Leonie’s week 41: heel veel koffiedates, heel veel etentjes en heel veel boeklanceringsdingen

Hi there! Mijn hemel, wat had ik vanochtend een moeite met opstaan. En dat terwijl ik een vrij relaxt weekend achter de rug heb. Mag ook wel, want mijn vorige week was DRUK. Met heel veel leuke dingen, maar oh oh oh; het zijn drukke tijden. Zei ik dat in mijn vorige dagboek niet ook al? Man, o man.

Deze week stond in het teken van boekpresentaties, etentjes, afspraken en een nieuwe serie op Netflix. In het weekend tenminste. Klinkt misschien niet heel druk, maar was het wel. Lees je mee?

Maandag: locatie voor de boeklancering & tasting in de Foodhallen
Mijn week begon sportief: baantjes trekken op maandagochtend. Voor het eerst met een brilletje op en er ging een wereld voor me open. Je ziet dus echt alles onderwater met zo’n brilletje. Van de ongeschoren flamoes van de vrouw voor me, tot de schimmeltenen van m’n buurman. En ik altijd maar denken dat je onderwater niets ziet. Die slecht passende bikini trek ik dus ook niet meer aan, aiiii…

img_8844
Vet hip

Daarna had ik een afspraak bij caf√© Bedford Struyvesant om m’n boekpresentatie door te spreken. Die ga ik namelijk daar houden en daar ben ik, na een lange tijd locaties spotten, heel blij mee. Bovendien ga ik tijdens mijn boeklancering nog een Ander Tof Cool Ding Bekendmaken, dus daar heb ik zin in ūüėÄ

img_8702
Yay voor Bedford!

‘s Middags werkte ik nog wat (er moet nog v√©√©l geregeld worden voor de boekpres) en ‘s avonds ging ik naar een tasting in de Foodhallen. Er zijn namelijk 6 nieuwe stands en ik mocht ze samen met andere foodbloggers proberen. Oooooh, wat heb ik lekker gegeten. Lees maar!

img_8761
Dineren aan een lange gedekte tafel in de Foodhallen. Oh, wat fijn!
img_8763
Favoriet! DIM SUM in de hallen!

Verder kreeg ik maandag een pakketje van Stach toegestuurd, met 6 chocoladerepen. Wat h√©√©rlijk! Leuke Man en ik waren het unaniem eens tijdens onze tasting ‘s avonds, dat peanutbutter cookie crunch het lekkerst is, gevolgd door cranberry salty en stroopwafel caramel.

img_8721
Zes nieuwe chocoladerepen van STACH!

Dinsdag: heel veel lekker eten
Mijn dinsdag begon alweer vet goed met eerst even werken en daarna een lunch bij Wolf Atelier. Eetcub-vriend Ramon werkt hier dus ik wilde hier heel graag eens een hapje komen eten.

img_8729
Met eetclub-vriend Ramon!

Toen ik een uitnodiging kreeg van het toerismebureau van Frankrijk voor een lunch bij Wolf + praatje over Zuid Frankrijk, wist ik dat ik daar naartoe wilde. Naar de lunch én naar Zuid Frankrijk. En het was lékker! Bovendien ben ik echt goed lekker gemaakt voor Zuid Frankrijk. Ik denk dat ik ergens komend voorjaar afreis naar Montpellier. Wie is daar wel eens geweest? Aanrader?

img_8834
Voor: gepocheerde oesters met wortelcrème
img_8730
Hoofd: Zeebaars met mosselen
img_8843
Na: chocoladetoetjes

‘s Middags was ik compleet ingestort van de wijn van de lunch bij Wolf en ging ik ff koffie drinken met Claartje. Blog-dingen bespreken; altijd handig als vriendinnen¬†dan een soort collega’s zijn.

img_8842
Koffie bij Bar Spek

‘s Avonds was vriendin Mikki jarig en gingen we taart eten bij de Ysbreker. Wat een lekkere dag!

Woensdag: boeklancering van Jelmer de Boer en eten met Java-friend
Mijn woensdag begon met koffiedrinken met een vriendin. Niet alleen heel gezellig, maar er worden tijdens dit soort koffiedates vaak ook zaken besproken, waar dan ook echt dingen uit komen. Ik kreeg vorige week een opmerking naar m’n hoofd geslingerd dat foodbloggers niet werken en dat lijkt misschien zo, maar koffie drinken met mensen is nou eenmaal onderdeel van mijn werk. Of naar etentjes gaan. Of borrels. I know: it’s a tough job, maar iemand moet het doen…

‘s Middags werkte ik thuis en om 5 uur vertrok ik naar De Taart van m’n Tante (taartencaf√© in Amsterdam) voor de boekpresentatie van Mr. Sixpack: Jelmer de Boer. Dit was een belevenis hoor. Ik kende bijna niemand en dat is toch wel altijd ietwat awkward. Gelukkig kwam vrij snel Teske naar me toe dat ze √≥√≥k niemand kende (check haar vlog!) en konden we elkaar redden van Sociale Afgang. Hoewel, Jelmer zelf ook wel Koning Sociaal Awkward zijn is.

img_8759
Met de superstar himself!

Hij lanceerde overigens zijn eerste boek, Eet taart krijg een sixpack, en ik heb het inmiddels al uitgelezen. Wat vrij bizar is, want ik lees vet langzaam.

Het boek is echt een verlengde van zijn blog; je leest er ook niet per se heel veel nieuwe dingen, maar het leest heel lekker weg. Het gaat over afvaltrends en waarom alles onzin is. Een paar goeie quotes uit het boek:

“Dat komt omdat je veertien boterhammen met vruchtenhagel eet. Dat is geen glutenallergie maar vraatzucht”.

“√Čn high tea. Waarvan we allemaal weten dat dat een chique naam is voor een vreetbui in groepsverband”.

“Tarwegras. Hahahahahaha”.

“Wat moet ik doen om 3 kg af te vallen in een week? Amputeer je onderarm, dan typ je ook niet meer zo’n debiele vraag”.

Je kunt het boek hier bestellen via Bol.com!

img_8766
Dit is het boek + mijn stapel pannenkoeken <3

‘s Avonds had ik een etentje met m’n long lost tweelingzus die ik in Java leerde kennen, a.k.a. Marleen van Reisyogi.nl! V√©t gezellig. Ik ging voor haar koken in haar mega grote Amsterdamse huis (met enorme keuken, LOVE IT) en maakte een¬†gerecht uit m’n kookboek. En het was v√©t gezellig. Hoe awesome dat je elkaar nog maar net kent en dat je meteen een klik hebt.¬†Nice!

Donderdag: boeklancering van Bas Robben en borrelen in de Adam toren
Donderdag was wederom een werkdag¬†en ‘s middags ging ik naar de boekpresentatie van Bas Robben, die zijn¬†boek ZUUR lanceerde. Ook zijn eerste boek en het is prachtig.

img_8793
Met de √°ndere superstar: Bas!

Super mooi vormgegeven, met mooie recepten (wel iets moeilijker dan je van mij gewend bent) en met hele mooie foto’s. Het is bijna een soort encyclopedie om te zien: zo groot en mooi. Aanrader voor de liefhebber van zuur voedsel! Ook hier te bestellen via Bol.com.¬†(PS: wist je dat als je op die linkjes van Bol.com klikt via mijn website, ik geld verdien als jij iets koopt binnen 5 dagen? Het is nooit veel (max 8%), maar toch wel altijd een leuk bedrag extra in de maand. Bizar he!).

img_8841
Zuur het boek + lekker eten + wijn en lippenstift op het glas

Na de boeklancering ging ik door naar de Adam toren om te borrelen met vriendinnen. Borrelen werd dineren en het was een heerlijke avond. De Adam toren is echt awesome. Niet helemaal mijn publiek, maar wel z√≥’n mooi uitzicht! Ik ga er nog een blog over schrijven, m√©t eetreview.

img_8840
Uitzicht vanuit de Adam toren over Amsterdam

Vrijdag: Video’s opnemen en twee keer uit eten
Vrijdag was het eindelijk weer tijd voor een nieuwe tostivideo. Om 11 uur ‘s ochtends stond ik al diehard gehaktballen te bakken voor mijn gehaktbaltosti :D. Check de video hierzo!

‘s Middags had ik een afspraak om dingen voor Het Grote Spannende Nieuwe Project Waar Ik Volgende Week Meer Over Vertel door te spreken. En daarna ging ik een nieuwe aflevering van ‘tosti’s bakken met leuke mannen’ opnemen.

frikadelinsta
Wie herkent de leuke man?
img_8806
Kijk ons eens hard aan het werk zijn

‘s Avonds ging ik maar liefst twee keer uit eten. Eerst bij Blue Boy Amsterdam, waar ik samen met Ianna (beginspiration.nl) en Sofie (lekkerensimpel.nl) was uitgenodigd. En daarna nog bij Caf√© de Paris. Vrij schandalig, om twee keer uit eten te gaan op √©√©n avond, maar wel ook heel lekker. En ach, we zijn foodbloggers. Eigenlijk waren we keihard (…) aan het werk. Dan mag dat, toch? ūüėČ

img_8810
Kaasfondue, truffelfriet, garnalenkroketjes en burrata bij Café de Paris

Zaterdag: Netflix.
Zaterdagochtend werd ik wakker met vijf katers en besloot ik de hele dag te gaan Netflixen en opruimen. En zo geschiedde. ‘s Avonds hield ik een speciaalbieravond met mezelf en ook dat was behoorlijk geslaagd. Prima zaterdag!

img_8839
Biertjes drinken met mezelf. Die tweede is GEWELDIG. Derde ook trouwens. Vierde vind ik niet zo en vijfde is nog dicht!

Zondag: Bodybalance, Vondelpark en taart
Zondag had ik dan iets meer zin in een productieve weekenddag. Ik stond op tijd op, ruimde het huis op, keek nog één aflevering van de Netflix-serie Easy (AANRADER!) en lag om 12 uur in de spagaat tijdens bodybalance. Niet echt, maar wel ongeveer.

img_8838
Een goed begin is het halve werk… Goedemorgen zondag!
img_8835
Bodybalance in de gymzaal
img_8823
Lekker lunchen <3 Recept hierzo!

‘s Middags nam ik eens even lekker de tijd voor m’n lunch en daarna fietste ik via de Starbucks op de Overtoom, naar het Vondelpark voor een ultieme chillsessie met koffie. Dat ik enorm zat te chillen zag ook die knetterstonede toerist die bij me kwam zitten en stug bleef zitten voor een uur. Zat ik dan, lekker in alle rust m’n boek te lezen met een of andere trippende Harrie die af en toe tegen me aan zat te praten. Mannen hebben volgens mij nooit ‘last’ van dit soort taferelen, of wel?

img_8837
Hoe rook het Vondelpark vannacht? Naar een decaf caramel macchiato <3

Om een uur of 6 ging ik terug naar huis, via de bloemenstal op de Kinkerstraat en plofte ik neer op de bank voor een avondje chillen met tompoezen (3 stuks: OP) en Heel Holland Bakt. Heerlijk weekend!

img_8836
Bloemen voor in huis!

En nu is het maandagochtend en lig ik dus nog in bed. Ik heb moeitttte met opstaan vandaag, maar gelukkig kan ik werken vanuit bed.

De komende week is wederom heel druk. Wel heb ik iets minder sociale activiteiten staan, dus dat is even goed.

Morgen ga ik op staycation in een hotel in Amsterdam en ik ga níet alleen <3. Donderdag heb ik een etentje en ga ik misschien een feestje van ADE meepakken met Clarabella, vrijdag heb ik een borrel en verder staat mijn hele week nu in het teken van mijn tweede boek, dat vrijdag als het goed is aankomt in Nederland en dus misschien zaterdag al wel beschikbaar is via Bol.com? Aaaah! Zin in!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‚Äėm hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.

4 reacties op “Leonie’s week 41: heel veel koffiedates, heel veel etentjes en heel veel boeklanceringsdingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *