Leonie’s week 36: van Ibiza tot Lemmer, Drachten en Groningen, opnames, etentjes en babyliefde

Hey you! Het is maandag en ik typ deze blog heerlijk vanuit bed. Ik heb een drukke week achter de rug én een druk weekend en ik vind het tyfeskoud buiten, dus ik blijf in bed. Há: eigen baas zijn is the best.

Live vanuit het bed in mijn nieuwe slaapkamer (!) in Amsterdam, ga k je bijpraten over mijn afgelopen week. Zo verhuisde ik van slaapkamer, zat ik t/m woensdag nog op Ibiza, tourde ik met boyfriend door Noord Nederland in een knalgele auto ennnn had ik weer opnames, etentjes en meer! Klaar voor? Let’s go!

Maandag, dinsdag & woensdagochtend: IBIZA
In m’n vorige dagboek schreef ik het ook al; ik vertoefde vorige week een lang weekend met m’n moeder en zus op IBIZA. En daar was het gemiddeld 30 graden en dat MIS IK. Zo lekker <3. Over onze avonturen lees je in m’n vorige dagboek!

Schermafbeelding 2017-09-11 om 13.57.30
Ieder reisje een sierraad en dit keer scoorde ik een panter-kettinkje op Ibiza

Woensdagmiddag: werk & chillen
Woensdagmiddag kwam ik thuis van Schiphol en moest ik meteen eeeeecht veel doen. Op Ibiza hadden we geen wifi (shit) en dus was er veel werk blijven liggen en moest ik aan de slag. Drie advertorials (samenwerkingen met merken), een overlopende mailbox en meer. Het was best even een drukke dag.

’s Avonds was ik er helemaal klaar mee en was het tijd voor een wijntje en Heel Holland Bakt. YES, wat heerlijk dat dit weer begonnen is <3.

IMG_0832
Cheers mates!

Donderdag: opnames & verhuizen
Donderdagochtend werkte ik vanuit huis en ’s middags moest ik voor opnames diep in Amsterdam West zijn. Wederom opnames voor dat project waar ik al een paar weken meebezig ben. Super leuk! We liepen wel behoorlijk uit, maar gelukkig kon ik in de tussentijd mijn mails een beetje bijwerken.

’s Avonds bestelde ik via Deliveroo bij Ron Blaauw, omdat ik nog een kortingsbon had en benieuwd was naar zijn fameuze ribbetjes. Ik mocht voor €40 bestellen en vond dat ik dat best in m’n eentje kon doen. Bovendien had ik ’s avonds verhuisplannen en wat is er nou chiller om te eten tijdens het verhuizen, dan ribbetjes?!

gastro
Dit kostte €34 en dat vind ik best wel veel geld voor zo weinig ribbetjes. Dit zijn twee porties. Het was wel echt VERRUKKELIJK, maar veel minder dan ik had verwacht.

Over dat verhuizen gesproken… Mijn huisgenootje verhuisde zaterdag weg uit ons huis, omdat ze is gaan samenwonen <3. En dat betekent dat ik alleen blijf wonen in ons, MIJN, Amsterdamse appartementje en dat is zo fijn! Nu heb ik er opeens een kamer van 16m2 bij en dat is dus m’n nieuwe slaapkamer. En van mijn oude slaapkamer maak ik een kantoor. En een voorraadkast. EN DT IS GEWELDIG. Maar wel nog echt een lopend project.

Ik zit momenteel echt in een dikke teringzooi, omdat ik zo druk ben met werk en opnames en boek 3 en op reis zijn, dat het nog wel even duurt voordat m’n huis weer op orde is, maar dan krijgen jullie zeker een fotootje te zien :D.

bedroom
Ik heb nu een bed en een krat. That’s it, haha. #minimalistischwonen

Donderdagavond heb ik in ieder geval vast m’n bed naar de andere kamer verplaatst en dat is vet heerlijk. Nu slaap ik héél ruim en met uitzicht op m’n tuin. Love it!

Vrijdag: werk, FAIL tostivideo & uit eten met Lau
Vrijdagochtend stond ik weer vroeg op om aan het werk te gaan. Bovendien moest ik ’s ochtends langs het hoofdkantoor van Nissan om een auto op te halen die ik het weekend mocht lenen, in ruil voor wat publiciteit. Vet lekkerrrr!

Rond het middaguur deed ik een shitload aan boodschappen en ’s middags ging ik aan de slag met boek 3. Over precies tien dagen is m’n deadline (#rampzalig) en er moet echt nog wel even iets gebeuren. Hard werken dus!

Ook nam ik eindelijk weer eens een tostivideo op. Ik had aan m’n kijkers beloofd om een tosti klaar te maken met de vijf populairste ingrediënten die men achter had gelaten in de reacties op deze video. En zo ging ik aan de slag met mosselen, heks’nkaas, schuddebuikjes, marshmallow en roggebrood… Check:

tsoti
Dit moest een tosti zijn.

’s Avonds ging ik met vriendin Laura eten bij Staring at Jacobs x Ku West. Super lekker. Het blogje daarover komt nog online!

jacob
Eten met een foodie

Lau en ik waren ’s avonds allebei behoorlijk moe (zij zit ook in de laatste loodjes voor haar eerste boek) en om half 10 lag ik lekker in bed. Boekje lezen, kopje thee, tony’s chocolonely die een sollicitant me had toegestuurd (!). Heerlijk!

Zaterdag: family tour door Noord Nederland
Zaterdagochtend stond ik op tijd op en stapte ik in de knalgele Nissan Juke opweg naar Jan omdat we dit weekend samen op family tour door Noord Nederland zouden gaan.

godiva
VET nice; ik kreeg deze week echt een enorm pakket van Godiva chocolade thuisgestuurd en dit was zo prachtig en lekker. Er zaten drie gouden bordjes bij waar ik heel erg blij mee ben en het pakket bestond uit zo veel chocolade (6 repen, 4 boxen, 1 doos bonbons) dat we de chocolade maar bij ieder bezoekje cadeau hebben gedaan, haha. op Chocolade-tour door Noord Nederland dus ;-). Bedankt Godiva! Je viel in de smaak <3.

Onze eerste stop was lunchen in Lemmer, waar Jan is opgegroeid en zijn ouders nog steeds wonen. We lunchten heerlijke mosterdsoep, ik kreeg een tour door Lemmer (voelde een beetje alsof ik op vakantie was, zo’n gezellig dorpje) en daarna stapten we weer in ons gele monster op weg naar… beppe!

IMG_0900
Ik dig zo’n open dak wel.

In een dorpje in de buurt van Drachten bezochten we de oma – of nee, ik moet beppe zeggen- van Jan. Vét leuk en gezellig. 88 en ze zwemt gewoon nog één keer per week, rijdt nog auto én stuurt mails. Nice!

TTWC5414
Aanstelleritis.jpg

En daarna was het tijd om door te racen naar Groningen, waar Jan voor het eerst mijn neefje Oscar ging ontmoeten. ZO LEUK. Daar had ik natuurlijk het meeste zin in dit weekend en het was echt zó fijn.

Bij Sas en Yorick (zus en zwager) aten we héérlijke Beer Can Chicken van de Big Green Egg, terwijl Oscar al vroeg naar bed ging. Wij daarentegen niet.

“Nog een wijntje Leo?”

“Ja, lekker!”

Zondag: vervolg van de family tour
Zondagochtend werden Jan en ik takkebrak wakker, maar toen Oscar even bij ons in bed kwam chillen waren we allebei meteen wakker. Echt; zo gezellig. Ik smolt natuurlijk toen Jan en Oscar vet heerlijk met elkaar interactie hadden (doe je niks aan, alle tantes zullen dit begrijpen). LIEFDE!

Schermafbeelding 2017-09-11 om 13.57.17
Dit is het allerleukste op aarde en ik ben er op
IMG_0914
Wakker worden met Oscar <3

Om 11 uur stapten we weer in onze Chiquita Banana voor de volgende stop: we gingen langs bij pasgeborden baby Boris in Groningen, bij vrienden van Jan. Die in een freaking mooi huis wonen.

Ik kende ze nog niet, maar dit was ook echt heel leuk. Mooi huis, leuke mensen, té lieve baby. En ja; dat zeg ik; diegene die tot een jaar geleden nog niets met kinderen had. Wat kan tante worden je veranderen, mijn hemel!

Rond het middaguur hadden we wat speling in ons weekendschema en gingen we even Groningen in; omdat Jan hier jaren heeft gewoond, maar er inmiddels al twee jaar niet meer was geweest.

IMG_0922
Tosti met mandarijnmayo bij Mr. Mofongo in Groningen
prinsentuin
Wandelen door de Prinsentuin in Groningen. MOOI!

En rond ‘de thee’ vertrokken we richting Assen voor een tripje naar mijn ouderlijk huis.

nissan
Tussenstop in een weiland en tongen uit een dakraam. Ik wed dat je dat nog nooit hebt gedaan en ik vind dat hij gewoon ff op je bucketlist moet.

In Assen was het ook vet gezellig en ik vond het tof om Jan te laten zien waar ik nou vandaan kom. Met heerlijke gehaktballen achter de kiezen en een achterbak vol lekkere wijnen (handelt mijn vader in), vertrokken we ’s avonds weer naar Amsterdam. Tour volbracht. Familie uitgespeeld.

IMG_0940
Keuzes, keuzes. Weet je wat; doe ze maar allemaal.

Het was echt een vét leuk weekend, maar toen ik zondagavond weer lekker in mijn nieuwe slaapkamer op bed lag, vond ik het ook mooi geweest <3. Tijd om Heel Holland Bakt terug te kijken met een kopje thee. Zennn!

chillen
Zondagavond; bevroren in bed.

Inmiddels is het maandagmiddag en heb ik er al een vet vroege ochtend workout op zitten en verder geen RUK. Ik ben niet vooruit te branden vandaag. Ik heb de Nissan weer teruggebracht naar de dealer (bye bye zonnestraaltje), maar verder voer ik geen zak uit.

Maar ik MOET aan de slag. Nog tien dagen tot m’n boek-deadline en ik vertrek woensdag alwéér op persreis. Twee nachtjes Zagreb (yay!), dus als je nog tips hebt: DROP ZE HIERONDER!

Oké. Ik ga al m’n energie en warmte (#zokoud) bijeen rapen en boodschappen doen en aan de slag voor boek 3. De enige manier om die onmogelijk lange to do list af te werken, is dingen doen. Dus let’s go.

Hoe was jouw week? Wat was het lekkerste wat je hebt gegeten deze week (ik heb ff wat inspiratie nodig, want mijn hoofd zit vol met recepten voor boek 3, maar er blijft even weinig ruimte over voor meer…). Help! 😀

PS: De vacature voor hulp bij GWESSE staat nog t/m 15 september online! Alle brieven die daarna komen, gaan automatisch in de prullenbak. 😀

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

 

10 reacties op “Leonie’s week 36: van Ibiza tot Lemmer, Drachten en Groningen, opnames, etentjes en babyliefde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *