7 dingen die je wel (of juist niet) doet tijdens de Sziget Retreat

Hi there! Eerder al schreven Layla en ik over Sziget festival 2017. Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl had namelijk een invite gekregen om op dit te gekke festival langs te komen én te genieten van de Sziget Retreat naderhand, maar ik kon niet. BOE. Gelukkig mocht ik een vriendin – Layla- uit mijn naam naar het festival én de Retreat sturen en man; wat heeft ze het leuk gehad.

Je kon al uitgebreid lezen over de festivalbeleving op Sziget 2017 (hierzo!), maar we willen ook nog iets dieper in gaan op de Sziget Retreat, die Festival.Travel organiseert ná het festival. Dus dat gaan we vandaag maar eens doen… Layla neemt ’t weer even van me over; in 3…2….1…

Wandeling retreat met mooi uitzicht

Na 7 dagen feesten op Sziget werd het tijd voor wat ontspanning. Al enkele jaren organiseert Festival.Travel de Sziget Retreat. Met de bus werden we gebracht naar Bedepuszta, een dorpje 100 kilometer van Boedapest. Dit voormalige spookdorpje is opgekocht en opgeknapt door Elroy, een van de eigenaren van Festival.Travel. Maar wat doe je allemaal op zo’n Retreat?

WEL: slapen in een echt bed
Je kunt ook kamperen op de Sziget Retreat, maar waarom zou je als je ook in een echt bed kan slapen? Niet om 5 uur ’s nachts je bed in kruipen om vervolgens drie uur later uit je bed te worden gebrand. Nee; gewoon lekker een gezonde 8 uur slaap pakken, of langer.

NIET: dansen
Natuurlijk mag je dansen als je daar zin in hebt. Maar uitbundig feesten is niet aan de orde. Wel kun de gezonde lucht opsnuiven tijdens een wandeling door de mooie heuvels. Met een beetje geluk spot je ook nog hertjes of ander soort wild.

mooie natuur retreat (2)

mooie begraafplaatsje op wandeling retreat   mooie natuur retreat

WEL: boekjes lezen
En dan bedoel ik niet de Sziget paspoort die je inmiddels van binnen naar buiten kent. Gewoon lekker in de schaduw een spannende thriller weglezen, met af en toe een duik in het zwembad. Slapen mag natuurlijk ook.

Retreat

NIET: naar een band luisteren
Ook al was dat wel de bedoeling, maar die kon helaas niet meer. En eerlijk gezegd maakt dat na 7 dagen festival ook niet heel erg uit. In plaats daarvan kropen we onder onze dekentjes en keken we met z’n alle naar een film onder de sterrenhemel. Wat heerlijk!

WEL: spelletjes spelen
De Retreat is hét moment om je analytische skills weer op te poetsen. Maak nieuwe vrienden en speel een vijf uur durend potje Risk.

NIET: festivalvoer snaaien
Het eten wordt voor je verzorgd tijdens de Retreat. Het ontbijt bestaat uit broodjes en vers fruit. Voor lunch en diner krijg je voedzame Hongaarse gerechten voorgeschoteld, die niet fotogeniek zijn, maar wel lekker én gezond!

voedzame maaltijd retreat

WEL: bier uit glas drinken
Want ondanks het gezonde voedsel willen we natuurlijk wel bier. En na alle halve liters in plastic bekers, is er niks lekkerder dan een koud biertje uit glas. En laat dat bier ook nog eens heel hip lokaal gebrouwen te zijn. Net als de wijn en de Palinka trouwens.

Wat mij betreft is het Sziget Retreat een DIKKE aanrader! Het idee is om ook hier een festival te organiseren. Count me in! Enige nadeel: twee nachten is te kort, ik had hier wel een week willen verblijven.

Joehoe; Leonie weer hier. Wat mij betreft klinkt dit te gek. Vet jammer dat ik er zelf niet bij kon zijn, maar ik vind het wel heel tof dat ik een vriendin er blij mee heb kunnen maken. En op deze manier kunnen jij en ik toch meegenieten. Right?

Ben je zelf ooit naar een festival in het buitenland geweest en zou je zo’n Retreat overwegen of hou jij juist wel van een smerig en vermoeid thuiskomen ;-)? Laat het weten in een reactie hieronder!

Meer weten over Sziget, de Sziget Retreat of Festival.Travel? Check even de website.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *