kort – ik heb het in ieder geval net ontdekt- gesneden zoete aardappel. En dat vind ik ideaal, want ik ben lui en dol op zoete aardappelfriet. Je hoeft ze dus alleen nog uit ‘t zakje te halen, in een kom te mengen met een scheut olijfolie en eventueel kruiden met chilipoeder, paprikapoeder en zout en dan leg je ze op een bakplaat, om ze in 25 minuten gaar te bakken in de oven. Nice!

Doe ook de pompoenburger 15 minuutjes in de oven, scheelt afwas. Je kunt ‘m zelfs gewoon op de frietjes leggen, merkt niemand wat van.

Bouw je burger op door het broodje doormidden te snijden, te beleggen met geitenkaas, daarop sla, daarop de pompoen-tijm burger en de bovenkant van het broodje erop te plakken met curry.

Serveer truffelmayo bij de zoete aardappelfrietjes. En dan ben je klaar. Eet smakelijk!

Ik vond het een ultra lekkere maaltijd. Echt meer dan prima. Maar! Ik proefde maar weinig pompoen en tijm in de burger. Het was vooral gewoon een chill en lekker ding en het broodje in z’n geheel smaakte vooral naar geitenkaas, omdat ik er vrij veel geitenkaas op had gedaan. Maar ik vond het lekker en absoluut voor herhaling vatbaar. Vooral die zoete aardappelfrietjes. Mjam!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “Pompoenburger met geitenkaas en zoete aardappelfriet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *