Romige ravioli met champignons, kaas, peterselie en croutons

Morning! Gisteravond was ik super laat thuis van een dagje filmen in freaking VENRAY en dus had ik niet ontzettend veel zin om nog uren in de keuken te staan. Voor inspiratie keek ik eens even op m’n eigen blog -haha- en ik vond een recept voor ravioli met mascarpone en champignons. Nou, dat leek me perfecto. Wél een klein beetje aangepast want Jan kwam eten en ik wilde het nog lekkerder maken dan het de eerste keer al was. En wat denk je? GELUKT!

Nodig voor twee personen: 250gr gesneden kastanjechampignons (#lui) – 1/2 bakje mascarpone – 1 pak volkoren ravioli (spinazie/ricotta) – een pluk verse peterselie – wat parmezaanse kaas – 1 sneetje bruin brood – olijfolie – grof zout – peper – eventueel wat kookroom

Bak de champignons in een pan met olijfolie totdat ze een beetje geslonken en gegrild zijn. Kook de ravioli in 3 minuten gaar. Voeg mascarpone toe aan de champignons en roer door elkaar. Voeg dan ook de afgegoten ravioli toe en roer door elkaar. Doe de romige pasta op je bord. Strooi er wat parmezaanse kaas over, top af met verse peterselie en eindig met zelfgemaakte croutons.

Croutons maak je door een sneetje brood in stukjes te snijden en deze in een pan met een flinke laag olijfolie even te bakken totdat ze knapperig zijn. Strooi er ook wat peper en zout over. Eventueel een uitgeperst teentje knoflook.

KLAAR!

VET LEKKER. Ik vond het lekker en Jan was vooral heel enthousiast 😀 YES #puntengescoord. Wel vond ik zelf dat de mascarpone een beetje teveel opdroogde als je het gaat eten, dus ik denk dat het ook slim is om de saus nog iets romiger te maken met een scheutje kookroom. Maar dat moet ik zelf ook nog even uitproberen. Het is in ieder geval een hit, dus maak het. Woehoe!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

2 reacties op “Romige ravioli met champignons, kaas, peterselie en croutons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *