Mexicaans: Wraps met gehakt, paprika, bonen en mais met lekker veel kaas en knoflooksaus

Goedemiddag:) Afgelopen vrijdag at ik ‘s avonds Mexicaanse wraps, met duizend ingrediënten waar ik altijd buikpijn van krijg, maar ik was zaterdag vrij dus het kon 😀

Nodig voor één persoon, 3 wraps: 3 wraps – 150gr gehakt – 1/2 groene paprika – 2 eetlepels mais – 2 eetlepels bruine bonen – 1/2 zakje fajita-kruiden – knoflooksaus – flink wat jonge strooikaas

Je bakt het gehakt rul en voegt daar de gesneden paprika, mais en bonen aan toe. Laat dit twee minuutjes pruttelen. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak het een beetje aan. Als het te droog is, voeg je wat water toe, maar het moet zeker niet te nat zijn. Ondertussen verwarm je de oven voor tot 180C. Je legt drie wraps in de ovenschaal en je vult ze allemaal met het gehakt+groentenprutje. Doe de wraps dicht, prik er spaghetti of een prikkertje in en strooi er lekker veel kaas over. Dit gaat dan 10 minuten in de oven (180C) en dan klaar! Serveren met knoflooksaus. Oh en on the side natuuuurlijk Desperados <3.

Het was lekker, maar niet zo lekker als ik had gehoopt. De tacokruiden van Casa Fiesta of Santa Marina zijn lekkerder dan de fajitakruiden vind ik. Maar evengoed lekker genoten :)

Eet jij vaak Mexicaans?

Misschien vind je dit ook lekker:



20 reacties

Jopy Willems -

Klinkt misschien gek, maar wel heel lekker: kaneel kruiden door de saus heen doen!

leonie -

Ja, i know! Dat deden ze eens in een Mexicaans restaurant in Griekenland, suuuuuper goeie combi! Thanks for reminder me!

Karlijn -

Ik zou ipv water, gezeefde of tomatenblokjes ofzo toe voegen. Zit meer smaak aan en maakt het wat sauziger ofzo. Dat zit toch sowieso ook altijd door chilli toch? En idk, dat zurige van tomaat is ook wel n beetje extra Mexicaans lijkt me. Mr idd niet te veel. Vloeibare wrapvulling is niet zo handig idd 😛

leonie -

Heel slim en lekker ja!

cheyenne -

dit lijkt me altijd zoooo zo lekker, maar ik heb het nog nooit gemaakt! binnenkort maar eens doen :)
xo, cheyenne

leonie -

Ben benieuwd wat je er van vindt!

annika -

Binnenkort maar is maken ziet er top uit…vind je blog echt super leuk om te lezen…heb al veel ideeën opgedaan… :)

leonie -

Leuk om te lezen, Annika! Thanks 😀

Anoniem -

Een avocado mag eigenlijk niet ontbreken als je Mexicaans eet! Maakt het hele gerecht een stuk lekkerder, gewoon in stukjes er door heen :)

leonie -

Eens! Maar die had ik helaas niet in huis en de rest wel. Ook crème fraîche is heeerlijk hierbij :)

Sylvia -

Er gaat niks boven Mexicaanse wraps! En die 'lekker veel kaas' doet het 'm 😉

leonie -

ja heeerlijk 😀

Anoniem -

Ik ben zó blij dat ik jouw blog heb gevonden! Ik ben zelf geen student maar ik hou wel van eten en koken, en je schrijft ook zo leuk! Heb gisteravond echt 30 pagina's ofzo bekeken haha. Keep up the good work!

leonie -

hahahhaha wowwwwww! 😀 Blij dat je het leuk vindt!!

Berber -

Ohhhh dat is zo lekker!! Heb laatst ook zoiets voor mezelf gemaakt, maar dan met zo'n eenpersoons potje van Hak speciaal voor een Mexicaans diner met bonen en groenten. Een tip voor als je niet een hele pot wil kopen voor maar 2 eetlepels bonen 😉

leonie -

Oh wat relaxt! Goeie tip :)

Ruben Schouten -

Leuk knoflook hartje!

leonie -

haha ergens klinkt dit heel smerig, hahahha! maar thanks 😀

Reageer ook