Puree van venkel met entrecote en zoete aardappelfrites

Hoi! Gister was het zondag en at ik een echt zondags maaltje. Lekker even in de keuken staan en voor mezelf een entrecote klaarmaken; heerlijk! Erbij maakte ik een venkelpuree met kwark en oregano (compleet experiment en compleet gelukt) en zoete aardappelfrietjes. Het was alleen een wereldramp dat m’n truffelmayo op was. Maar gek genoeg heb ik dat dan ook wel weer overleefd.

Nodig voor één persoon: 1 entrecote – 1 venkel – 1 eetlepel kwark – 1 takje verse oregano – 1 zoete aardappel – beetje mayo – 1/2 zakje aardappelpuree uit een zakje

Snijd de zoete aardappel in reepjes van 1 cm en verdeel over een bakplaat. Giet er een scheutje olijfolie over en wat zout en zet dit 25 minuten op 180C in de oven.

Snijd de venkel in grove stukken en kook in 10 minuten gaar. Pureer de venkel vervolgens fijn met een staafmixer en doe er een eetlepel kwark doorheen. Snijd de verse oregano fijn en roer ook door de puree. Als dit een enorm natte bende blijft, voeg dan beetje bij beetje wat aardappelpuree uit een zakje toe, totdat het de gewenste dikte heeft.

Bak de entrecote in een pan met boter in 2 minuutjes medium-rare. Serveer de entrecote naast de venkelpuree en zoete aardappelfrietjes met mayo. Eet smakelijk!

Nu was ik dus vet verbaasd dat dit vet goed gelukt was. Die venkelpuree was echt lekker! En dat terwijl ik maar wat aan het doen was met smaken waarvan ik geen idee had of ‘t bij elkaar zou passen. Yes! Dit weekend begon ik echt even te denken dat ik toch misschien wel kan koken. Maar goed, je weet ‘t nooit. Vanavond ga ik een poging doen tot kaasfondue. Dat mislukt vast.

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‘m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.

Eén reactie op “Puree van venkel met entrecote en zoete aardappelfrites

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *