Spaghetti Bolognese met linzen van HAK in stazak

Gesponsord – Joehoe! Het is september en dus hoog tijd om weer… naar school te gaan! Einde vakantie. Potjandorie! Het is weer tijd om in het gareel te komen en fatsoenlijk te gaan leven. En te eten. Hoewel dat er in een drukke werk/studie-week nog wel eens bij in schiet…

Ik snap dat. Als geen ander. En daarom heb ik vandaag een awesome nieuw recept voor je, dat binnen tien minuten op tafel staat en ook nog voedzaam is. En je raakt er vol van. En het is lekker. En heel. erg. makkelijk.

Klaar voor het recept voor vegetarische spaghetti Bolognese met linzen, groenten en saus uit de stazak van HAK?

bolognese4

Klein stukje toffe info vooraf: bonen zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens behoorlijk chill omdat ze bomvol vitaminen, mineralen, vezels en plantaardige eiwitten zitten. En dit alles vind je in de HAK Bolognese schotel mét linzen, groenten en saus. Maar dan zonder extra gekke toevoegingen. En dat is tof. En makkelijk. En lekker. Tijd voor meer maaltjes met #bonenerbij!

Nou, nu zijn we wat mij betreft helemaal klaar om aan de slag te gaan. Wat jij?

Nodig voor twee personen: 200gr spaghetti – 1 stazak HAK Bolognese schotel (met linzen, groenten en saus) – 10 blaadjes verse basilicum – handje geraspte kaas

Kook de spaghetti in 8 minuten beetgaar. Verwarm in de tussentijd in een apart pannetje de HAK Bolognese schotel. Je hoeft hier geen olie of boter aan toe te voegen. De bonenschotel hoeft slechts een paar minuten verwarmd te worden en dan is hij al klaar. Rasp in de tussentijd de kaas en pluk wat blaadjes verse basilicum.

Giet de spaghetti af en serveer in een diep bord. Drapeer de saus in het midden, top af met wat geraspte kaas en eindig met verse basilicum. Nakruiden is niet nodig; je maaltje is al helemaal klaar. Binnen tien minuten. Eet smakelijk!

bolognese1

Ik vond dit echt een topmaal. Die HAK bonenschotels heb ik al vaker gebruikt, maar deze Bolognese-variant is een nieuwe smaak in het assortiment. En ik ben fan. Wie mijn blog langer leest weet dat ik vet vaak spaghetti Bolognese eet en ik vind het vet dat ik er nu nóg een makkelijkere (en vegetarische) variant van heb. Nice!

Ik zeg: klaar om weer naar school/studie/werk te gaan. De vakantie is over en we gaan er wat mij betreft allebei weer volle bak tegenaan. Jij op je school/werk/studie, ik hier online. Ik ga je de komende tijd voorzien van nog meer heerlijke makkelijke maaltjes, zodat jij ook na een lange dag gewoon nog fatsoenlijk eet.

Misschien is dat wel de nieuwe naam voor mijn blog… Gewoon fatsoenlijk eten? 😉

Enjoy!

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *