Hotspot: hapjes delen bij Café de Paris (Amsterdam)

Hello you! Gister was het vrijdag en het was een rare avond. Een rare avond, zeg je? Ja: een rare avond. Samen met Sofie (lekkerensimpel.nl) en Ianna (beginspiration.nl) was ik uitgenodigd om bij een nieuw restaurant in Amsterdam te komen eten. Houden we van, dus doen we! Bovendien gaan we regelmatig met z’n drieën ergens een hapje eten, dus als we dan niet hoeven te betalen (en een review schrijven we toch wel) dan is dat een typisch gevalletje van 1+1=2, toch? Maar de avond was raar. We aten bij restaurant één (dit is niet de naam, maar wel de aanduiding, want je voelt ‘m wellicht al aankomen; er kwam nog een restaurant twee) een verrukkelijke maaltijd. 4 gangen. En het was veel en veel te weinig.

Over restaurant één vertel ik je later meer. Hongerig vertrokken we om half 10 ‘s avonds richting een tweede plek om nog een hapje (geen volwaardig avondmaal) te eten en we streken neer bij Café de Paris. Wat een goed idee!

Café de Paris vind je aan de Nes/ het Rokin, midden in het centrum van Amsterdam. Het is een enorm café waar je kunt eten en ‘s avonds fungeert ‘t meer als bar. Wij kwamen om half 10 aan en streken neer voor een late night dinner, waarbij we gulzig nog een paar hapjes verorberden.

cafedeparis3
Burrata met tomatensalade en basilicum. Alleen de ui hadden ze weg mogen laten. Maar ik ben #teamgeenui

De kaart is breed; van dingen om te delen tot soep, salades en klassiek Franse gerechten. Maar allemaal heel toegankelijk en goed betaalbaar.

Wij bestelden de frietjes met truffel en parmezaan, de salade met burrata, de gruyere-dip (kaasfondue) en garnalenkroketjes. Als toetje deelden we een crème brulée. En alles was lekker. Echt alles. Oké, de frietjes vond ik het minst omdat die niet heel erg naar truffel smaakten en het hele dunne frietjes waren en ik meer van dikke friet houd, maar verder was er werkelijk niets op aan te merken.

cafedeparis4
McDonald’s frietjes, maar dan met een flinke laag Parmezaan en truffel.

De burrata was geweldig (man o man), de garnalenkroketjes fantastisch en de heerlijkheid van de gruyere-dip kan ik bijna niet in woorden uitdrukken. Alleen door te zeggen: geef het me nog vijf keer vandaag en het liefst morgen weer tien porties, kan ik een beetje beschrijven hoe lekker het was.

cafedeparis2
Kaas-dip met groentes en brood

En de crème brulée? Perfect! Heerlijke crème, een perfect suikerlaagje. Perfecte dikte, perfecte smaak, perfecte portie. Dit is precies zoals ik m’n crème brulée wil. Mjam!

cafedeparis6
Perfecte Crème Brulée

Wat een heerlijk diner hadden wij bij Café de Paris. Ik vind het echt een enorme aanrader. Ook als je bijvoorbeeld met een groep vrienden gaat eten en daarna misschien zin hebt in cocktails en dansjes. Om een uur of 11 gaat de muziek harder en verandert het meer in een bar dan een eetcafé en dat is meer dan oké.

En ik heb ‘t nog niet eens over het interieur gehad; dat vond ik namelijk ook top. Het is er gezellig, druk, hip, maar niet hipster, je kunt elkaar goed verstaan én zien.

Echt, Café de Paris is een plek die ik absoluut in gedachten houd als ik weer eens met vriendinnen wat ga eten. En het schijnt (als we Sofie van Lekkerensimpel.nl moeten geloven) dat ze ‘s ochtends ook nog een goeie brunch hebben. Nog meer redenen om hier dus eens naartoe te gaan. Nice!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‘m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.

 

Eén reactie op “Hotspot: hapjes delen bij Café de Paris (Amsterdam)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *