Mexicaanse wraps met nep guacamole, kruidig gehakt, paprika en sla

Jongens, jongens, wat was ik vandaag hip: ik heb gewoon tijdens het koken een livestream gedaan (die overigens echt heel saai was) én tijdens het afwassen. Via Periscope (Follow me! Leonie ter Veld of lterveld) heb ik tijdens het afwassen een Q&A gedaan (ook wel bekend als een vragenrondje). Jullie mogen alles vragen en dan doe ik ondertussen de afwas. Ik vond het een top combi, want ik haat afwassen en zo werd het nog een soort van gezellig. Dus, doe je de volgende keer gezellig mee? Volg me op Periscope! Normaal stuurt de app er ook wel automatisch een tweet uit als je begint met streamen, maar dat gebeurde vandaag helaas niet. En ik snap niet waarom niet. Dus volg maar gewoon op Periscope, dan mis je het sowieso de volgende keer niet. + Je kunt de vorige twee streams nog terugkijken.

Dus, dat was dat! Verder at ik vanavond wraps. Dit was het allerlaatste restje voedsel dat mijn moeder voor me in huis had gehaald ongeveer anderhalve week geleden en ik ben echt trots op mezelf dat ik ‘t de afgelopen week gewoon 100% heb gedaan met de dingen die in huis waren, woehoe! Dus, vandaag wraps. Wat voor? Lees verder!

Nodig voor één persoon: 1/2 avocado – 1 eetlepel kwark – 2 wraps – 150gr gehakt – 1/2 zakje enchillada kruidenmix – twee handjes sla – 5 cherrytomaatjes – 1/2 rode paprika – 1/2 gele paprika

Bak het gehakt rul in een wokpan. Voeg in stukjes gesneden paprika, de kruidenmix en een beetje water toe en laat pruttelen. Maak ondertussen nep guacamole van de avocado met kwark en water peper & zout. Verwarm de wraps in de magnetron en smeer daarna in met lekker veel nep guacamole. Doe er sla in, gehalveerde tomaatjes en daarna het gehakt met kruiden en paprika. Vouw dicht en prik er spaghetti in. Klaaaaar!

Easy, iedereen kent dit recept denk ik, en lekker. En ja die kwark voor de guacamole gebruiken was een soort noodoplossing, wegens gebrek aan beter. Maar eigenlijk smaakt het precies zoals zure room (bijna dan), dus prima. En volgens mij is het serieus ook nog een bewuste keuze, of niet? Chillheid. Leuk, doei!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ & MIJN BLOG VIA INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

PS: Ik zit ook op snapchat (eetdagboeken en 500 selfies) en Perioscope: @lterveld!

PPS: Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER WRAPS:

2 reacties op “Mexicaanse wraps met nep guacamole, kruidig gehakt, paprika en sla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *