Noedels met kip, paksoi, gember, teriyaki en kroepoek

Hallooooo leuk mens! Weetje hoe laat het is? TIJD VOOR NOEDELS! Man, wat had ik die al lang niet gegeten. Noedels zijn bij mij een beetje van die dingen die je alleen eet als je écht niet weet wat je wil maken of als je gewoon echt in twee seconden klaar wil zijn met je avondeten. Daarnaast mislukken noedel-recepten bij mij ook  nog eens vrij vaak, want ik ben niet echt een kenner van de Aziatische keuken en ben dus vrij goed in het opfucken van dit soort maaltijden. Tenzij ik gewoon voorgefabriceerde woksaus gebruik, dan wil het soms wel lukken.

Kortom; het was LANG geleden dat ik dit maakte en ik vond het tijd voor een nieuw noedels-experiment. Ik haal je vast uit je Intense Spanning: ja, het lukte vét goed. Mjam! Heb je al trek? Aan de slag dan!

Nodig voor één persoon: 1 pakje noedels die je alleen nog mee hoeft te wokken – 1 kippendij – 2 stronken paksoi – ongeveer een eetlepel gesneden verse gember – een scheutje teriyakisaus – Bali kroepoek

Snijd de kippendij in stukjes en bak in 10 minuten gaar in een wok. Snijd de paksoi (je kunt alles gebruiken van een paksoi; bladeren tot stengel) in grove stukken en voeg toe aan de kip. Schil en snijd de gember in kleine stukjes en voeg ook toe aan de kip en paksoi. Wok dit even op hoog vuur.

Doe er dan een scheutje teriyaki woksaus bij en voeg de noedels toe. Ik gebruikte van die hele dikke noedels die je niet meer hoeft te koken, maar alleen nog warm hoeft te maken in de pan met de saus en groentes en dat was ultra relaxt. En scheelt afwas #eenpanminder. (En ik ontdek net dat ze de komende week in de Bonus zijn bij AH).

Serveer de noedels met Bali kroepoek, want dat is de lekkerste kroepoek op aarde. En word intens gelukkig. Je hebt zojuist de poort naar de hemel gevonden. Vergeet je stokjes niet en enter. EET SMAKELIJK!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

 

Eén reactie op “Noedels met kip, paksoi, gember, teriyaki en kroepoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *