Goedenavond! Al weken heb ik zin in kipkluifjes. Maar niet zomaar kipkluifjes. Ik had specifieke wensen. Het moesten van die kleintjes zijn en dan niet de poot en niet zo’n hele vleugel, maar dat andere stukje; waarvan ik de naam niet weet. En ik wilde ze knapperig en ook een beetje sticky, in een zoet-pittige saus.
Nou, vrijdag was het zo ver. Ik fietste naar de poelier, liet me adviseren over een lekkere saus en kwam thuis met een soort ketjap en 400gr kip drummets of drumlets. En ik maakte vét heerlijke kipkluifjes er van.
Nodig voor twee personen: 500gr* kip drummets/drumlets/die kleine vleugeltjes – 4 scheuten ketjap** – 2 eetlepels zoet-zure saus – frites en sla voor erbij
*400gr was te weinig voor twee personen
** ik gebruikte een ketjap die extra gezouten en gepeperd was van de poelier, maar dit kan vast ook prima met normale ketjap en wat peper en zout
Bereid de maaltijd alvast voor door ‘s ochtends of ‘s middags de kip alvast in de marinade te zetten; twee scheuten ketjap er bij, wat peper en zout en intrekken maar.
Voeg zodra je echt gaat koken de resterende ketjap toe aan de kippetjes en doe er wat zoet-zure saus overheen en smeer de kippetjes lekker in. Bak ze in 20 minuten af in de oven (ovenschaal) op 180C en zet de oven daarna nog even op grillstand. Smeer er eventueel nog wat extra zoet-zure saus op voordat je gaat grillen.
In de tussentijd maakte ik frites van gele biet, zoete aardappel en pastinaak in m’n Airfryer en erbij een salade van rucola melange met tomaat, komkommer, balsamico siroop en pijnboompitten.
Al met al vond ik het een hele lekkere maaltijd. De kippetjes waren heerlijk sappig en knapperig van buiten, maar over de saus ben ik nog niet helemaal tevreden. Het was écht lekker, maar niet wat ik bedoelde. Dus als iemand een lekker recept heeft voor sticky kippetjes uit de oven: SHOUT!
En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?
Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!
Jos zegt:
Probeer ook maar eens 200 cc cola toe te voegen; sticky fingers
Ik gebruik al jaren één soort ketjap van abc verkrijgbaar bij sommige jumbo’s en toko’s;
Je weet niet wat je proeft
leonie zegt:
Dank voor de tip!
Frank zegt:
Als je een zoete marinade wil die plakt, gebruik dan: honing, ketchup, chilisaus en bruine suiker. In de ovenschaal tijdens het bakken een paat keer draairn. Dan krijg je wings die aan je vingers en tanden blijven plakken
Corline zegt:
Ketchup toevoegen aan je marinade van sambal werkt voor sticky saus!
Corline zegt:
Ik bedoel ketjap ipv sambal…
leonie zegt:
eeeecht? Wat chill! Ga ik proberen!
Eveline zegt:
Toevallig had ik niet zo lang geleden iemand met hetzelfde request 😉 Ik had deze gemaakt en ze waren lekker (niet MEGA GEWELDIG lekker, maar misschien een goed uitgangspunt?). http://www.taste.com.au/recipes/chicken-wings/60a87de2-7646-4dbc-8679-04067f1d33f4