Hotspot: 6 nieuwe stands in de Foodhallen; van dim sum tot taco’s

Hoi allemaal! Afgelopen maandag was ik uitgenodigd in de Foodhallen in Amsterdam voor een tasting van de 6 nieuwe foodstands die daar sinds deze week zijn neergestreken. En dit was echt gruuuuwelijk lekker. Ik heb echt zin om jullie uitgebreid te vertellen over het nieuwe eten in de hallen, want het was verrukkelijk en je moet er naartoe <3.

Er zijn een paar stands verdwenen en op die plek een paar nieuwe stands gekomen. Zo is de quinoa-sushi weg (tja, wie mist dat…?) en is er op de plek van die fantastische vegetariĆ«r in de hoek rechts achterin een stand gekomen met DIM SUM! Oh oh oh, zo goed. Ik mocht van alle stands iets proeven en zat aan het einde van de avond propvol. En heb om die reden de laatste stand niet geproefd, haha. Dus ik ga je de 5 nieuwe foodstandjes in de Foodhallen tippen. Klaar voor? Let’s hongerrrrr!

Heerlijke anti pasti (truffelkaas en burrata!!) van Renato
Als je binnenkort naar de Foodhallen gaat, begin dan helemaal links achterin met een anti pasti plateau van Renato.Ā Ik proefde een plateau met o.a. truffelkaas en burrata en vond het echt heel heel heel erg goed. Die truffelkaas is zĆ³ sterk van smaak en het is echtĀ to die for. Verder serveren ze hier pizza’s die ook behoorlijk goed schijnen te zijn (maar ik zat te vol om te proeven).

tasting7
Kijk een roze burrata. Nee grapje, sorry voor het slechte licht en de slechte fotografie. Ik was slechtttt voorbereid. Volgende keer neem ik m’n goede camera mee! Anyway: middenin de burrata (een soort mozzarella maar dan met room erdoor) en daar achter de truffelkaas. HEMELS!
tasting8
Pizza met heel veel ham van Renato

Verrukkelijke soft shell taco’s van LIMA
Ik ben zo iemand die niet zo snel ergens Mexicaans zou eten of taco’s bestellen. Al helemaal niet in de Foodhallen, omdat ik ’t over het algemeen echt van die moeilijk-verteerbare-zwaar-op-de-maag-gerechten vind. Niets is echter minder waar als je het hebt over de soft shell taco’s van LIMA, rechts halverwege in de Foodhallen. De naam zegt het al: het zijn soft shell taco’s, wat betekent dat het niet van die knapperige uit-elkaar-val-dingen zijn en je kunt vier soorten beleg kiezen. Ik proefde de variant met knapperige kip (verrukkelijk!)(vijf uitroeptekens, dit was echt hĆ©Ć©l lekker) en eentje met een soort gehakt. Ook lekker, maar die kip was echt geweldig. Ik ben fan!

tasting4
Mini soft shell taco’s met crispy kip, avocado en een limoensoort die je bijna niet in Nederland kunt krijgen. Heerlijk! Overigens kun je zelf deze kleine taco’s niet bestellen, maar krijg je een iets grotere variant. En dan twee stuks. En dat lijkt me een perfecccccte portie! Ook goed om te weten: volgens mij was alles hier glutenvrij. Maar check dat even als je langsgaat en je hebt coeliakie.

Onwijs chille Dim Sum van DIM SUM THING
Hoewel ik een beetje moest huilen omdat die lekkere vegetariĆ«r in de hoek is vervangen, werd ik wel dolgelukkig van het feit dat je nu kunt Dimsummen in de Foodhallen. Sowieso een goed idee. Hoe gezellig is het om met z’n allen een stoommandje vol met gestoomde en gefrituurde Aziatische hapjes te delen. Ik vond de kwaliteit ook goed. Vooral de mamosas (gefrituurd) en de samosasĀ (driehoekjes met vulling) vond ik heel erg lekker. Echt, hier word ik heel erg blij van. Wederom: vijf uitroeptekens!

tasting6
Stoommandje vol met lekkers. Granalen, vegetarisch, kip; voor ieder wat wils!

Lekker vegetarisch en verantwoord van Fento
In het midden van de Foodhallen zit nu een nieuw plekje voor vegetariĆ«rs: Fento. Bij Fento willen ze lekker en gezond eten maken. Wat dat ook mag betekenen. Alles is vegetarisch en wat ik heb geproefd was erg lekker. Ik zou niet nu zelf naar deze stand gaan en nog een keer zo’n spirelli-bowl (dit is vast niet de naam) bestellen, met courgette en wortel en allemaal andere lekkere groentes (smaakt naar coleslaw maar is dus niet vet), maar als je op stap bent met iemand die vegetarisch eet, dan is dit wel een goeie optie. Overigens vond ik de ‘steak tartaar’ die van biet gemaakt werd, best wel goed te doen. Ik moest even over de teleurstelling heen komen dat ’t geen echte steak tartaar was, maar voor een variant zonder vlees was ‘ie toch behoorlijk goed te pruimen. Oh, en de groentes in tempura zijn ook lekker. Dus toch ook wel een aanwinst voor de Foodhallen, deze vega stand.

tasting3
Steak tartaar van bietjes en groentes in tempura. En wijn. Hele lekkere wijn.
tasting5
Ook van Fento; een soort pizza maar dan op een hele droge bodem en met heel lekker beleg. Iets met bonen, Turkse feta en ik weet niet meer wat. Erg lekker, maar een klein beetje droog.

Flammkuchen zijn terug!
En last but not least zijn de Flammkuchen terug in de Foodhallen. GĆ¼nthersĀ biedt verschillende Flammkuchen (je weet wel, van die hele dunne pizza-achtige dingen) aan, waarvan ik de vegetarische (mwah), die met carpaccio (lekker!) en gerookte zalm (heerlijk!) heb geproefd. Prima stand in de foodhallen, maar niet mijn eerste keuze.

tasting2
Vega flammkuchen met gegrilde groentes

Al met al vind ik echt dat er een paar hele toffe nieuwe dingen bij zijn gekomen. Ik verwacht dat het vooral achterin de Foodhallen druk gaat worden, bij Dim Sum Thing en Renato. Oh, die truffelkaas jongens. ZĆ³ lekker!

Als je nog nooit in de Foodhallen bent geweest is het sowieso een goed idee om hier eens naartoe te gaan, maar ook als regelmatige bezoeker heb je nu dus weer genoeg nieuwe tentjes om te ontdekken. Gaan dus!

Oeh en een gratis tip van Leo: ga ook eens overdag naar de Foodhallen. Dan is het er veel rustiger, de Gin Tonic Bar is gewoon open (belangrijke info) en je hoeft dus nergens in de rij te staan om op je eten te wachten. Wat betekent dat je veel meer eten van verschillende stands kunt proberen. En dat wil je, want <lees het hele epistel hierboven>. ENJOY!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ā€˜m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij viaĀ INSTAGRAMĀ | Ā YOUTUBEĀ | FACEBOOKĀ | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van mā€™n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.

7 reacties op “Hotspot: 6 nieuwe stands in de Foodhallen; van dim sum tot taco’s

  • Suzanne zegt:

    Hoi Leonie, leuke review.. Kan je iets meer info geven over de prijs van de gerechtjes of is dat per stand heel verschillend?

  • Wat een belachelijk slecht geschreven stuk is dit zeg. Iets normalere beschrijving van wat je gegeten hebt, en iets diepgaander oordeel over de kwaliteit dan ‘ecccht heeeeeellll lekkerrrrr vijf uitroeptekens’ zou misschien een idee zijn.

    • Los van dĆ”t, ik at gisteren bij Lima, waar je kunt koezen uit soft of harde tacos maar ze vragen niet wat je keuze is..en serieus wat een pruttent.
      Ik nam een Taco met gemarineerde cactus, breased beef, salsa en limoencream.. De Taco was oud en klef,( het tegenovergestelde van de ‘medewerker’ in de lima stand trouwens) de sourcream had nog geen limoen gezien, het vlees had een overheersende smaak van sterannijs en gerookte paprika, de salsa bleek een mengsel van fijngehakte sperziebonen met een flintertje rode ui; thats it. smaak nog kraak hier en de gemarineerde cactus ontbrak; “ja die is er niet meer maar er zat gĆ©Ć©n smaak aan hoor” aldus Meneer medewerker..
      6 happen enorme teleurstelling Ć  ā‚¬7,-
      Er hangt een bord boven lima met de text: als je moest kiezen tussen elke dag taco’s eten of de rest van je leven skinny …Wil je dan een harde of een zachte taco?
      Met zulk eten is de keuze voor mij makkelijk & als je me kent dan weet je nu genoeg.
      Ps de sausjes maken het er nĆ­et beter op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *