Vega burger met avocado en ei met zoete aardappelfrites

Goodmorning! Het is echt super lang geleden dat ik een dikke hamburger heb gemaakt. Ik heb er wel veel aan gedacht de laatste tijd, maar steeds had ik er niet zo veel zin in. Tot gisteravond… En toen was het vega maandag en moest ik dus voor een vega unit gaan…

Omdat ik het toch belangrijk vind om vega maandag in stand te houden (helemáál nu het weer zo slecht is met orkaan Irma en de regen in Europa én alle overstromingen in Azië en ik alleen maar denk *climate change* en hoeveel invloed minder vlees eten op de opwarming van de aarde heeft), maakte ik dus gisteravond -ondanks mijn vlees craving– een vega burger. Prima ding! Vet lekker, doordat je er toch veel ingrediënten op gooit die je normaal ook op een broodje hamburger zou doen.

Klaar voor? Aan de slag!

Nodig voor één persoon: 1 vegaburger (ik gebruikte Vivera) – 1 maisbol – 1/2 avocado – 1 eetlepel mayonaise – 1 eetlepel geraspte gruyère kaas* – 1 ei – 1 rode ui – beetje barbecuesaus – handje zoete aardappelfrites** of één zoete aardappel – beetje chili kruiden – beetje paprika poeder 

* maar kies vooral de kaas die je zelf lekker vindt

** uit het koelvers vak van de supermarkt; die zijn al voorgesneden en dat is chill

Bak de vegaburger warm en knapperig in een scheutje olie in een pan op hoog vuur. In een paar minuten is hij klaar.

Bak in de tussentijd de zoete aardappelfrietjes af in de Airfryer. Ik ben nog steeds vet fan van mijn mintgroene Airfryer en vind dat iedereen er een nodig heeft in z’n leven. Overigens besprenkel ik de zoete aardappelfrites altijd even met olijfolie en wat kruiden; in dit geval chilipeper en paprikapoeder. Topcombi! En ik bak ze in ongeveer 10-15 minuten af in de Airfryer.

Zodra je vegaburger warm is haal je die uit de pan. Snijd een rood uitje in ringen en bak die vervolgens even in de pan totdat ze glazig zijn. Haal dan uit de pan. Bak vervolgens een ei met een hele dooier. Doe dit een paar minuten en zorg dat de dooier heel blijft en straks lekker kledderig over je burger kan lopen.

Begin in de tussentijd vast met de opbouw van je broodje. Snijd de maisbol doormidden en beleg de onderkant met een halve avocado in plakjes. Doe daar wat mayo op (allebei lekker romig) en doe daar je vegaburger op. Leg daar het ei op (die mag nu lekker gaan lekken) en verdeel de uitjes en geraspte kaas erover. Top af met barbecuesaus en de andere kant van het broodje. Zo: je unit is klaar.

Serveer met zoete aardappelfrites met truffelmayo of appelmoes :D.

Eet smakelijk!

Ik vond het een zeer geslaagd avondmaal. Wel geef ik toe dat deze vegaburger zelf niet zo interessant was, dus je moet het qua smaak echt hebben van je overige ingrediënten. Dat is niet erg, het is alleen goed om te weten voor het geval je verwacht dat je een hele lekkere burger gaat eten. Het geheel is lekker, maar dat komt niet per se door de vegaburger van Vivera. Er zijn vast lekkerdere burgers te koop in de supermarkt.

Heb je een tip voor een goede vegaburger? Laat die hieronder achter!

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

5 reacties op “Vega burger met avocado en ei met zoete aardappelfrites

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *