Leonie’s week 37: opnames met Albert Heijn, jumping fitness, persreisje Cheaptickets.nl, verhuizen en meer!

Hey! Ik heb kriebels in mijn buik. Het is maandagochtend en ik sta aan het begin van een intense week. De deadline van mijn derde boek is donderdag en ik moet echt nog veel doen, maar ik heb er zo veel zin in <3. YES! Dat is wel even anders geweest trouwens; de afgelopen week was DRUK! En ik voelde best eventjes een beetje stress…. Die deadline die eraan komt, een persreisje dat op losse schroeven stond vanwege die enorme storm woensdag, en dan ook nog die ‘verhuizing’ in eigen huis. Chaos! Lees je mee?

Maandag: jumping fitness & werk
Maandagochtend begon heftig. Samen met Laura ging ik eindelijk weer eens een gekke sport uitproberen, in het kader van ons ‘Ieder Week Een Nieuwe Sport Uitproberen Project’, dat we dit jaar houden. En maandagochtend om 8 uur was het tijd voor… jumping fitness!

Jumping Fitness is een High Intensity Training op een trampoline. Jaja! Een uur lang vet hard springen dus. Na tien minuten verzuurden mijn bilspieren al en het was heer-lijk. Zowel voor je spieren als voor je conditie. Dit gaan we zéker vaker doen: VET leuk.

sport
Het is echt nog heel erg vroeg, maar wij zijn er klaar voor!

‘s Middags bracht ik de vette knalgele Nissan terug naar de dealer en daarna ging ik aan het werk. Jemig, wat moest ik veel doen. Recepten bakken voor boek 3, gewone deadlines voor advertorials, voorbereidingen voor Zagreb. pfoe! ‘s Avonds zou ik eten met een vriendin, maar daar had ik ff geen plek voor in m’n hoofd. Aan het werk!

Dinsdag: werk werk werk & opnames
Ik wil jullie nu eens meenemen op een werkdag en dan echt uitgebreid omschrijven wat ik dan zoal doe. In plaats van dat ik nu zou hebben geschreven ‘dinsdagochtend was ik aan het werk’, ga ik je eens even vertellen wat ik dan allemaal heb gedaan.

Ik begon om 8 uur met het uitschrijven van het recept van gisteravond: een vegaburger. Daarna bewerkte ik de foto en zette ik de blogpost online. Die moest vervolgens ingepland worden op social media: om 12 uur op Facebook, om half 11 op Facebook en via mail naar m’n insta stories, inclusief linkje.

In de tussentijd postte ik op Instagram de foto waarbij ik vroeg om tips voor Zagreb, ter voorbereiding op mijn trip de volgende dag. Op Facebook vond ik de foto van Instagram niet echt passen, dus daar knutselde ik in photoshop nog even een ander plaatje voor. Die ik vervolgens inplande voor 9 uur die ochtend.

volgendetrip

Ik bedacht me dat ik Leonie’s week 36 nog niet via social media had verspreid en plande die dus ook in; dinsdagavond om 8 uur.

Voor een interview dat ik vrijdag had met Fashionchick Girls moest ik nog wat foto’s aanleveren; ik maakte een selectie en stuurde dat op. Daarna ging ik aan de slag met de blogpost over de Sziget Retreat.

Vriendin Layla was voor GWESSE naar Sziget en de Retreat geweest (op uitnodiging en ik kon zelf helaas niet) en leverde mij een worddocumentje met tekst en foto’s voor op mijn blog. Dit zette ik in het systeem van mijn blog en paste ik hier en daar aan, zodat het goed op Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl zou passen.

Toen het eenmaal online stond plande ik het artikel in op social media; 2x op Facebook, 2x op Instagram. Hoewel je dat laatste niet echt kunt plannen, maar ik zet m’n foto’s incl. tekst wel altijd alvast als concept klaar. Daarna mailde ik de organisatie van dit persreisje het linkje van het artikel.

Daarna ging ik aan de slag voor Teisseire. Hiermee heb ik een samenwerking lopen van drie blogposts en de tweede moest nog verspreid worden via social media. Plannen dus!

En toen schreef ik een stuk over mijn bezoekje aan Staring @ Jacob’s x Ku West, een ‘nieuw’ restaurant in Amsterdam. Ik schreef een review, bewerkte de foto’s, plande het artikel in voor de volgende dag en mailde m’n contactpersoon dat het artikel morgen online zou komen.

Inmiddels was het 10 uur ‘s ochtends en moest ik me klaar maken voor de opnames die ik in de middag zou hebben. Ik was nu nog niet toe gekomen aan mails beantwoorden en social media inplannen voor de komende maand, maar ik hoopte dat ik daar ‘s middags nog tijd voor zou hebben.

Om 2 uur ‘s middags kwam ik aan in een andere stad voor opnames voor de Studenten Bonus Battle. Een vét tof film-project dat ik met Albert Heijn doe, waar ik de afgelopen weken al een paar keer opnames voor had. Je kunt het eerste filmpje nu hierzo terugkijken. Vet leuk!

feestje
Opnames zijn een feestje.

‘s Avond pakte ik nog even m’n koffer in voor een persreisje de volgende dag en daarna was het tijd om te chillen met boyfriend <3.

etenjan
Een beetje van hem en een beetje van mij <3

Woensdag: op naar Zagreb
Woensdagochtend hield ik de hele ochtend de site van Schiphol in de gaten om te checken of mijn vlucht van half 12 naar Zagreb wel zou gaan, i.v.m. de storm in West Nederland die voorspeld was. Maar alles leek er op dat mijn vliegtuig gewoon op zou stijgen. Op naar Schiphol dus!

Eenmaal aangekomen op Schiphol was er natúúrlij sprake van vertraging. Drie uur om precies te zijn. Wat betekende dat ik me vijf uur op Schiphol moest gaan vermaken. Shit.

Gelukkig had ik m’n laptop en een lange to-do-list bij me. Er moesten recepten uitgeschreven worden voor boek 3 en daar ben ik dan ook al die uren mee bezig geweest. Oké, ik heb ook nog even uitgebreid Aziatisch gegeten bij een restaurant op Schiphol, maar verder was ik echt hard aan het werk.

Om half 3 steeg m’n vliegtuig op en een uurtje later landde ik al in Zagreb. Fucking nice!

IMG_1043
Groetjes uit Zagreb!

De komende dagen vertoefde ik in m’n eentje in Zagreb voor een persreisje van Cheaptickets.nl. Ik schrijf er vandaag nog een blog over voor Cheaptickets.nl en mijn eigen site :). Je kunt de vlog nu al hier bekijken!

Vrijdag: back in Amsterdam
Vrijdagochtend vloog ik terug naar Amsterdam en om 12 uur was ik thuis. Tijd om weer aan de slag te gaan ;-).

vliegtuig
Ik zit nooit bij het raam want dat vind ik claustrofobisch, maar vandaag kon het niet anders en ik had echt een geweldig uitzicht <3

Ik had even geen zin om weer recepten uit de werken, dus dat sloeg ik even over. Het zou vandaag een normale werkdag worden; blogposts schrijven, mails beantwoorden, dat soort dingen.

chocolade
FOODPOST! Albert Heijn kwam een door VOL chocolade langs brengen. Hallo, wat heerlijk! Bizarre smaken ook wel. Heb jij er al een geprobeerd?

‘s Avonds kwam Jan bij me eten en maakte ik heerlijke kluifkippetjes, want daar had ik al weken zin in. Het werd een bankavondje met twee films: Walter Mitty en Steve Jobs. Preciés waar ik behoefte aan had.

Zaterdag: Eten bij mijn favoriete restaurant in Amsterdam
Zaterdag was echt een tóp dag. We werden vroeg wakker en het idee was dat we allebei aan het werk zouden. Maar de praktijk verliep toch anders. Om 11 uur dronken we koffie met een goede vriend van Jan (en tevens ontwerper van mijn derde boek!) en dat liep een beetje uit. Om half 2 zaten we opeens te lunchen bij het Vlaamsch Broodhuys en om 3 uur had ik een afspraak staan bij de pedicure, dus toen kon ik beter meteen door gaan.

zaterdag
Goedemorgen zaterdag!
eten
Lunchen bij het Vlaamsch Broodhuys!
tenen
Dit is een ranzig verhaal waarvan ik de details niet ga vertellen, maar ik had een pedicure from hell. Pedicures zijn niet altijd fijn, brrr.

Het was de bedoeling dat ik vandaag 10 recepten zou uitwerken, maar dat lukte niet echt, haha.

etentje
Klaar voor GIN!

Aan het einde van de middag vierde Amber haar housewarming voor haar nieuwe stulpje in de freaking Jordaan en ‘s avonds ging ik met m’n besties uit eten bij GIN, mijn favoriete restaurant. Wat een dag!

gin3
Heeeeerlijk eten en wijn drinken met m’n liefdes!

GIN was zoals gewoonlijk weer geweldig. Echt; de smaken die deze man uit de keuken tovert zijn niet normaaaaal. En ze hebben nu dus een aanbieding dat je voor €35 een 5-gangen diner eet. Niet normaal. ZO lekker. Je MOET hier naartoe. Echt: ga nou! Je vindt GIN op de Noorderstraat in Amsterdam; lekker in het centrum, in de buurt van de Kalverstraat en Rembrandtplein.

gin1
Fantastische oesters vooraf – Gang #1 was gele wortel gevuld met een runderpaté met GEWELDIGE bouillon – Gang #2 was een rode biet in koffie met Amsterdamse feta (geweldig)
gin2
Gang 3 was heek filet (GEWELDIG) met erwtenmousse – Gang 4 was een heerlijk stuk vlees dat ik vergeten ben te fotograferen – Tussendoor een kaasplankje – Gang 5 was ijs van Miso en het was echt het allerbeste wat ik in tijden heb gegeten. NIET normaal.

Zondag: KOKEN(!!!)
Zondag had ik ingecalculeerd als brak-dag, want zo’n wijnarrangement bij GIN hakt er nog wel eens behoorlijk in, maar ik werd wakker en voelde me topfit. Wat chill!

En dus ging ik zondag keihard aan de slag. Sollicitanten terug mailen (140 mails versturen, help), 10 recepten klaarmaken, proeven en fotograferen, blogposts schrijven. Hoppa!

‘s Avonds maakte ik voor het eerst kibbeling en streek ik met een tompoes neer op de bank. Tijd voor Heel Holland Bakt, Zondag met Lubach en chillheid. Hoewel…

tompoes
Heel Holland Vreet Tompoezen.

M’n huis was nog echt een teringzooi, omdat Jan en ik zaterdagochtend mijn kledingkast hadden verplaatst van mijn oude slaapkamer naar mijn nieuwe slaapkamer en dat had nogal wat voeten in de aarde gehad. Al m’n kleding moest er uit en dat lag nu verspreid door m’n woonkamer. En ik heb nogal wat kleding.

chaos
Klein beetje een troep wel.

En ik mocht het pas weer in m’n kast doen als ik het had uitgezocht. Wat er in resulteerde dat ik zondagavond tussen vijftig stapels kleding zat en uiteindelijk drie vuilniszakken vol heb gepropt met kleding die naar het goede doel gaat, twee vuilniszakken vol heb met écht mooie kleding die ik nog wil verkopen via een soort shop-my-closet en eindelijk weer overzicht heb in m’n klerenkast.

zakvanmax
Mijn goede doelen hoekje: eten voor de voedselbank, kleding voor de zak van max.

Over die shop-my-closet gesproken trouwens; is iemand daarin geïnteresseerd? En aan wat voor prijzen zit je dan te denken? En via wat voor medium is dat handig? Let me know!

kamer
Kledingkast staat nu ook in m’n slaapkamer. Het begint een beetje op een slaapkamer te lijken. Hoewel: ik wil heel graag een nieuwe kledingkast maar ik vind nergens mooie kasten. Mooie, grote kledingkasten. Iemand een tip?

Zo, dat was mijn week. Tijd om te beginnen aan week 38. Ik ga vandaag de laatste 10 recepten voor mijn derde boek fotograferen. Ik dénk ook dat we deze week de cover af gaan ronden. En het redigeren gaat beginnen, wat ik vet spannend vind, want nog niemand heeft een woord gelezen van wat ik heb geschreven. Aaah!

Verder heb ik nog een paar deadlines, een draaidag voor een ander tof project ennnnn ga ik donderdag op vakantie. Ja, vakantie ja. Geen persreis of iets anders druks, gewoon echt vakantie. Met m’n vriendinnetjes, zoals we ieder jaar doen. ZIN IN!

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

17 reacties op “Leonie’s week 37: opnames met Albert Heijn, jumping fitness, persreisje Cheaptickets.nl, verhuizen en meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *