Leonie’s week 23: de lekkerste verpleger ooit, geen gips meer, barbecuen, eindelijk wijn en een interview!

Hallo lieve lezers 🙂 Helemaal rozig van een heerlijke zonnige zondag in de voortuin typ ik nu mijn dagboek van de afgelopen week uit. Wat was het een week! Sinds vorige week dinsdag zit ik met mijn been omhoog (toen nog in het gips, maar inmiddels niet meer!) en daardoor zit ik véél thuis. En toch maakte ik dingen mee. Zo werd ik in het ziekenhuis geholpen door de heetste verpleger ooit, barbecuede ik met vriendinnen en had ik vandaag een interview. Benieuwd naar het hele verhaal? Lees door!

Maandag In principe was het idee dat ik de week optimistisch zou beginnen en lekker naar kantoor zou gaan. Nou, dat werd ‘m niet toen ik maandagochtend wakker werd met de ergste pijn ooit aan m’n knie. Super gaar, want ik had ‘t wel even gehad met thuis zitten. Toch kon ik vandaag echt niet naar kantoor en dus werkte ik vanuit huis. Ik maakte ‘s avonds een quinoa pesto klaar en dat was dan ook wel het avontuur van vandaag…

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 1 Jun 2015 om 12:56 PDT


Dinsdag De volgende dag (dinsdag) had ik om half 10 een afspraak in het ziekenhuis om mijn gips te laten vervangen. Ik kon niet wachten! Mijn doel: gips er af en een brace er om. En ik ging alles op alles zetten om dat voor elkaar te krijgen. Vriendin Mikki ging mee naar het ziekenhuis, waar we werden geholpen door de knapste verpleger OOIT (Je kent ‘m wel: Lenny uit het eerste seizoen van The Voice of Holland). Jezus, wat een mooie man is dat. En zo lief!

Wellicht was ik niet helemaal optimistisch, want wat heeft deze man me blij gemaakt: 1. hij knipte mijn gips los, 2. hij ging m’n been wassen (als je nooit gips hebt gehad kun je je hier niks bij voorstellen, maar ik vertel je: dit is het beste gevoel op de wereld) en 3. hij gaf me geen nieuw gips! De dokter kwam er bij en stelde voor om een nieuw gips aan te leggen. En toen begon mijn strijd, dacht ik.

Ik: “Eh, kunnen we niet in plaats van gips gewoon een brace doen?”

Dokter: “Ja, prima, doen we!”

Easy as that! Ik durfde niet te juichen tot ik echt het ziekenhuis uit liep met een brace om mijn been in plaats van 5 kilo gipsklomplompheid. Jeeeeeeemig, wat was ik blij.

Die blijheid werd overigens ‘s middags behoorlijk de kop ingedrukt, toen er wéér een allergische reactie ontstond en ik dit keer met een huge ass onderlip rondliep. Wellicht ben ik toch niet allergisch voor aardbeien, maar ligt het aan de diclofenac? Wat heel waarschijnlijk is, aangezien ik ook al onder de netelroos zat als reactie op die pijnstiller. Gedver, wat voelde ik me slecht. Gelukkig was lieve Mikki daar om me even gewoon chill te houden. Maar; weer een dag niet naar kantoor (je had me moeten zien, brrr).(En een jeuk! aaaaah!). En ja, meteen gestopt met de diclofenac natuurlijk.

Wegens enorme zelfmedelijden, ben ik toen ‘s avonds aan Sex and the City begonnen. Ja, deze serie heb ik inderdaad nooit eerder gezien. Leek me niet leuk. En ja; I couldn’t be more wrong. Wat fantastisch. Inmiddels heb ik seizoen 2 bijna klaar. Haha!

Woensdag Woensdag ging ik dan eindelijk de overtocht naar de Foodhallen maken, om een dagje op kantoor te werken. Om 9 uur had ik een afspraak, maar wegens enorme traagheid vanwege een zeker stijf been, kwam ik pas om half 10 aan. Op werk was iedereen heel lief, maar ik merk dat iedereen het vooral heel grappig vind als ik binnen kom strompelen. Tot mijn eigen vermaak, overigens. Blij dat ik mensen aan het lachen maak in mijn current situation, haha.

Op werk hadden we een toffe meeting waar exciting leuke plannen uit voort gaan komen de komende tijd. En daarna was ik stuk en ben ik naar huis gegaan. Wat wel echt een hele toestand was. Toen ik eenmaal weer op de bank zat thuis, viel ik in slaap. KAPOT, was ik.

Oh, en in de middag was ik dan wel weer even heel excited, toen ik het nieuws naar buiten kon brengen dat er een 3E DRUK VAN MIJN KOOKBOEK KOMT!!

JEEEEEEEJ 3e druk komt er aan! Vanaf 19 juni is mijn kookboek weer verkrijgbaar in alle boekhandels/bijenkorf/bol.com/bruna! Very excited 😀 You like? 
Posted by Gewoon wat een Studentje ‘s avonds eet on woensdag 3 juni 2015

Donderdag Donderdag ging ik wederom naar kantoor voor een leuke meeting. Dit keer nam ik lekker decadent de taxi, omdat ik geen zin meer had in die tramellende die ik de dag ervoor had beleefd. En dat was dan ook echt wel een goede beslissing. Wederom werkte ik maar een half dagje op kantoor en ging ik ‘s middags thuis verder.

‘s Avonds kwamen 4 vriendinnen over de vloer voor een barbecue. Eigenlijk zou ik een dikke pan bami maken, maar toen het weer zó goed was besloten we in mijn voortuintje in Amsterdam West, een chille barbecue te organiseren. Vet heerlijk; ik zat op m’n stoel met m’n voet op een krukje en zij hebben alles gedaan; boodschappen, dingen snijden, barbecue aansteken en vlees garen, huppakee; ik werd bediend in mijn eigen huis. Heerlijk! Maar goed; ik kon ook niet echt anders 😉

Ook dronk ik vanavond weer m’n eerste wijntje sinds De Knulligheid en wie mij een beetje kent weet dat dit een Groots Moment was. Wat had ik de wijn gemist. Call me een alcoholist, maar ik ben nou eenmaal echt gek op lekkere rode of witte wijn of rosé. Alleen de geur van de witte wijn (Wildpig sauvignon blanc) vond ik al onweerstaanbaar. Man, eventjes was ik echt heel blij.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 4 Jun 2015 om 10:28 PDT


Vrijdag Vrijdag werd ik het allerbeste ooit wakker. Nou, niet echt ooit natuurlijk, maar wel sinds Het Ongeluk; ik had eindelijk weer eventjes op mijn zij geslapen. En ooooh wat is dat lekker. Normaal slaap ik al-tijd op mijn zij of op m’n buik, maar nu lig ik al weken (oké, bijna) op mijn rug vanwege dat stomme been. Man, wat heerlijk.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 4 Jun 2015 om 11:12 PDT

Verder was het vrijdag blogdag, zoals iedere week. Maar er kwam niks van terecht. Het was natuurlijk dik warm buiten en tja, ik moest ook gewoon echt even in bikini in de tuin zitten. Dus dat deed ik ;-). Wel nam ik -in alle hitte- een tostivideo op, die zaterdag online kwam.

‘s Avonds bestelde ik voor 30 euro sushi (ik weet het: ik schaam me) en ja; ik at het allemaal op. Overigens vond ik het hilarisch dat ik er twee paar stokjes bij kreeg. Wat denken ze; dat dit voor meer personen was? Hell no! I love sushi!

Zaterdag Jeej, weekend! Vet lekker weer en geen plannen; best een goed vooruitzicht! ‘s Ochtends editte ik de video en zette ‘m online. ‘s Middags lag ik in bikini in de tuin, las ik een boek, kookte ik voor twee avonden en keek ik Sex and the City. Best oké. Maar zondag, dat was pas écht een lekkere dag.


Zondag Ik werd ‘s ochtends al om half 9 wakker en besloot ook maar meteen uit bed te gaan. Ik hoefde niet te douchen, want dat had ik zaterdagmiddag al heeeeeel lang gedaan (wat awesome was, want dat was me nog niet gelukt sinds Je Weet Wel). Dus hup, make-up op, koffie drinken en gaan, Om 11 uur had ik een afspraak bij café Zurich op Mercatorplein voor een interview met twee studentes. Een hele exercitie om daar heen te komen – we hebben het hier toch zeker over een wandeltocht van 400 meter – maar toen ik er eenmaal was, was het echt top. Vet blij was ik dat ik zonder pijn helemaal 400 meter had gelopen (ssst, lach me niet uit!) en ik was al helemaaaaal in m’n nopjes toen ik na een uur chill daar op het terras, weer pijnvrij terug naar huis ging. YES!

‘s Middags kwamen vriendinnen Vivianne en Malou bij me chillen in de voortuin. Van 2 tot 8 brandden we weg in het zonnetje onder het genot van wijn (ooooh) en later ook sushi, waar vriendin Anouk ook voor aanschoof. Deze middag: liefde.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 7 Jun 2015 om 8:40 PDT

Dus, nu ben ik helemaal opgeladen voor komende week. Ik blijf het rustig aan doen, want ik wil m’n knie écht niet belasten en gewoon veel rust houden. Toch heb ik komende week leuke plannen: maandag kom le ex-bf eten, dinsdag heb ik niets, woensdag is er spelletjesavond bij mij thuis (ja, ik hou dus intens van bordspellen), donderdag ga ik naar een event van Ben & Jerry’s in Rotterdam, vrijdag wil ik eigenlijk even naar Het Hoofdgerecht (leuk foodfestival) als dat gaat (wat echt een slecht plan is, dus ik denk dat ik skip), zaterdag komen m’n ouders barbecuen en gaan we voor het eerst de Green Egg uitproberen en zondag ga ik als het goed is naar Pinkpop. Woeeeeeh.

Hoe was jouw week?

MEER VAN DIT?
Volg mij dagelijks via INSTAGRAM | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Eén reactie op “Leonie’s week 23: de lekkerste verpleger ooit, geen gips meer, barbecuen, eindelijk wijn en een interview!

  • Wat een leuke berichten! Je vader (mijn collega) wees me nog weer eens op je blog en nu kwam ik er ook op het juiste moment aan toe om het te bekijken. En morgen krijg ik je boek, wat een leuke lay-out, foto's en teksten! En natuurljk lekkere recepten. Hoewel ik die nog niet heb geprobeerd, maar de foto's en de omschrijvingen zijn veelbelovend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *