Pizza parma met champignons en mascarpone

Goedenavond! Het is PIZZATIJD. Gisteravond dook ik na een heftige chocoladeletterproeverij gewoon nog de keuken in om niet één, maar twéé pizza’s voor mezelf te maken. Maar ik schrijf hier maar over eentje, anders wordt het onoverzichtelijk.

Ik had zin in een pizza met mascaprone (nog in huis) en champignons en parmaham, maar toen ik onderweg was naar de supermarkt, bedacht ik opeens een pizza parma peppadew. En toen moest ik die ook maken. Goed, nu eerst het recept van de variant met champignons. Want eigenlijk was die lekkerder. Binnenkort dan die variant met peppadew, goed? TOP: aan de slag!

Nodig voor één persoon: 1 kant- en klare pizabodem – 3 plakken parrmaham – 1/3 van een pakje mascarpone – 1/2 zak gesneden champignons – beetje oregano – peper

Verwarm de over voor tot 200C. Smeer de pizzabodem in met mascarpone en verdeel de champignons erover. Strooi daar wat oregano en peper over en dek af met parmaham. Zet de pizza 15-20 minuten in de oven. Hij is klaar als de champignons wel gewoon lekker ‘gebakken’ zijn en de ham knapperig. En de bodem natuurlijk een beetje bruinig (ligt aan de kant- en klaar bodem die je gebruikt..). KLAAR!

En dat was dus echt bijzonderrrrr lekker. Nouja, niet bijzonder. Maar wel heel lekker. Super romig en wel lekker smaakvol. Echt top! Ik had zelfs bedacht dat ik ‘m waarschijnlijk lekkerder moest maken met truffelolie of truffelmayo (#addict), maar dat was nergens voor nodig. Heurrrrlijk!

Ga je ‘m klaarmaken? Love it!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “Pizza parma met champignons en mascarpone

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *