Nieuw in Amsterdam: Staring at Jacob x Ku West

Hello you! Vorige week vrijdag ging ik uit eten bij Staring at Jacob x Ku West. Staring at Jacob zit al een tijdje in Amsterdam West op de Jacob van Lennepkade, maar ik was er nog nooit geweest. Wilde wel, maar kwam er nooit van. Tot ik een uitnodiging kreeg van het nieuwe concept bij Staring at Jacob; ze zijn sinds kort een samenwerking aangegaan met Ku Kitchen & Bar, een sushi en cocktailbar in Amsterdam Oost. Oost meets West en New York Brunch (Staring at Jacob) meets Tokyo Dinner (Ku). Klinkt goed toch? Ik testte het voor je uit.

Staring at Jacob x Ku West is een gezellige tent op een hoek van een straat. Er is een terras, maar regen kwam met bakken uit de lucht, dus binnen in het gezellige interieur (niet ultra hipster, wel gezellig) streek ik neer met vriendin Laura.

Je eet bij Staring at Jacob’s ‘s avonds een Tokyo Dinner. En dat sprak mij wel aan, omdat ik net terug ben uit Japan.

Op de kaart vind je sushi (met een twist) en heel veel andere hapjes (yakitori, gefrituurde soft shell crab, gegrilde pepers op een stokje, van alles!). Het concept is dus echt sharing dinner en dat vind ik leuk.

staring
Gefrituurde soft shell crab met salsa verde

Je kunt veel verschillende dingen proeven, maar ik vond persoonlijk wel dat er weinig groentes op de kaart stonden. Zo aten wij een plaat vol met spiesjes waarvan toch zeker 80% een (variant op een) kipspiesje was (zie eerste foto). Wel erg lekker, maar wel veel van hetzelfde.

Echt heel erg lekker vonden we het hapje van tonijn met gemberrijst, limoen en soja. Echt héél erg lekker.

sush
Tonijn op een bedje van gefrituurde gemberrijst met een dip van soja en limoen: suuuper lekker.

Ook de sushi was goed. De keuze is niet enorm, maar wat ze serveren is prima.

sushi
Tonijn, makreel, st. jacobsschelp, avocado, pittige tonijn en meer!

Ook belangrijk: de porties zijn goed. Laura en ik zaten echt goed vol na een avondje proeven van de kaart. En dan hadden we echt nog lang niet alles gehad.

Een ander echt positief punt vond ik het personeel; dat was ontzettend aardig en deed zijn werk goed. We voelden ons heel welkom en dat is fijn.

Oh! En de wijn was ook goed. Mjam!

Al met al vonden we het een lekkere avond. We hadden lekker gegeten en heerlijk gedronken en zaten allebei goed vol. Wel twijfel ik of ik hier ‘s avonds zelf nog een keer naartoe zal gaan. Ik heb het idee dat ik zo’n beetje alles van de kaart wel geproefd heb en ik vond het lekker, maar niet uitzonderlijk. Op dat hapje van tonijn en gemberrijst na dan; die was écht goed.

Wel wil ik zeker nog eens langskomen voor de New York Brunch, met o.a. chicken & waffles. Lijkt me heerlijk; in het zonnetje op het terras. Cocktail erbij, want yes: ze schenken hier de hele dag cocktails.

Conclusie? Leuke plek om eens naartoe te gaan. Ik zou er niet per se een enorme omrit voor maken, maar als je in de buurt bent en je zoekt iets leuks, dan is Staring at Jacob x Ku West echt een prima plek om te vertoeven.

Oh; en je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. Ligt er natuurijk aan hoeveel je bestelt!

Wat denk je er van: een bezoekje waard?

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *