Leonie’s week 45: langs 3FM, fotoshoot voor de krant, heel veel pakketjes, twee nieuwe restaurants en twee concerten

Hi there! Het is maandagochtend en dus de hoogste tijd om je bij te praten over mijn afgelopen week. Eindelijk functioneerde ik weer een beetje fatsoenlijk en dat was héérlijk. Ik had deze week iedere dag wel iets met media voor mijn tweede boek, ging naar twee concerten, kreeg heel veel pakketjes toegestuurd, was bij de opening van een nieuw restaurant, reisde naar Rotterdam… Kortom: een drukke week. Lees je mee?

Maandag: baby Oscar knuffelen in Groningen
Vorige week zondag beviel mijn zus van haar eerste kindje en haastte ik me meteeeeeen naar Groningen om mijn neefje te zien en m’n zus te knuffelen. Zo veel liefde! Maandag bleef ik nog bij mijn ouders in Assen en ging ik met mijn moeder maar liefst twee keer naar Groningen om Os The Boss te zien. Wat een tof kind, ik ben helemaal verliefd (en ik hield tot vorige week dus écht niet van kinderen)(maar écht niet). <3

img_9520
Tante Leo en Neef Oscar
img_9802
Bij mijn ouders thuis wat boeken signeren 😀
img_9801
Mama had gekookt: stamppot andijvie met een worstje en natuurlijk heel veel appelmoes.

Dinsdag: fotoshoot voor de krant, sporten met personal trainer en vet lekker koken
Dinsdag had ik een fotoshoot voor een groot interview dat binnenkort in een grote krant staat. Vet spannend! Ik ben heel benieuwd hoe de foto’s zijn geworden, maar het was in ieder geval heel leuk werken met fotograaf Merlijn Doomernik.

img_9805
Mijn view.
img_9804
Lunch van vandaag: wraps met humus, gegrilde groentes (paddenstoel en wortel), avocado, verse tijm en cranberry dressing

En na de shoot ging ik sporten met mijn nieuwe personal trainer. Dik decadent, I know, maar zonder personal trainer voer ik geen fuck uit in de sportschool. Ik heb vorig jaar door intensieve (#korreltjezout) training met mijn fysio ontdekt dat een lichaam dat na een wandelingetje naar de supermarkt, met zware boodschappentassen, niet intens moe is, best wel chill is. En dus zet ik de training voort. Met een nieuwe personal trainer: Indi. We kenden elkaar via via en ze beulde me dinsdag lekker (het feit dat ik hier ‘lekker’ typ is zó niet de Leonie van drie jaar geleden) af, in de mooiste sportschool van Amsterdam (dit oordeel moet je niet te serieus nemen, want ik heb letterlijk nog maar 2 sportscholen van binnen gezien in Amsterdam). En ik had m’n vrolijkste sportoutfit aan, want vrolijke sportkleding maakt sporten oprecht leuker (en lees: mijn normale sportkleding zat in de was).

img_9785

En toen was het avond en ging ik eens even heerlijk voor mezelf koken. Ik maakte pulled chicken, zacht gegaard in Coca Cola en het was echt amazing. Recept hierzo!

img_9806
Een pan vol met zacht gegaarde Cola-kip. ZO lekker!

Woensdag: Filmen met Folia, pakketje voor de poezen en Red Hot Chili Peppers concert
Ik had het laatst met een vriendin over mijn eetpatroon en zij maakte de opmerking dat ik best weinig groentes eet. En dat is wat avondeten betreft waar, maar ik eet vaak overdag al een salade of iets met gegrilde groentes én ik sta iedere dag op met een smoothie, waar ik vaak avocado, spinazie, wortelen, rode biet of komkommer doorheen doe. Valt allemaal wel mee dus 🙂

img_9605
Goedemorgen met je fruitsmoothie!

Woensdagmiddag ging ik een tostivideo opnemen met Folia, magazine en online platform van de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam. Vét leuk was dit. En er moest even een fotootje gemaakt worden…

img_9576
Of ik op de foto wilde gaan in mijn favoriete foodshirt? Zeker! BURGERS & FRIES!

‘s Avonds ging ik met mezelf naar het concert van de Red Hot Chili Peppers. Ik ben geen ultra fan, maar vind dit nou echt zo’n band die je een keer live gezien moet hebben en omdat ze er niet echt jonger op worden, vond ik dit een goed moment. De kaartjes waren bizar duur (€65?) en niemand wilde mee, dus ik ging weer lekker alleen.

Ik vond het een heel tof concert! Ze zijn echt nog in topvorm, als je het mij vraagt. Wát goed. Helaas zat ik wel echt helemaal op de bovenste rij van de 2e ring in ZiggoDome en vond ik het geluid niet heel hard. Terwijl je bij de RHCP gewoon echt met oorpijn naar huis wil gaan. Bij wijze van spreken. Maar evengoed: aanrader!

img_9602
Súper vette lichtshow bij RHCP!

Verder kreeg ik woensdag een pakketje thuisgestuurd voor de poezen! Ik weet dit keer niet wie de afzender was, maar ik kreeg in ieder geval een paar verpakkingen van Whiskas en mijn zwerfpoesjes in de tuin hebben er dankbaar van gegeten. Zó leuk dat ik tegenwoordig ook pakketjes voor de poezen krijg! 😀

img_9803
Bagheera en Mowgli vinden het allemaal wel prima.
img_9807
Dit is de aller lekkerste chocolade van dit moment: Stach peanutbutter & coockie crunch

Donderdag: Filmen bij 3FM, nieuwe hotspot in Amsterdam West en lingerie shoppen met een pannenkoekenbuik
Donderdagochtend vertrok ik met de trein naar Hilversum om een video op te nemen met Sander en Frank van 3FM. Frank zat alleen nog in Amerika en dus nam Barend zijn plaats in. Gezellig! Samen namen we een nieuwe aflevering van De Draaitafel op, waarbij ik tosti’s ging bakken en vertelde over mijn nieuwe boek. Je kunt de video hierzo bekijken én in de video vertel ik je hoe je mijn boek kunt winnen! Dus check dat! Sowieso doen, want de Draaitafel is een vét leuke show op het YouTube-kanaal van 3FM.

img_9610
Check in de video welke tosti ik bakte voor dankbare eters Sander en Barend!

‘s Middags ging ik werken bij een nieuwe hotspot in Amsterdam West. Op Parool.nl had ik gelezen over Bartack en omdat het praktisch bij mij om de hoek zit, moest ik er natuurlijk even een bezoekje aan brengen. Lees in dit artikel van de Hipstertournee wat ik er van vond!

img_9808
Huisgemaakte limonade bij Bartack

‘s Avonds wilde ik even de stad in. Ik had laatst herontdekt dat het op donderdagavond koopavond is in Amsterdam en ik vond dat ik nieuwe lingerie nodig had. Maar daarvoor at ik thuis nog even iets wat ik in huis had – pannenkoeken- en dat was het slechtste idee ooit. Note to self (en de rest van de vrouwelijke wereldbevolking): eerst pannenkoeken eten en daarna lingerie shoppen is de verkeerde volgorde. Al helemaal als je eindigt in een H&M pashokje met terrorlicht. Mijn hemel, wat deprimerend. Ken je van die super mooie balconette beha’s met zo’n breed stuk aan de onderkant? Probeer dat eens aan met een pannenkoekenbuik die er onderuit puilt. Vét slecht idee, hahaha. Huilend ging ik naar huis en trok ik een fles wijn open. (Dat eerste is niet waar, dat tweede wel). Lekker bezig, Leo!

img_9809
Dit zijn de pannenkoeken in kwestie. Ook nog eens met kaas én salami. En stroop. En suiker. Heavy shit.

Vrijdag: Koffie met Clara, opening restaurant, burgers eten bij Geflipt en flink aan de borrel
Vrijdagochtend was ik te laat voor een koffiedate met Claartje, omdat ik had bedacht dat ik m’n haren wilde invlechten. Oordeel zelf. En kijk! Weer een groentesmoothie!

img_9794

img_9810
Dit is awesome: decaf cappuccino met kokosmelk van The Breakfast Club
img_9811
ff een selfie sturen naar mr. boyfriend die op z’n bibs bier zat te drinken bij een infinity pool aan de andere kant van de wereld.

‘s Middags nam ik een tostivideo op die helemaal in het teken stond van BABYNIEUWS! En door die hysterische YouTube-titel (ik erger me hier altijd aan, maar het werkt wel #clickbait), waren de views meteen vrij hoog. En zo veel leuke reacties <3 LEUK!

Ik heb als doel gesteld dat ik dit jaar 10.000 abonnees op YouTube wil en dat gaat totaal niet lukken, maar jij kunt helpen! Subscribe hierzo! Kost niets, is awesome.

Verder werd die middag het item van AT5 uitgezonden dat ik vorige week met mijn zieke hoofd met ze had opgenomen. Benieuwd naar een kijkje bij mij thuis (inclusief teringzooi)? Kijk de uitzending hier terug. Grappig detail; ze zouden er een filmpje van mijn YouTube-kanaal in monteren en ik dacht oh, een tostivideo, prima. Maar het bleek foodporn te zijn. Nice one, ieder uur tongzoenend met Claartje op AT5. Oeps!

schermafbeelding-2016-11-14-om-13-02-41
Check de uitzending hierzo (20 min)

‘s Middags was ik m’n vlechtjes zat en had ik opeens per ongeluk een dikke bos krullen. Van Pipi Langkous tot poedel, doe het me maar na.

img_9732
The 80s called, they want their hair back.

‘s Avonds ging ik met medekrullenbol Laura naar de opening van Bo Nam. Dit is een nieuw restaurant om de hoek bij het Leidseplein en het is van dezelfde oprichters als Bo Cinq. Het was een opening met heel veel hippe mensen en Lau en ik gooiden ‘t op een zuipen. Want oh oh oh, de wijn was góed. Ze schenken hier een wijn uit Stellenbosch, waar ik deze zomer in Zuid Afrika ben geweest. En hij is ge-wel-dig. Simonsig; onthoud die naam.

img_9812
Pittige steak tartaar bij Bo Nam

Helaas was het vrij druk bij de opening en daardoor hebben we maar weinig hapjes geproefd. Maar ik denk dat het een toffe tent is om te eten als je in de buurt van het Leidseplein bent en bang bent voor pizza’s van €5 (wat geheel terecht is). Fatsoenlijk eten tussen de toeristententen wordt werkelijkheid, woehoe!

Omdat we toch wel ietwat trek hadden gingen we na de opening van Bo Nam nog ff een burger eten bij Geflipt. Oók een nieuw tentje in Amsterdam. Ik zal er nog een keer fatsoenlijk over schrijven (#ikhebnogeenuitnodigingliggenenwiewordternietblijvangratisuitetengaan), maar we hadden nu ook gewoon al veel te veel wijn op om A. een heldere foto te maken en B. een juist oordeel over de burgers te geven. Hoewel ik geloof ik wel een hele recensie heb gegeven aan ober Bram, maar dat ter zijde. Overigens wel een heel belangrijk pluspunt van deze burgerbar: ZE SCHENKEN LISTA NERGA. En dat is de lekkerste witte wijn die er is (de smaak is heel erg hout gerijpt), dus dat is top.

“Doet u ons maar een flesje Lista Negra.”

img_9813
Kijk, dit is echt een vet duidelijke foto van twee hamburgers. Raad de ingrediënten, laat een comment achter en win eeuwige roem. Ik vind ‘t knap als je het goed hebt.

Zaterdag: Lunchen in Rotterdam, Bear’s Den in de Melkweg, cocktails en tosti’s midden in de nacht
Zaterdag pakte ik de trein naar Rotterdam voor een hereniging met Marte. Die was 4,5 week naar freaking Australië geweest (dat doet maar) en we hadden heel veel bij te praten.

Ik trok een shit van mr. boyfriend aan, want hij zat nog steeds aan de andere kant van de wereld en dat vond ik een intens goede reden om zijn kleren te confisqueren.

img_9795

Partypants en ik streken neer bij Hopper in Rotterdam Noord. Super dicht bij waar mijn exvriend woonde en waar ik zes jaar lang iedere week een paar keer was. Man, dat was lang geleden!

Ik bestelde een broodje met wilde zalm en mierikswortelcrème en die was echt raaaazend goed. Lekker sapje erbij, koffie na en bijkletsen maar. Marte showde me duizend foto’s van haar trip langs de kust van Australië en ik wil er NU naartoe. Wat prachtig!

img_9814
Vet goeie lunch bij Hopper Rotterdam

Daarna deden we nog even een wijntje bij Bertmans en maakte ik deze foto. Waar een filter overheen moest, want we hadden allebei rode wijnwangen van één tempranillo. Potverdikkie.

img_9768

En toen was het zaterdagavond en ging ik weer naar een concert met mezelf. Dit keer naar Bear’s Den in een stijf uitverkochte Melkweg. Compleet het tegenovergestelde van RHCP, maar ook héél goed.

img_9772
Kijk, vet druk.

Daarna zou ik met een vriendin naar het Partyfeest in Paradiso, maar een zeker iemand was met haar dronken hoofd van dr fiets gevallen en zat met een verstuikte enkel thuis. Dus dat ging niet door, haha. (PS: beterschap als je dit leest, hahaha).

Dan maar cocktails drinken met Claartje en Emma. Ook geen straf!

img_9815
Na Mojito en Cosmopolitan mijn favoriete cocktail: Moscow Mule, bij Bar Moustache.

En toen was het ‘s nachts en had ik honger. Dat betekent maar één ding: tostitijd! Om half 3 maakte ik deze parel van een tosti hamkaas met ketchup. Mjam! En daarna vond ik het een uitstekend moment om eens even mijn huis op te ruimen. Om 4 uur lag ik in bed.

img_9816
Classic. Ik weet ook echt niet wat voor lichaamsdeel dat prutje onder het bord is. M’n hand? M’n buikvetje (die is toch niet zo flubberig?!)

Zondag: werk en sport
Zondag ging ik dan eens even hard aan het werk, vanaf ‘s ochtends vroeg. Ik had deze week heel veel dingen gedaan die óók werk waren, maar was niet echt toegekomen aan echt schrijven en social media inplannen. Dus dat deed ik zondag :).

‘s Middags ging ik nog even naar bodybalance, waar ik bizar hard sportte (oh, de spierpijn) en ‘s avonds zag ik eindelijk Jan weer, die ‘s ochtends terug was gekomen van zijn werktrip naar Singapore. Woehoe!

Verder kreeg ik deze week weer heel veel pakketjes toegestuurd en ik wilde het weer eens even met jullie delen, want het zijn toffe dingen! Bijna allemaal dan.

sint1
Vet fantastisch: Lidl heeft chocoladeletters in geniale smaken. Check links!
carepackage
Ik verbaas me er soms over wat ik allemaal toegestuurd krijg. Van kattenvoer eerder deze week, tot deze Winter Care Package van Vikingdirect.nl. Overigens ben ik wel echt blij met die sjaal en vaseline. En pindakaas. En notitieblokje. Bedankt Viking!
gekke
Bakmixen voor echte oer bakkers: spelt appeltaart, haver en banaan koekjes, spelt wortelcake en brownies met courgette. Lijkt het je lekker? Ik ben ietwat sceptisch. En ik kan niet bakken, dus dit mislukt bij mij sowieso.
vers
Het nieuwe kookboek van Donal Skehan (Engelse tv-kok). Ik was uitgenodigd om met ‘m te lunchen, maar kon niet vanwege dikke drukte. Nu kreeg ik toch het boek. Leuk!
lidl
WIJN! Bedrijven die mij wijn toesturen zijn sowieso geweldig. Deze twee pareltjes van Lidl heb ik nog niet geprobeerd, maar ik hoor van iedereen dat de wijnen van Lidl geweldig zijn, dus ik heb hier ZIN in. Ps: ben jij #teamLidl of #teamLiedl?
bonduelle
Super handig. Je kunt mij niet blijer maken dan met mini-verpakkingen. Laatst ontdekte ik de mini vissticks van Iglo (per 5 verpakt, zó lief) en nu de mini packs van Bonduelle. Wat chill!

Zo. En dat was mijn week.

De komende week wordt ook weer tof. Ik heb vanavond en morgenavond diners staan, ga een avond voorkoken met de chef voor mijn restaurant dat over drie weken opent, heb borrels staan en een paar evenementen waarvan ik nog even moet kijken of ik er naartoe kan. Prima weekje; let’s go!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

4 reacties op “Leonie’s week 45: langs 3FM, fotoshoot voor de krant, heel veel pakketjes, twee nieuwe restaurants en twee concerten

  • Francine zegt:

    Leuke en drukke week weer gehad dus! Ik ben echt benieuwd war je nu eigenlijk in die smoothies doet in de ochtend, misschien een leuk ideetje om daar ook een keer een post over te schrijven?

  • Haha, dit blijft zo leuk om te zien, ook al snap ik zelf niet waarom het zo leuk is om in andermans leven te loeren… Oke, misschien heb ik enig idee waarom #nieuwsgierig.. En je pannenkoeken avontuur is ietsjepietjes te herkenbaar

    Maar hé als je ooit problemen heb met al die pakketjes en overblijfselen of gratis dinertjes, stuur maar door naar het verre twente hoor! #lastdiejemoetdragen Wordt graag je assisstent-foodblogger in spé 😉

  • Hey vraagje: waar haal je die Stach chocola? Ik kan ze nergens in mijn buurt vinden. Online bestellen kan misschien, maar ik vind het leuker om ze zelf te halen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *