Blanke pizza met burrata, tomaat en basilicum

Goedemiddag leuke mensen! Het is zondag en ik heb vanochtend gesport. Intens uitgeput en hongerig, vond ik uiteraard dat ik een verrukkelijke lunch had verdiend. Omdat ik de afgelopen tijd ‘s avonds steeds zo druk ben dat het koken en bloggen er bijna niet van komt, besloot ik de keuken in te duiken voor een awesome recept. En awesome was het zeker. Deze blanke pizza met burrata, tomaatjes en basilicum lukte echt uitstekend geweldig en was dus fantastisch. Let je op?

Nodig voor één persoon: 3 plakjes Koopmans pizzadeeg uit de diepvries – een handvol gekleurde tomaatjes -1 bol burrata (sowieso te koop bij AH, misschien ook wel bij andere supermarkten?) – een scheut olijfolie – peper & zout – paar blaadjes verse basilicum

Ik heb eindelijk écht een goede pizzabodem ontdekt en dat zijn die diepvriesplakjes pizzabodem van Koopmans. Maar! Je moet ze even laten ontdooien en dan helemaal in elkaar kneden en dan opnieuw uitrollen (beetje meel op je tafel en deegroller) en dan zijn ze perfect. En dan heb je gewoon een ronde pizzabodem.

Vervolgens bak je deze pizzabodem 20 minuten op 180C in de oven af. Als hij uit de oven komt is ‘ie een beetje goudbruin aan de bovenkant en dat is precies goed!

perfecte-bodem
Hello you perfect pizzabodem!

Halveer in de tussentijd de tomaatjes. Verdeel de tomaatjes over de pizzabodem, trek de burrata uit elkaar, flats de stukken over de pizza en top af met verse basilicum. Scheutje olijfolie er overheen en wat peper en grove korrels zout en je bent klaar. Een knettergoede lunch en tevens helemaal oké als avondmaal. Ik vond het echt ver-ruk-ke-lijk.

En nu is de vraag niet óf je de pizza gaat klaarmaken, maar wanneer. Dus? 😉

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‘m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *