Hipstertournee: Hotspot Bartack in Amsterdam West

Hi there! Ik las van de week op Parool.nl dat er bij mij in de buurt een nieuw tentje is geopend; het heet Bartack en het is van dezelfde oprichters als Bar Spek. Ik ben fán van Bar Spek en kon dus niet wachten om eens een kijkje te nemen bij Bartack. Ik verklap alvast: dit viel zéker niet tegen.

Je vindt Bartack aan de Postjesweg, diep in Amsterdam West. Van de buitenkant is het niet super duidelijk dat er een vet hipstercafé achter de massieve muren (en deur) zit, maar als je dichte voordeur opent, stap je binnen in een waar hip walhalla. Van vintage meubulair tot insudtriële details.

bartack2
Dit was het plekje naast mijn knusse werkhoekje. Helaas heb ik maar één foto van het interieur genomen, maar dit geeft wel een goed beeld.

Ook de kaart is hip en heeft een Aziatisch tintje (of misschien meer een hintje). Zo bestel je er o.a. de hele dag eieren, maar ook voor gerechten met humus, wakame ofhalloumi kun je de hele dag en avond bij Bartack terecht. Tof is sowieso dat Bartack net als Bar Spek een All Day Breakfast heeft. En dat is cool, want ik heb de hele dag zin in gebakken eieren en kan die hier dus perfect halen. Tóch koos ik niet voor de gebakken eieren, maar ging ik voor een salade met wakame, kokommer, tofu en taugé (zie foto hierboven). En die was echt zo bijzonder goed; man, wat heb ik lekker geluncht. Flinke portie, fantastisch van smaak, origineel én hartstikke betaalbaar.

bartack3
Koffie met een dienblad

Erbij dronk ik huisgemaakte limonade (erg lekker) en een cappuccino, die ik chic op een dienblad kreeg. Dat zie ik tegenwoordig vaker in horecazaken in Amsterdam. Is dat ‘een stukje service’? Ik vind het vooral veel plek innemen, maar goed: mij hoor je niet klagen. Over een maand vind ik dit waarschijnlijk het einde en ga ik thuis mijn koffie alleen nog op een diepblad opdienen.

Urenlang heb ik zitten werken achterin een hoekje in het restaurant. Zoals ik officieel voor de #hipstertrounee ook nog even moet melden: de Wifi is top en de akoestiek net zo goed, dus je hebt geen last van intense gesprekken of schreeuwerig lawaai op de achtergrond.

Al met al ben ik best wel fan van Bartack en ik vermoed dat je me hier vaak gaat vinden. Het is voor mij nét even dichter bij dan Bar Spek en ik vind het er gewoon echt wel heel gezellig. En ik wil nog van alles van de kaart uitproberen. Kortom; ik ben er nog niet klaar mee. En raad jou aan om ook eens een kijkje te nemen!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *